KWO Boulevard – PARELS in het vroege voorjaar & dit moet je gezien hebben!

Het leukste karpernieuws van afgelopen week: na het doornemen van deze nieuwe Boulevard ben je weer wel even zoet! Zo hebben we weer een selectie gemaakt van de leukste karpervideo’s, TIPS, pareltjes en bakken van vissen. En had je al gehoord van de geweldige update in de UniFish-app? Kom er meer over te weten in deze KWO Boulevard!


ABSURDE VIS op de RIVIER – TwincarpNL

Jelmer Simmes heeft al heel wat vissen gevangen in z’n leven, maar wat in deze video gebeurt is werkelijk waar ABSURD! Hij vangt misschien wel zijn MOOISTE VIS ooit op de RIVIER… Kijk de video hieronder!


PB-time voor Zyva Geuens!

Heerlijk toch als je dat kunt zeggen?! Het plannetje van Zyva Geuens werkte maar al te goed afgelopen winter toen ze een paar leuke sessies viste op een mooi water…

Zyva Geuens bikkelde lekker door afgelopen winter én met succes!

Redelijk snel ving ze haar PB schub waar ze natuurlijk gigantisch blij mee was. Niet veel later wist ze nóg een vis te vangen die waarschijnlijk nog wel een stukje groter was… Een prachtige spiegelkarper! Zo zie je maar, wie niet waagt, die wint niet! Een prachtige ‘brace’ van karpers Zyva!

Herinneringen voor het leven!

Volg ‘Carpgirl_zyva‘ op Instagram!


All About The Journey: Mythes Najagen!

In het derde deel van deze roadtrip gaan Samir & Claire geruchten najagen. Via via hebben ze verhalen gehoord dat er op sommige, amper beviste, Alpenwateren karpers zwemmen die ruim over de 25kg grens gaan… Geen zekerheden dus dit keer, maar is dat niet júíst iets dat past bij de serietitel ‘it’s All About The Journey’? 😉 Ga met hen mee op avontuur en geniet van de wonderschone omgeving (en vangsten)!

Reken maar dat het één en al avontuur werd voor Samir & Claire. Klik HIER voor de film!

BAK van de week

Een nieuw Nederlands PB voor Henk Verhoeve: 25,7 kilo schoon aan de haak! Niet gek dat Henk superblij was, want dat is toch wel uniek te noemen in eigen land. De BAK van de week is deze keer dus echt van Henk!

Een schitterende bak van een spiegel!

Met deze KARPER TACTIEK vang jij ALTIJD in het voorjaar!

De titel zegt al genoeg: in deze video leggen Pieter van de Werfhorst en Willem Kwinten je alles uit over de beste tactieken die je kunt hanteren in het voorjaar. En ze verzekeren je dat je ALTIJD zult vangen in het voorjaar. Wees dus slim en bekijk de video!


BFP Carp Store open dag met hoge kortingen!

Het voorjaar staat echt op het punt van beginnen en dat betekend dat BFP Carp Store zijn jaarlijkse opendag weer houdt met flinke kortingen. Met o.a 21 meter aan Trakker stelling vind je hier het grootste Trakker assortiment van Noord Nederland. Zaterdag 6 april is de opendag en online zelfs 3 (!) dagen: 5, 6 & 7 april. Op deze dag wordt ook de nieuwe boilie Pink Punch gelanceerd!

Online geniet je zelfs van vrijdag tot en met zondag van hoge kortingen!

Franse januari karpers met MH!

Een paar dagen na Carp Den Bosch trapte Mark Hofman het 2024 seizoen af. Het doel van deze trip was duidelijk: het vangen van een aantal januaribakken! Volg Hofman tijdens deze sessie op Grandes Cimes en bekijk van A tot Z welke tactieken hij inzet om succesvol te zijn.


Voorjaarstip: ontdek de TREKROUTES!

Yesss, het voorjaar is begonnen! De vis komt weer op gang en wat handig is om NU te doen is het opsporen van TREKROUTES. En ja, we moeten er zeker al een beetje rekening mee houden: de paai. Als je namelijk de trekroutes van de vissen hebt gevonden naar de paaigronden, kun je ze heel makkelijk onderscheppen op die trekroutes. Zo heb je binnen no-time een voorjaarsalbum vol aan vissen. Lees HIER meer tips voor het voorjaar!

De aanzwemroutes naar de paaiplaats: die zijn GOUD waard in het voorjaar!

