KWO Boulevard – 30KG van een Franse RIVIER & volop VOORJAARSTIPS!

Hoe verloopt het voorjaar bij jullie tot nu toe? Er worden weer veel mooie vissen gevangen en dat is uiteraard fantastisch! Neem bijvoorbeeld die ene BAK van een Franse rivier maar eens… En loopt het nog een beetje stroef? Dan kun je vast wel wat goeie VOORJAARSTIPS gebruiken. Dit én meer in een gloednieuwe KWO Boulevard!


Topvideo van Oli Davies! – Karpervissen op een OUD MEER…

Volg Oli Davies in deze video als hij een oud, legendarisch Engels meer aanpakt waar visserslegendes nog de dienst uitmaakten. Een rijke geschiedenis en een oud syndicaat, en natuurlijk prachtige karpers! Reken maar dat het een mooie Nash-video is geworden…


Weekenddeal in de KWO Shop

Ben je op zoek naar een korte en lange broek? Profiteer dan snel van onze Tech Deal! Deze deal bestaat uit de KWO Tech Pants & Shorts en is nu in de aanbieding voor slechts €69,99 ipv €94,99!

– Droogt snel
– Insectenwerd
– Zonbescherming UV 40+


Karpervissen op groot water met Jogchem de Wilde

Sinds z’n jeugd koesterde Jogchem de Wilde al de droom van het bevissen van een water waar vissen duizenden kilometers kunnen zwemmen… En die droom werd met succes werkelijkheid!

Jogchem z’n dromen werden werkelijkheid…

Na jaren leren, talloze pogingen en weinig succes ontdekte Jogchem eindelijk hoe hij de uitdagende stek aan moest pakken. En ja, vooral in de winter slaagde z’n plannetje.

Moet je zien… En of z’n plannetje slaagde!

Superleuk ook om deze unieke momenten te delen met zijn neefje Siem, jong geleerd is oud gedaan!

Jong geleerd, is oud gedaan!

KWO Studio Talk – Jordy Op’t Hof

Tientallen veertigers (en zelfs zwaarder) wist Jordy Op ’t Hof te strikken de afgelopen jaren. Het overgrote deel hiervan bestaat uit Nederlandse bakken die hij aan de oppervlakte wist te vangen. Juist; struinend! Hoe hij dit deed en wat zijn grootste leerpunten waren; dát zien en horen jullie in deze nieuwe Studio Talk en podcast. Bekijk hieronder een stukje en de HELE Studio Talk kun je op de Community vinden!


BAK van de week: 30 kilo van een Franse rivier!

Geloof het of niet, maar pionieren wordt nog steeds beloond! Check deze bizarre vis maar eens… Luca aka ‘Pescaallacarpa‘ van Cuyten ging samen met z’n maat op ontdekkingstocht op een Franse rivier en werd dubbel en dwars beloond. Een MONSTERSCHUB van 30 kilo van stromend water wisten ze te vangen. Wat een ongelooflijke BAK!

Luca bewijst maar weer eens: pionieren wordt beloond!

Maak kennis met Voltium Energy!

Sinds kort werken wij samen met de mannen van Voltium Energy. Een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in energieopslag, zoals outdoor batterijboxen voor het karpervissen. In deze update stellen we ze graag aan jullie voor!

Voor iedere karpervisser zit er een geschikt model tussen!

Tips voor het VOORJAAR!

De mooiste tijd van het jaar is begonnen: het voorjaar. Tijd voor een paar tips van Casper Heuver die je ongetwijfeld sneller zullen leiden naar die ene mooie voorjaarsvis: “Voer een paar gebroken boilies met een scherpe chod-rig en het kan bijna niet fout gaan. De vissen hebben een lange rustperiode gehad en ze zullen geen argwaan hebben. Veel voeren is dan ook niet nodig. Observeren en op de juiste momenten toeslaan is goud waard deze periode. Hieronder een kleine opsomming aan tips, wellicht heb je er wat aan:

  • Ga actief zoeken naar de vissen, met behulp van een polaroid bril en fiets kom je al een heel eind.
  • Observeer en voer kleine hoeveelheden.
  • Zorg dat je voorbereid bent, de vissen massaal op je stek betekent snel handelen.
  • Vergeet niet te genieten, het buiten zijn is nu heerlijk! (Lees het hele artikel HIER…)
De vissen komen uit de winter, hebben minder argwaan en zijn relatief eenvoudig te onderscheppen!

Dit is 110% de juiste AANPAK voor een succesvol VOORJAAR!

Runs op camera, pop-ups, karpergedrag en de juiste voorjaarsstrategie. Frank, Bas en Michiel hebben een hoop met je te delen tijdens dit interessante panel vanaf de waterkant. Dat hun aanpak in de praktijk werkt blijkt wel als de hengels ook onder het gesprek aflopen. Sowieso dat je wat kunt leren en deze tips ook jou dit voorjaar extra vis kunnen opleveren.


Two-tone voorjaarsbeuker voor Casper!

Heerlijke vangstberichten: dáár houden we van! Deze plaatjes van Casper Heuver gaven ons dan ook weer een ‘smile’ van oor tot oor. Een gave voorjaarsbeuker in de vorm van een hoge ’two tone’ dertiger!

Oefff, wat een mooie voorjaarsvis!

Heerlijk genietend tussen de knetterende rieten was het door Casper sneaky geplaatste pop-upje wel héél interessant voor deze vis!

Terug z’n vrijheid tegemoet!

Community Throwback: Targets van Thiels #1

‘Hoe leuk zou het zijn om met Ian Thiels naar de Franse kanalen af ​​te reizen?’… dat vroeg Michiel Pilaar zich in het voorjaar van 2022 af. Thielsmeister had wel oren naar een potje kanaalvissen in het buitenland en dat leverde 3 hele toffe video’s op. Heb je dus zin in om een HEERLIJKE voorjaarsfilm uit het Community archief te kijken? Klik dan HIER!


VIS-WEERBERICHT van UniFish: 13 tot 19 april

Wát is het genieten hé, het voorjaar?! Die eerste zonnestralen, hogere temperaturen: HEERLIJK! Af en toe kun je nog wel een buitje verwachten, dus vergeet zeker je brolly niet mee te nemen. Maar al met al neemt de zonintensiteit behoorlijk toe en zijn de vissen lekker actief aan het worden.

De komende week zal de wind wel iets toenemen, dus zal het wat kouder aanvoelen. Maar goed, de zon maakt een hoop goed! Succes dit weekend en vergeet niet je vangsten door te sturen naar: boulevard@karperwereld.nl. Wil jij nu altijd op de hoogte zijn van het meest actuele VISWEER? Download dan de UniFish-app HIER voor Android en HIER voor Apple.


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we in het vroege voorjaar beland zijn, komen de vissen steeds meer los. Daarom krijgen we zeker weten genoeg vangsten binnen! Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Bas van der Werff maakte optimaal gebruik van de ´eerste´ zonnestralen: een beuker van een schub!
Raymon Schra vat het al samen: ‘donders mooi’!
Johan de Bresser viste onlangs een topsessie en ving deze grote spiegelkarper!
Een paar uurtjes eropuit met de hengels legde Pieter Meuleman geen windeieren. Prachtige schub!
Jeffrey Smits sluit deze ‘vangsten van de week’ wel heel PARELACHTIG af…

FOTO van de week: ‘beekvibes’

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een prachtig shot van Jelmer Simmes, geschoten tijdens het opnemen van een video aan de beek…

Karpervissen op stromend water heeft toch wel iets extra’s!

Of ‘ie wat ving? Check dan de video hieronder!


Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook