BTW Revealed: volop ACTIE op Genesis Carp Lake van The Carp Specialist!

Niet al te ver rijden en ook nog eens kans maken op prachtige karpers? Dan komt Genesis Carp Lake van The Carp Specialist hoog op de ranglijst. Martijn van der Kaaden ging er eens een kijkje nemen (uiteraard met hengels) en ving de sterren van de hemel. Lees snel verder!


Midden in de natuur

Martijn van der Kaaden aan het woord: Ik zal maar direct met ‘de deur in de bivvy vallen…’ Wil je echt midden in de natuur zitten, alleen of met zijn tweeën met een heel water voor jullie alleen en weg van alle drukte en herrie? Dan is dit water echt een aanrader en op geringe afstand van de grens.

Op Genesis Carp Lake van The Carp Specialist zit je midden in de natuur!

Het water

Het nieuwe water Genesis Carp Lake in het Belgische plaatsje Ham op ongeveer een uurtje van de Nederlandse grens is wederom een nieuw pareltje in het mooie ruime assortiment van The Carp Specialist. Na een aantal BTW Revealed’s gemaakt te hebben van een aantal wateren werd ik door Bas benaderd of ik van dit nieuwe water een Revealed wilde maken. Na een kleine twee uurtjes te hebben gereden kwamen ik en mijn vismaat Benjamin Stolk aan in dit bijzonder mooie stukje België.

Tijd om dit nieuwe water eens te verkennen!

Wij werden daar opgevangen door de super vriendelijke en enthousiaste eigenaren Maxime en Samirah. Maxime en Samirah hebben dit water in 2021 aangekocht en wilde hier in vijf jaar tijd een mooi betaalwater van maken. Maar toen ze zelf een een flinke privé tegenslag hebben moeten meemaken besloten ze om meer gas te geven en die vijf jaar werd gehalveerd en konden ze in april 2024 eindelijk hun deuren openen voor enthousiaste vissers.

Het water was sneller geopend dan verwacht…

Afgenet

Ze begonnen met het water volledig vrij te maken van grote obstakels en ze hebben het water geheel afgenet om het visbestand goed helder te krijgen. Ook hebben ze een hoop slechte bomen verwijderd om een mooi en goed begaanbaar pad rond het water gemaakt. Daarnaast is er veel aandacht besteedt aan het aanleggen van de prachtige stek. Het is een klein water van 0,3 hectare wat je enkel exclusief kunt afhuren omdat er maar één stek is die je met maximaal twee man kunt bevissen. Vanaf deze slim gekozen stek kun je het gehele water bevissen. Diepteverschillen zijn er niet veel op het water.

Er is veel aandacht besteed om het water ‘picobello’ te laten zijn voor de gasten!

Bestand

Tijdens de afnetting in 2021 werden alle vissen bekeken en behalve de tien karpertjes hebben de andere vissen een nieuwe bestemming gekregen. Dit bestand heeft door een handgeselecteerde commissie nu een onwijs mooie omvang van rond de 75 karpers en een tweetal steuren. Het gemiddelde gewicht van de karpers die er uitgezet zijn zit rond de tien kilo. Er zwemmen vijf vissen van rond de 15 kilo en de topvis van het water weegt op dit moment 17 kilo.

Genesis Carp Lake heeft een bijzonder mooi bestand aan karpers!

Je merkt dat de eigenaar Maxime er zelf ook ontzettend trots op is en dat hij zelf een fanatieke karpervisser is. Maxime heeft zelf een eigen voerlijn: ‘Finest Baits’. Hiermee voert hij ook het gehele jaar door. Je kan dit voer ook ter plekke bestellen bij Maxime.

Ter plekke kun je aas kopen op het water!

Voorbereiding

Aangezien het begin maart was toen wij het mooie Genesis mochten gaan bevissen hebben we tot het laatste moment gewacht met onze voerkeuze. De koudere wintermaanden kies ik zelf altijd voor een ligt verteerbaar voer. Aangezien de luchttemperatuur rond de 10 graden en in de nachten nog rond het vriespunt zat, nam ik aan dat het water nog erg koud was. Een paar dagen voor ons vertrek nog even goed gekeken en vervolgens de plaatselijke viswinkel hier in de buurt gebeld en hier een paar liter maden besteld.

De mais-maden rig bleek een goede keuze!

Maden rig

Wij visten deze dagen eigenlijk met al onze hengels met mijn vertrouwde mais-maden rig. Nadat we bij de supermarkt mais hadden gehaald en bij de hengelsportwinkel maden en wat hennep hadden meegenomen zijn we in de auto gesprongen op weg naar het mooie Belgische land op jacht naar wat mooie vissen.

Op jacht naar mooie vissen!

Faciliteiten

Op Genesis Lake zijn er weinig tot geen voorzieningen, iets wat voor mij geen probleem is. Er is een droog toilet en op de stek liggen een onthaakmat met net weegsteun en een klein bootje klaar.

Op de stek kun je een mooie box verwachten waarin je je spullen kan opbergen en er staat een koelbox in.

De stekken zijn van alle gemakken voorzien, maar wel de basis zaken. Verder zijn er op het water geen voorzieningen, behalve dan de prachtig aangelegde stek. Hou je dus van rust in prachtige natuur? En kun je jezelf wel redden met een extra accu voor je voerboot of telefoon? Dan is dit water perfect voor je!

Genesis Carp Lake
Ook voor het nodige carp care wordt gezorgd op Genesis Lake!

De aanpak

Eenmaal aangekomen werden wij eerst rondgeleid rond het water en wierpen wij zelf al een oog op het mooie water en bedachten we al waar wij onze lijnen wilden hebben. Er ligt een bootje op de stek en wij hadden zelf onze elektro motor bij, maar hebben er uiteindelijk voor gekozen deze niet te gebruiken. Dit omdat het water niet heel groot is en we dachten dat we met het bootje de vissen teveel zouden verstoren. Dit is natuurlijk een keuze maar wij voelde ons hier goed bij. Zeker omdat je rond het hele meer kunt lopen lijkt het mij beter om je lijnen daar uit te lopen. Dit hebben wij ook gedaan ook omdat we dan een beetje verdeeld wat voer konden strooien.

Genesis Carp Lake
Het water is niet heel groot: goed om over na te denken over of je wel of geen gebruik maakt van de boot.

We begonnen met drie hengels met mais en maden één hengel zetten we in met een snowman rigje. Het duurde nog geen half uur of de hengel van Ben liep al af. Een mooi spiegelkarpertje!

Genesis Carp Lake
Een mooie spiegel om de sessie mee te starten!

Actie in de nacht

Nadat we heerlijk hadden gekookt besloten we om lekker op tijd ons slaapzakje in te schuiven. Vissen doen we natuurlijk ook om een beetje uit te rusten. Maar na amper een half uur in de slaapzak liepen er twee hengels vlak achter elkaar af, met twee mooie ’toekomstvissen’ als resultaat.

Genesis Carp Lake
Het aas viel zeker in de smaak bij de vissen van Genesis Lake!

Na deze vissen bleef het een paar uurtjes stil tot het een uur of half 6 was. De pieper maakte mij luid wakker met een prachtige vis als resultaat.

Genesis Carp Lake
Het begon lekker te lopen!

Nadat we de vis geland hadden ging ook Ben zijn lijn er als een razende vandoor en wist ook hij een hele mooie vis te vangen. Alle vissen tot nu toe hadden wij gevangen op onze madenrig. De hengel met de boilies bleef angstig stil dus besloten wij volle bak over te gaan op de mais en maden. Dit bleek al snel de goeie keuze want wij wisten vanaf dat moment eigenlijk op alle stekken om en om een mooie vis te vangen.

Genesis Carp Lake
Een leuke variatie aan vissen kwam voorbij!

Conclusie

Wij hebben een hele leuke eerste sessie kunnen vissen op dit mooie stukje natuur in Ham. Na het zien van de foto’s op de site van The Carp Specialist werd ik al enthousiast en bij het zien van het water werd ik dat alleen maar meer. Ik denk dat Genesis een heel leuk water is voor de gemiddeld gevorderde visser en dat iedereen met een beetje logische aanpak hier een mooie vis kan vangen.

Genesis Carp Lake
Met een logische aanpak ga je snel succes hebben op Genesis Carp Lake!

Met de plannen die Maxime nog heeft voor de toekomst denk ik dat het alleen nog maar mooier kan worden. Hij wil er graag nog wat zware vissen op zetten. Het is zeker de moeite waard om dit water een keer te bevissen als je van actie houdt en niet te ver wilt rijden. Het water uitgedrukt in cijfers:

Service: 9

Vangsten: 9

Stek: 9

Bereikbaarheid: 7,5

Gemiddelde: 8,6

Aanrader dus!

Genesis Carp Lake
Benieuwd geworden naar Genesis Carp Lake? Klik dan HIER!

Tot de volgende keer!

Martijn van der Kaaden


Meer informatie over Genesis Carp Lake vind je op de website van The Carp Specialist. Volg Martijn van der Kaaden ook op Instagram!

Bekijk ook