Beste Drone voor karpervissers (elk budget)

Een hulpmiddel om trekroutes optimaal op te kunnen sporen zijn: DRONES! Drones zijn inmiddels helemaal ingeburgerd in de moderne karpervisserij en dat is natuurlijk niet voor niets. Zelf kunnen we tientallen voorbeelden geven waarbij het lokaliseren van karpers met de drone de doorslag gaf voor een succesvolle sessie. Maar welke drone is nu het meest geschikt voor karpervissers en waar let je op bij de aankoop? Bekijk het in deze video!


In Progress: zonintensiteit in UniFish-app – NIEUWE UPDATE

De welbekende UniFish-app blijft continu in ontwikkeling en ook nu is er iets gaafs te melden! Ontwikkelaar Daniel Jawadnya is bezig met het implementeren van een nieuwe parameter, namelijk de gelaagdheid in zonintensiteit. Binnenkort kun je dus zien hoe warm het aanvoelt en daar zit nogal verschil in. Check het voorbeeld maar eens! Anyway, een feature die in het voorjaar meer dan van pas komt!

Met ongeveer dezelfde temperatuur is de zon twee keer zo sterk… Handig he?!

Nieuw YT-kanaal: VISbazen – MUST SEE!

Zeeuwse nuchterheid, een vleugje humor, gigantisch veel visplezier en mooie natuur… Zomaar wat dingen die je tegen komt bij het nieuwe YT-kanaal ‘VISbazen‘ waarin vismaten Fabian Verlinde & Merijn Verhelst voor Sportvisserij Zuidwest Nederland toffe visvideo’s maken voor de jeugd. In onderstaande video vissen de boys op karper en reken maar dat dat een leuk avontuur werd. Bekijk ‘m hieronder!


Instagram tip: rutger_carplife

Volg je Rutger Brons al op Instagram? Als je dat nog niet doet, geef ‘m dan een FOLLOW, want hij post regelmatig leuke platen! Zeker nu het voorjaar weer begint gaat hij weer vaak op pad en hopelijk levert dat veel vangsten op. Neem dus zeker een kijkje op z’n socials ‘rutger_carplife‘ en Rutger: veel succes dit voorjaar man!


VIS-WEERBERICHT van UniFish: 6 – 12 april

De natuur komt tot leven en dus de karpers ook! En wees eerlijk: wij als vissers komen ook weer een beetje ’tot leven’ nu de zon zich wat geregelder laat zien. Neem bijvoorbeeld zaterdag: dan wordt het echt topweer! Wees dus verstandig en ga lekker naar de waterkant dit weekend;-) Ook aankomende week wordt het zacht en wisselvallig weer dus de kans is groot dat je vis zult gaan vangen!

Succes dit weekend en vergeet niet je vangsten door te sturen naar: boulevard@karperwereld.nl. Wil jij nu altijd op de hoogte zijn van het meest actuele VISWEER? Download dan de UniFish-app HIER voor Android en HIER voor Apple.


Vangdrang voor Frank!

Frank van Schaik had een nogal doorgeregende sessie in Frankrijk erop zitten… Genoeg reden om thuis even lekker op te drogen zou je zeggen. Maar goed, fanatiek dat Frank is, knaagde het gewoon weer. Hij plakte er nog een nachtje tegenaan in eigen land. En dat werd maar weer beloond. Vet hoor!


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we in het vroege voorjaar beland zijn, komen de vissen steeds meer los. Daarom krijgen we zeker weten genoeg vangsten binnen! Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Arjan van den Akker viste een weekendje op de Karperhoeve en mocht…
…deze twee pareltjes strikken!
Tristan van Steene geniet volop van het vroege voorjaar!
De eerste dertiger van het jaar voor Ewout Geerts: een prachtige kanaalschub!
Rutger Brons was apetrots met deze juweel van een schub!
Ben Scholten trapt het voorjaar ook wel héél lekker af met deze parel!
Een coole spiegel voor Johan de Bresser!
Dyllano Theunissen ging een spontaan nachtje vissen en dat leverde direct een heerlijke veertiger op!
Een buffel van een schub voor Ryan van Ginkel!
Brent Vercammen viste een mooie sessie in Frankrijk!

FOTO van de week

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een mooi release-shot van Ricardo Koster. Zulke platen blijven mooi en deze was dus ook perfect als FOTO van de week om deze Boulevard mee af te sluiten!

Merci & Au Revoir!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook