KWO Boulevard: TOPFILMS, 60 ponds volschub en (hoge) boetes!

Weerhaakloze challenge van Kevin Diederen, de visboetes in 2023, kakelverse karperfilms op YouTube, de laatste wintervangsten, verkiezingen en (veel) meer! Zoals altijd hebben we weer het mooiste karpernieuws van afgelopen week voor jullie geselecteerd. Nieuwsgierig? Scroll dan snel verder!


TOPVIDEO van de week: Bootvissen in Frankrijk

Een extreem stuwmeer, een midweek de tijd, 35 graden en een aantal fraaie karpers… Wouter Koziolek en z’n maat Alvar gingen vorig jaar in de zomervakantie een grote uitdaging aan. Namelijk; het kraken van een zeer bruut stuwmeer in Frankrijk. Er werd een slim plan gemaakt en hoe dit is gelopen zie je nu in de KWO app óf hier in Boulevard 😉


Dit zijn de boetebedragen voor karpervissers…

…als je de wet overtreedt. Afgelopen week heeft het OM de boetebedragen bekendgemaakt voor 2023, zo ook voor de binnenvisserij. Wil je liever het geld in de zak houden of er visspullen van kopen, lees dan zeker deze update. Zijn de boetes dit jaar gelijk gebleven? Ja, gelukkig wel!

Houd je aan de regels, anders is er kans op… #problemen 😉

Desondanks wil je natuurlijk nog steeds een boete voorkomen, want de bedragen zijn niet laag… Voor de ‘goedkoopste’ boete betaal je al €100,- en dat geef je natuurlijk liever uit bij een hengelsportwinkel.

Boetebedragen
Dit zie je liever niet gebeuren!

We gaan niet het hele boeteoverzicht voor jullie opsommen, dus pakken we de meest voorkomende boetebedragen er voor je uit! Om te beginnen het vissen in een binnenwater zonder schriftelijke toestemming van de visrechthebbende met één of twee hengels; 150 (!) euro. Oja, vis je met meer dan twee hengels? Dan betaal je maar liefst €330,- én daar koop je ook een Trakker Tempest voor 😉

Wat is er toch veel mooi viswater in Nederland. Laten we er zuinig op wezen!

Nieuwsgierig naar ALLE boetes? Klik dan hier en check de volledige lijst met ‘visboetes’.


Is dit de mooiste vis van Engeland?

Op Instagram zagen we deze bizarre volschub voorbij komen bij Lee ‘Mozza’ Morris. Afgelopen woensdag wist hij namelijk één van de felst begeerde karpers van Engeland op de mat te krijgen. Deze volschub van nipt over de 60 ponds grens (27,3kg) is een perfecte start van de maand maart voor Lee. Veel mooier kan het niet worden toch?

Zonder twijfel één van de allermooiste vissen van Engeland.
Een laatste foto voordat deze parel weer mocht zwemmen.

Nu op de KWO Community: Canadian Stories

Zwemmen er karpers in Canada?” Jazeker en dat konden jullie vorig jaar al zien tijdens de sessie van Pilaar & Ossie in dit prachtige land vol ruige rivieren en gigantische meren. Tijdens die trip ontmoetten de mannen een lokale visser Paul Cioca. Een gedreven avonturier die ook nog eens extreem fraaie video maakte over zijn brute visserij!

Een nieuwe serie op KWO, uiteraard voorzien van ondertiteling.

Bekijk deel 1 van deze avontuurlijke reeks hierrrr en als je alvast een preview wil zien check je hieronder de trailer:


BAK van de week: topvis voor Oli Davies

De grens van 40 Engelse ponden is en blijft magisch als je vist op bikkelharde circuitwateren in de UK. Onze kameraad Oli Davies was dan ook met stomheid geslagen toen hij afgelopen februari de topvis van ‘Lakeside Retreat’ wist te vangen op een gewicht van ruim 49lbs (ruim 22kg).

De camera’s van Nash waren op dat moment op volle toeren aan het draaien en een leuk detail is: Oli ving de vis op de zig! Nieuwsgierig? Bekijk de informatie video hierrrr:


1 jaar weerhaakloos vissen op karper

Vorige winter sprak Michiel Pilaar met Kevin Diederen over weerhaakloos vissen tijdens een Studio Talk. Kevin liep al een tijdje rond met het idee om eens een XXL test te doen of weerhaakloos vissen voor- en/of nadelen heeft. In 2022 beviste Kevin kanalen, vijvers, afgravingen en tal van verschillende wateren waar hij ruim voorbij de 100 karpers met gewichten tot over de 25kg ving.

Kevin houdt wel van een experimentje!

Wat zijn de praktijkervaringen die hij heeft opgedaan tijdens het weerhaakloos vissen? Je ziet het in onderstaande video:


PAREL van de week: koi voor Stijn Coningx

Op zijn Facebookpage dropt Stijn Coningx regelmatig toffe vangsten en ook in de winter wordt er stevig doorgevist. Gelukkig komt vrouwlief af en toe langs met warme koffie en Belgische koeken 😉 Tijdens een koude winterdag was de timing van het bezoek perfect, want niet alleen wist Stijn een bizar mooie koi te vangen: er was ook een fotomoment met dochterlief! Priceless!

In dit decor mogen poseren met zo’n koi: dat is toch wel uniek!
Herinneringen voor het leven!

Alpenmovie van Bart & Lars

Afgelopen najaar trokken Baitworld consultants Bart Jansen en Lars Vierhout samen naar Frankrijk voor een weekje roadtrippen. De sessie begon op een betaalwater, maar al snel waren de mannen de beperkingen beu en trokken ze door naar de Alpen. Daar wachtte een mooi avontuur en ondanks de regen en andere tegenslagen werd het een sessie om niet snel te vergeten. Check de video van deze sessie hieronder, let op: bevat gegarandeerd veel humor 😉


“Verdrink je in een waadpak?”

Afgelopen week kwam er een vraag binnen in de KWO mailbox over waadpakken en veiligheid, namelijk “verdrink je in een waadpak?” Meteen gingen onze gedachten terug naar een jaar of 7 geleden. Toen hebben we namelijk 9 praktijktesten gedaan in een zwembad. Te water raken met een waadpak aan is zeker niet prettig, maaaar het bleek toch net iets minder gevaarlijk dan we vooraf hadden gedacht. Check de video voor de uitkomsten van dit ludieke onderzoek:


Deze partijen zijn vóór de hengelsport!

Op woensdag 15 maart vinden de waterschapsverkiezingen en provinciale verkiezingen plaats. Die zijn voor jou als karpervisser van belang omdat je voor het vissen direct afhankelijk bent van de inrichting en het beheer van het water. Ga daarom stemmen en informeer je goed over de partijen, hun programma’s en de kandidaten in jouw waterschap.

We hebben een artikel gemaakt wat jou gaat helpen om een betere keuze te maken naar welke partij je stem moet gaan. Klik hier en informeer jezelf!

Spiegelkarper uitzetprojecten, geen vanzelfsprekendheid. Stem dan ook bewust!

Instagram tip: Solo Carp Adventures

Iedere week tippen we een Instagram profiel die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account van Jeroen Waardenburg onder de aandacht brengen. Onder het veelzeggende pseudoniem @solo_carp_adventures deelt hij zijn buitenlandse escapades met zijn volgers.

Een vijftiger vangen in januari in Zuid-Frankrijk: geen probleem voor Jeroen van Waardenburg.

Vooral Frankrijk heeft zijn hart gestolen en gemiddeld is hij minstens 6 weken per jaar te vinden aan de oevers van de talloze rivieren, meren en kanalen. Al die vakantiedagen en overuren worden effectief besteed want het aantal XXL karpers dat Jeroen de afgelopen jaren wist te vangen is EXTREEM!

Een rivierspiegel van de Seine bij Parijs; veel vetter gaat het niet worden!

Kortom, geef deze baas een follow en laat je meezuigen in zijn brute avonturen!


Video: zwervend door Frankrijk #1

Een fraaie Franse bak voor Jeroen Netten.

De sympathieke Brabanders Jeroen Netten en Wesley Smits zijn échte liefhebbers van het bevissen van openbaar water. In hun YouTube serie ‘Zwervend door Frankrijk’ nemen ze de kijkers mee op hun speurtocht naar XXL karpers van de mooiste meren van Frankrijk. Bekijk het eerste deel hieronder!


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we aan het einde van de winter zitten loopt het niet storm met de inzendingen, maar tóch hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Brrrr, krijgen jullie het ook al koud van deze foto van Marco van der Plas? Maar wát een brute schub!
Jullie zagen deze plaat van Sam Verstreken al bovenaan deze Boulevard. Wat een heerlijke winterbak!
De Nederfransoos Joachim Stelma heeft het jaar afgetrapt met een fraaie ‘Bizon’ achtige spiegel!
Oefff, wát een plaat! Gerjan Vree Egberts pikte en paar zonnige uurtjes mee en dat leverde deze beauty van een schub op.
De jeugd heeft de toekomst en daarom moesten we deze plaat van Sjoerd Rademakers wel in deze Boulevard opnemen. Goed werk Sjoerd!
Onze Duitse maat Mathis Korn weet waar hij moet zijn in de winter: tegen de obstakels!
We sluiten de rij vangsten met deze prachtige spiegel van Roy Reith.

FOTO van de week: Alpenvangst uit de oude doos

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een heerlijke plaat van Arjan Ouwehand. Een aantal jaar geleden viste hij een topsessie in de Alpen met Marijn Ham, zijn teamgenoot bij Sonik.

Volg Arjan op Instagram voor meer mooie foto’s én zijn belevenissen aan de waterkant, klik hier!

Nog zo’n beauty die Arjan uit een magisch Alpenmeer wist te peuteren.

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook