ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Drie musthaves uit de tacklebox van Dion Bekkers voor een geslaagd voorjaar!

In deze periode van het jaar, kan je met heel weinig materiaal flink je slag slaan. Cygnet Fieldtester Dion Bekkers viste een MEGA voorjaar en daarom vroegen we hem drie musthaves uit zijn tacklebox op te sommen!


Dion Bekkers aan het woord: Het voorjaar draait inmiddels op volle toeren waardoor ons karperhart weer harder is gaan kloppen. De waterkant wordt stilaan drukker en onze vriend de karper is weer goed van de partij. Een mooi moment om jezelf aan de waterkant te bevinden om met weinig materiaal onze onderwatervrienden te belagen. Ik som jullie in deze update mijn drie allerbelangrijkste voorjaarsitems op!

Dion wist dit voorjaar meerdere beukers te strikken!

Mijn (geslaagde) voorjaarsvisserij

Zoals al benoemd is het voorjaar in volle gang en zijn de dagen langer geworden. De temperaturen zijn flink opgelopen wat duidelijk veel invloed heeft op onze gevinde vriend. Je merkt dan ook dat de vissen zich graag overdag laten zien. Een mooi moment om daar je tactieken op aan te passen. Bij mij staat het voorjaar in het teken van pop-ups! 

Musthaves
Een heel effectief wapen in het voorjaar!

Deze zijn op vele manieren aan te bieden. Om met een minimaal aan materialen een pop-up aan te bieden, kies ik altijd voor een chod of een hinged stiff met een helikopter-systeem. Een veelzijdig systeem dat natuurlijk snel in is te zetten zodra de vis is gevonden.

Musthaves
Het leverde Dion al meermaals een kromme hengel op! 😉

Ook het aanbieden van een ‘single hookbait’ kan echt zeer succesvol kan zijn. Want vergeet niet, de vis zal dan wel zwemmen maar volle bak eten is nog niet aan de orde…

Item #1: Stiff link

Om mijn chods te kunnen knopen is dit materiaal voor mij een MUST. Het is erg fijn te knopen en soepel wanneer het nodig is. Zeg nou zelf, dat gepriegel met het knopen van een korte chod kan soms irritaties opleveren! 

Musthaves
Het eerste item dat niet weg te denken is uit Dion’s tacklebox.

Daarnaast is stiff link voor mij ideaal om in veranderende situaties over te kunnen schakelen naar een hinged stiff. Ideaal dus om te gebruiken voor meerdere situaties.

Item #2: Choddy haak

De choddy haak mag uiteraard ook niet ontbreken. Cygnet is ook met een nieuwe range haken uitgekomen en daarbij is de choddy voor mij echt een musthave. Met een ‘agressieve’ rechte punt zal deze haak lekker snel prikken als de vis het aas oppakt! Voeg hier nog een rig ring of baitscrew aan toe en je bent zo goed als klaar om achter de voorjaarskarpers aan te gaan!

Musthaves
Een niet te missen item voor Dion’s voorjaarsvisserij!

Item #3: QC ring swivel

Tegenwoordig draait het meer en meer om het aanpassen aan situaties. Zelf ben ik dan ook een visser die niet stil kan zitten en eindeloos gaat wachten. Verplaats jezelf naar de vis toe in plaats van andersom. Aangekomen op de juiste plek, wat al 80% van jouw succes kan zijn, moet je snel kunnen schakelen bij het presenteren van jouw aas! 

Musthaves
Met een ring swivel kun jij jouw rig direct aanpassen aan vrijwel alle situaties.

Zelf zorg ik dat mijn helikopter presentatie altijd klaar voor gebruik is. Daarbij komt het bij mij aan op de volgende musthave: de QC Ring Swivel! Aan deze swivel kun je heel gemakkelijk de keuze maken tussen een chod, hinged stiff of gewoon een simpele bodemaas presentatie! Geen gedoe met knopen of switchen van loodmontage, gewoon ready to go! 😉

qc ring swivel cygnet helikopter
Snel kunnen anticiperen op veranderingen kan van cruciaal belang zijn!

Mijn tacklebox is zoals je ziet erg simpel te noemen in het voorjaar.

Zorg dat je ‘ready to go’ bent en zoek ze op!

Je hebt nou éénmaal ook niet veel nodig om je vissen te kunnen vangen rond deze tijd van het jaar. Ga lekker overdag op pad en geniet van het heerlijke voorjaarszonnetje, want dat zullen onze beschubde vrienden ook doen. Zorg dan dat je ‘ready to go’ bent en zoek ze op! 

dion bekkers parel voorjaar
‘Ready to go’ zijn en wie weet pronk jij binnenkort ook met zo’n plaat! 😉

Soms kan het echt lachwekkend simpel zijn, maar vaak moet je daar wel even wat moeite voor doen. Pak je voorbereiding, ga op zoek en vang ze! Dan beleef jij een prachtige tijd aan deze hobby in de voor mij mooiste tijd van het jaar!

Succes!

Dion Bekkers


Meer informatie over Dion’s gebruikte producten, kun je vinden op de website van Cygnet Tackle. Check ook zeker zijn Instagram voor baasachtige platen!

Bekijk ook