GEZOCHT: uitzetprojecten | For The Future 2023

Dit najaar geven we een vervolg aan het KWO For The Future uitzetproject. Nu zijn we op zoek naar karpervissers die komende winter karpers uit gaan zetten. Ben je dus onderdeel van een karpercommissie, visverenging of federatie en kun je onze (financiële) steun goed gebruiken? Meld je hieronder aan!


De reacties en de support die we van onze members kregen voor de eerdere ‘For The Future’ projecten waren overweldigend. Ook vanuit KWO vinden we het erg tof dat we op deze manier samen onze bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van het karpervissen, en daarom geven we ook in 2023 weer een vervolg aan het For The Future project!

Meld je voor 14 oktober aan!

Visplezier in de toekomst

Met ‘For The Future’ zet KWO zich, namens de Community, in voor een gezonde toekomst van de karpervisserij in Nederland en België. Ieder jaar wordt er budget beschikbaar gesteld voor lokale verenigingen en organisaties om karper uit te zetten. Eenieder is vrij om dit budget aan te vragen voor het beheer van de visstand in zijn/haar regio.

We monitoren in het bijzonder dat deze (onderhouds)uitzettingen, volgens de juiste wet- en regelgeving verlopen, sturen op spreiding door de Benelux en richten ons bij voorkeur op grote en openbare watersystemen zodat tienduizenden karpervissers kunnen profiteren. Benieuwd hoe zo’n uitzetting eruit ziet? Check de video hieronder.

Meld je aan voor FTF uitzetbudget

In de afgelopen jaren hebben we financieel bij kunnen dragen aan de uitzet van meer dan 3.500 “FTF karpers”. Voor het komende seizoen streven we er na dit aantal in één keer te verdubbelen. Daar is op dit moment vanuit KWO al ruim €5.000 budget voor vrijgemaakt en als het een beetje meezit loopt dit bedrag op tot €20.000. Daarover later meer. Het werven van 5-10 uitzetprojecten is inmiddels officieel begonnen. Hopelijk kunnen we jou helpen?

In 2022 konden we voor €10.000,- supporten. Het is onze missie dit bedrag dit seizoen flink te verhogen.

Voorwaarden

We vinden het belangrijk dat de uitzettingen via de juiste wet- en regelgeving gebeuren. Dat is ook één van de redenen waarom we niet zelf vis uit kunnen zetten en dus de samenwerking zoeken met lokale projecten. We dragen bij voorkeur bij aan projecten op grote (openbare) wateren in Nederland en België zodat zoveel mogelijk karpervissers kunnen profiteren. Uiteraard werken we alleen met karpers van gereguleerde kwekers.

Prachtige For The Future karpers uit een uitzetproject van 2022 i.s.m. Raptor Boats en karpercommissie Bergse Hoek.

Meld je voor 14 oktober aan

Ben jij lid van/ of betrokken bij de karperuitzettingen van jouw hengelsportvereniging of -federatie én kunnen jullie een financiële bijdrage gebruiken om deze winter (extra) karpers uit te kunnen zetten? Meld je dan vóór zaterdag 14 oktober 2023 aan door zoveel mogelijk van de onderstaande vragen te beantwoorden in een mail naar marco@karperwereld.nl.

  1. Om welke vereniging, regio/plaats en water(en) gaat het?
  2. Projectomschrijving: wat zijn jullie doelen en hoe pakken jullie dit aan? Is er een meerjarenbeleidsplan wat betreft uitzettingen, stuur dit dan mee!
  3. Hoe groot is de vereniging die de uitzetting zal doen (aantal leden)?
  4. Hoe groot is het water waarop de uitzetting zal plaatsvinden (aantal wateren en de totale oppervlakte in hectares)?
  5. Is het water openbaar toegankelijk? Kan iedereen een visvergunning kopen en er vissen?
  6. Zijn jij en/of de vereniging bevoegd om vis uit te zetten op het betreffende water?
  7. Hoeveel karpers willen jullie uit gaan zetten? Winter 2023/2024?
  8. Waar komen de karpers vandaan?
  9. Last but not least: waarom moeten we juist jullie vereniging supporten?
Heb je nog vragen? Laat het ook gerust weten!

Beoordeling

Na de uiterlijke aanmelddatum (14 oktober 2023) kiezen we vóór 1 november maximaal tien projecten uit die we namens de KWO Community (en partners) gaan supporten. In de beoordeling letten we op de omvang van het project, het voldoen aan de juiste wet- en regelgeving, de vereiste dat het om vissen van gereguleerde kwekers gaat en natuurlijk de motivatie. Ook proberen we een zo landelijk (België en Nederland) mogelijke dekking te kiezen, zodat zoveel mogelijk karpervissers kunnen profiteren. Heb je nog vragen voor je je aanmeld? Mail ze gerust we zien je berichtje tegemoet!

KWO Redactie


“Visplezier voor jong en oud, nu en in de toekomst”. Dat is het speerpunt van het KWO For The Future project dat we dankzij de KWO Community in het leven hebben kunnen roepen. Nog geen KWO Member en benieuwd naar alle voordelen? Check het hier!

Bekijk ook