KWO Boulevard – COOLE roadtrips, nieuwe AASRANGE & een LEDER van 32 kg?!

Benieuwd wat er deze week weer allemaal gebeurd is in ‘karperland’? Lees dan snel verder in deze KWO Boulevard waarin je een aantal héle gave VOORJAARSBEUKERS tegenkomt, een paar coole roadtrips van A tot Z kunt bekijken, de laatste nieuwtjes tegenkomt en goede vistips krijgt. Let’s go!


TOPVIDEO van een TOPNACHT aan de rivier! – TwincarpNL

In deze video gaat Jelmer Simmes vissen op de rivier. En reken maar dat dat een geweldige sessie wordt met een aantal schitterende vangsten. Kijk en geniet!


Moeten we ons zorgen maken over de toekomst van de hengelsport?

Jij betaalt voor je visvergunningen, maar waar gaat dat geld nu eigenlijk heen? Wat is de Partij voor de Dieren voor organisatie? Hoe ziet de hengelsport er uit over 10 jaar? Wat doet Sportvisserij Nederland achter de schermen? En natuurlijk… hoe kunnen wij zelf als sportvisser ons beste beentje voorzetten en bijdragen aan een goed imago! In deze video gaat Sjoerd van Roofmeister vissen op grote baars en snoekbaars, samen met André Akkermans van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Hij legt ons alles uit over deze materie en beantwoordt deze vragen. Een ‘must see’ voor iedereen voor wie de hengelsport aan zijn/haar hart gaat!


On The Move #19: Struggles in het vroege voorjaar!

“Wessel, ga je mee op een vroege voorjaarstrip?” Toen Mike Thille deze vraag aan onze KWO camerabaas stelde was het antwoord: “Mike, het is nog maar half maart, is dat niet te lastig op openbaar water?” Meteen was de uitdaging duidelijk voor Thille & Van de Velde. Met 5 nachten voor de boeg begonnen de mannen aan een geweldig avontuur! Bekijk HIER dat gave avontuur óf in de KWO App!

Mike en Wessel krijgen een flinke uitdaging voor hun kiezen in OTM #19!

BAK van de week: 32 kilo voor Menno van Dalen

Om 9 uur ’s ochtends was het al tijd voor champagne voor Menno van Dalen… Een hoogtepunt die hij niet snel zal vergeten! Een lederkarper van 32 kilo wist hij te vangen, wát een bizarre beuker! Kippenvel!

Een ongelooflijke bak van een vis, Menno heeft er nog steeds kippenvel van!

Wil & Bas op Roadtrip: Van Tsjechie tot Bled

Een nieuwe film op het YouTube kanaal van Team Outdoors!🥳 Tijdens deze film nemen Wil en Bas je mee op roadtrip naar de twee mooiste vislanden van oost Europa: Tsjechië en Slovenië. Met piepende banden verlaten de heren ons kikkerlandje om de avontuurlijke omgeving van deze landen is grondig aan de tand te voelen. Lukt het de mannen hun doelen te halen en twee mooie vissen te vangen? Je ziet het in deze 2-delige mega film!


TIP: Zigs in het vroege voorjaar!

April betekent muggenlarven in het water! En wie lusten die graag? Inderdaad, de karpers! Het is dus superslim om deze kleine beestjes na te bootsen tijdens het vissen. Hoe? Met een zigrig. Een zwart foampje is vaak een super keuze! De kleur zwart contrasteert sterk met de helderheid van de lucht, voor karpers die zich onder of op gelijke hoogte van het aangeboden schuimpje bevinden. En niet onverstandig is het om een ​​gekleurd topje te voegen wat van bovenaf gezien opvalt. Zo kun je in deze periode van het jaar in no time beet krijgen! Klik HIER voor meer voorjaarstips…

Een simpel zwart foampje kan mega goed werken in het vroege voorjaar!

Handgemaakte transducerstangen in de aanbieding voor jouw dieptemeter!

Zonnige dagen, toenemende temperaturen en vissen die van passief naar actief gaan: het voorjaar is begonnen! Je moet alleen de vis nog vinden… Een dieptemeter kan je hierbij helpen! Bij Transducerstang.nl profiteer je nu van voordelige combideals! Lees er HIER meer over…

Een dieptemeter (en daarmee een goede transducerstang) kan nog weleens goed van pas komen!

Pilaar & Hofman op KARPER ROADTRIP door Slovenië & Kroatië!

Tijdens deze zowel regenachtige als koude trip werden er 7 wateren bezocht en op 4 daarvan werden rigs te water gelaten. En dat in een krappe 9 dagen! Geloof ons dan ook als we zeggen “deze video is allesbehalve saai!” Het doel van de trip: een karper vangen van XXL formaat. Immers… in de Balkan zwemmen er genoeg. Geniet ervan!


Geslaagde voorjaarscampagne voor Rik van Heugten!

Het is nog niet eens eind april en Rik van Heugten heeft er al een succesvolle voorjaarscampagne op zitten…

De voorjaarscampagne ging meteen los bij Rik!

Hij ging namelijk vroeg in het jaar al aan de slag op een mooi kanaal waar mooie vissen op zwemmen. En dát was z’n doel: die vissen op de mat krijgen. Of dat gelukt is? Nou en of! Een aantal prachtige schubs zagen de binnenkant van z’n net.

Van lange, ranke schubs…

Stuk voor stuk prachtige exemplaren die Rik strak op de foto heeft gezet. Klasse!

…tot deze BAK van een vis!

Instagram tip: ‘parelhunter’ Simon Verhuelsdonk

Simon Verhuelsdonk, een fanatieke karpervisser van onze oosterburen, weet de pareltjes succesvol op z’n mat te krijgen. Dáár kom je wel achter als je z’n socials opent. Iedere keer sta je weer versteld van de beeldschone vangsten die hij doet. Geef ‘m dus zeker een FOLLOW op Instagram!


De lancering van de nieuwe Nash aasrange!

De Scopex Squid zal ongewijzigd blijven, maar de Citruz is wel vernieuwd waardoor die nu het hele jaar door inzetbaar is. En de Monster Shrimp? Dat is een nieuwe smaak die binnenkort verkrijgbaar is. Dit en meer, lees je in deze update!

Het nieuwe motto: “Nashbait – No Worries”…

VIS-WEERBERICHT van UniFish: 20 – 26 april

Brrr, het is best frisjes kunnen we wel zeggen. April doet wat ‘ie wil. Desalniettemin is de vis wel al los en wordt er lekker gevangen. Voor de komende week: de noordenwind blijft nog wel even over ons koude kikkerlandje waaien. Dat betekent geen hoge temperaturen en af toe een bui. Zoek het dus vooral in de luwte en in de hoekjes waar de zon het meest op staat te schijnen!

Met alle vistips uit deze Boulevard moet het vanzelf goed komen! Wil jij nu altijd op de hoogte zijn van het meest actuele VISWEER? Download dan de UniFish-app HIER voor Android en HIER voor Apple.


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we in het vroege voorjaar beland zijn, komen de vissen steeds meer los. Daarom krijgen we zeker weten genoeg vangsten binnen! Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Ricky was terecht ‘over the moon’ met deze PAREL!
Ferdy Havelaar vindt het absoluut geen probleem om midden in de nacht gewekt te worden door dit soort vissen!
BEAUTY voor Ricardo Koster!
Een gigant van een schub voor Martijn Nederpel!
Robin Canalangler weet wat mooi is: heerlijke plaat én een prachtige spiegel!

FOTO van de week: voorjaars-schilderijtje!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een prachtige plaat van Robert Balkhoven. Het lijkt wel een schilderijtje joh, die foto én vis. Want het is wel een vangstfoto, maar het laat het mooie van het vissen in het voorjaar megagoed zien. Puur genieten!

Schilderijtje!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook