KWO Boulevard – DROOMSCHUBS van Orellana & vissen tegen de ziekte MS!

Het Paasweekend staat voor de deur: perfect om deze nieuwe KWO Boulevard door te nemen! Eentje die weer tot de nok toe gevuld is met wel héle COOLE vangsten dit keer, verrassend leuke video’s en keigoede initiatieven. Neem bijvoorbeeld het evenement ‘vissen tegen MS’. En had je die BRUTE ‘brace’ van Orellana al gezien? Neem snel een kijkje!


WINTERSE SCHATTEN – Karpervissen met Marco Tetteroo van Nash

De winter is voorbij en als je het aan Marco Tetteroo vraagt de ideale periode om achter de grote karpers aan te gaan. Een strijdtoneel wat zich heeft afgespeeld in Frankrijk en Nederland. De strijd tussen Marco en de karpers is zeker niet gemakkelijk geweest, maar wat een vissen komen er op de kant tijdens deze sessie! Bekijk de video van Nash hieronder…


De buit binnen no-time binnen! – Rik van Landschoot

Rik van Landschoot viste bijna korter dan dat z’n reistijd was… ‘D’n Boswachter’, zoals hij zichzelf noemt, reisde af naar Frankrijk, viste slechts 12 uurtjes en reed weer terug. En reken maar dat de buit al binnen was…

Een Franse spiegel…

‘Over the moon’ was ‘ie dan ook toen hij twee veertigers in die korte tijd ving. Een prachtige spiegel en een supergave schub! Rik wist precies waar hij moest zijn. Het zonnetje erop en dat deed ‘ferm deugd’, zoals hij zelf zegt. Prachtig Rik!

…en een COOLE winterschub ving Rik binnen no-time!

Pionieren in Parijs #2 – Pilaar & JP

Zou jij schrikken als er ’s nachts 2 mannen naast je stretcher staan, op zoek naar je dure spullen? JP & MP maakten het mee tijdens hun oktobertrip naar Parijs. Het zonder tent slapen kwam hen (bijna) duur te staan… Gelukkig viel er ook genoeg moois te beleven aan de oevers van de Seine en dát zie je nu op de KWO Community!

Als jullie deel 1 hebben gezien weten jullie; het was AFZIEN in Parijs tijdens de voorjaarstrip van Pilaar & JP. Gelukkig stond er nog een sessie gepland in oktober en daarin gingen alle remmen los. Karper, meerval, kopvoorn, brasem; naast berovingen komt het allemaal voorbij in deze enerverende aflevering!

Onder toeziend oog van de Eiffeltoren een karper van tussen de meervallen plukken… Zou het JP & MP gaan lukken? Bekijk het HIER!

BAK van de week: 29 kg voor Kay Stolk

Oefff, om zo de winter even af te sluiten… Kay Stolk viste een TOPSESSIE op Lac de Villedon en wist daarbij ook een regelrechte TOPPER te vangen! Een massieve schub van 29 kilo was even van Kay. Fantastisch toch?! Waarschijnlijk is ‘ie met een grote glimlach naar huis gereden…

Wat een enorme vis!

Welke rubberboot past bij jouw visserij?

Raptor biedt een breed scala aan opties die specifiek ontworpen zijn voor de karpervisser. Of je nu op zoek bent naar een lichte, compacte, ruime of extra robuuste, er is een Raptor-boot die bij jouw visserij past.

Hieronder nemen we de eigenschappen door van elke serie om je te helpen bepalen welke boot het beste bij jou past. Als je voorkeur uitgaat naar een lichte boot die gemakkelijk te vervoeren is, dan is de XLT serie van Raptor precies wat je nodig hebt. Deze boten zijn ontworpen voor vissers die waarde hechten aan snelheid en wendbaarheid op het water zonder in te boeten aan stabiliteit. Ideaal voor de visser die…lees HIER verder!


Dé foto’s van de week… Orellana-GOUD!

Als je dit ziet dan wil je maar één ding toch?! Direct vissen! De foto’s hieronder zijn momenteel al echte ‘virals’ op Facebook. Gigantische bakken van het gigantische Spaanse Orellana. Dit zijn écht spelden in een hooiberg…

‘Orellana BAKKIES…’

“Wojowww….”

Droomschub!

TIP: hoe VOORKOM je BOETES…

Het Openbaar Ministerie heeft de boetebedragen bekendgemaakt voor 2024, zo ook voor de binnenvisserij. Ten opzichte van afgelopen jaar zijn deze gestegen, dus wil je liever het geld in de zak houden of er visspullen van kopen, lees dan zeker deze update, waarin we de meeste boetebedragen toelichten! Lees het artikel HIERRR…

Hier worden we niet vrolijk van…

Bekende HARDSTYLE DJ & Diehard KARPERVISSER

Dat DJ en producer Alexander ‘JNXD’ Martens een bizar leven heeft is een understatement. Hij draait zowel op Defqon als in de leipste clubs in Azië. Maar toch vertrekt hij net zo lief voor een paar dagen naar een Frans stuwmeer. Recent is deze grootheid uit de hardstyle scene op KWO HQ langsgekomen voor een Studio Talk en dat leverde een veelzijdig gesprek op! Zet ‘m hieronder maar aan…


Blanken is geen optie met Boudewijn Margadant

En daar is niets teveel mee gezegd. Voor Boudewijn is vaak een paar uurtjes al genoeg om succesvol te zijn…

Boudewijn heeft al ontelbaar veel karpers gevangen…

Lekker buiten zijn, daar gaat het hem om. En of het nu groot, klein, moeilijk of wat makkelijker water is, dat maakt Boudewijn wat minder uit. Veel zoeken werpt op de duur z’n vruchten af en daar geniet hij met volle teugen van! Daarnaast weet hij de mooie details die bij het karpervissen komen kijken, perfect vast te leggen…

Laatst maakte hij samen met Bas van der Werf van Trakker een mooie video en daar deelt hij al z’n gave visavonturen en vangsten. Hieronder kun je deze bekijken. Geniet ervan!

Prachtige close-up!

Community archief: hoe vis je op groot water? – Pieter van de Werfhorst

Vissen op serieus XXL water, hoe pak je dat nou aan? In deze video vertelt Pieter van de Werfhorst zijn aanpak als hij gaat vissen op XXL water. Veel vissers durven het niet aan om te starten op de grootste wateren in de Benelux en/of Frankrijk. Hopelijk is dat na het bekijken van deze HOW TO anders! Want leerzaam én inspirerend is ‘ie zeker…

Grote vissen vangen op XXL water geeft toch wel een extra kick!

Prachtig evenement: ‘vissen tegen MS’!

Op zaterdag 25 mei vindt er een mooi én uniek visevenement plaats bij Visvijver De Wilgenplas in Maarssen. Statisch vissen, vissen op ‘commercials’, verschillende leveranciers, nieuwe materialen en pure visbeleving. Zomaar wat dingen die je tegen kunt komen op het gave visevenement. Daarnaast wordt er een loterij georganiseerd en kun je genieten van een hapje en een drankje op de prachtige locatie van Visvijver De Wilgenplas. De volledige opbrengst van de dag gaat naar het Nationaal MS Fonds. Klik HIER voor meer info!

Op 25 mei is het in Maarssen te doen… Klik HIER voor meer info!

VIS-WEERBERICHT van UniFish: 30 maart – 5 april

Het Paasweekend staat voor de deur en dat betekent: VISSEN! “Zit het weer een beetje mee?”, horen we je al vragen… Tja, het weercijfer krijgt wat ons betreft een 7. De temperatuur gaat langzaam omhoog, de zon laat zich geregeld zien en het voorjaar gaat langzaam maar zeker van start. Zeker kans op een visje dus dit weekend! Wel hebben we af en toe nog een buitje en de wind is ook zeker niet afwezig.

Al met al: geniet van je vroege voorjaarsvisserij en pak een mooie vis! Wil jij nu altijd op de hoogte zijn van het meest actuele VISWEER? Download dan de UniFish-app HIER voor Android en HIER voor Apple.


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we in het vroege voorjaar beland zijn, komen de vissen steeds meer los. Daarom krijgen we zeker weten genoeg vangsten binnen! Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Marco van de Plas wist niet wat hij zag toen hij deze Nederlandse schub boven zag komen!
Een gigantische Engelse schub!
Robby Swennen was ‘over the moon’ toen hij deze parel ving op een lastig Belgisch water!
Martijn Verweij heeft een prima winter achter de rug, zoals je ziet;-)
‘Life of Carpfishing’, zoals hij op Insta heet, ving pas wel een héél bijzondere spiegel. Echt INSANE!
KWO Member van het eerste uur, Bart Disveld, met zijn eerste fraaie vis van het seizoen!

FOTO van de week: ‘watershot’ van Casper Heuver

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een prachtige plaat van Casper Heuver. ‘Watershots’ geven toch altijd weer een aparte dimensie aan onze hobby, he?!

Cool!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook