Welke rubberboot past bij jouw visserij?

Raptor biedt een breed scala aan opties die specifiek ontworpen zijn voor de karpervisser. Of je nu op zoek bent naar een lichte, compacte, ruime of extra robuuste, er is een Raptor-boot die bij jouw visserij past.


Hieronder nemen we de eigenschappen door van elke serie om je te helpen bepalen welke boot het beste bij jou past.

1. De XLT Serie: perfect voor de mobiele visser

Als je voorkeur uitgaat naar een lichte boot die gemakkelijk te vervoeren is, dan is de XLT serie van Raptor precies wat je nodig hebt. Deze boten zijn ontworpen voor vissers die waarde hechten aan snelheid en wendbaarheid op het water zonder in te boeten aan stabiliteit. Ideaal voor de visser die vaak van locatie verandert en een boot nodig heeft die snel op te zetten en in te pakken is. Meer informatie over de XLT serie vind je op de website van Raptor Boats.

2. De FAST Serie: Compact en Efficiënt

Voor de visser die een voorkeur heeft voor compactheid zonder functionaliteit te verliezen, biedt de FAST serie van Raptor een uitstekende oplossing. Deze boten zijn ontworpen om gemakkelijk te manoeuvreren in kleinere wateren of wanneer de opslagruimte beperkt is. De FAST serie combineert een gestroomlijnd design met voldoende ruimte voor je visspullen, waardoor het de ideale keuze is voor kortere sessies of wanneer je op zoek bent naar een boot die je voor meerdere situaties kunt inzetten.

3. De X-WIDE Serie: Ruimte en Comfort

Als extra ruimte en comfort hoog op je lijstje staan, dan is de X-WIDE serie van Raptor de perfecte keuze. Deze boten zijn breder dan de gemiddelde rubberboot, waardoor er meer ruimte is voor uitrusting, aas, en zelfs een vismaat. De X-WIDE serie is speciaal ontworpen voor de visser die langere sessies op het water plant en de voorkeur geeft aan een comfortabele en ruime opstelling.

4. De X-TREME Serie: Gebouwd voor avontuur

Voor de avontuurlijke visser die geen uitdaging uit de weg gaat, is de X-TREME serie van Raptor ontworpen om de meest extreme omstandigheden te weerstaan. Of je nu te maken hebt met ruwe wateren, slecht weer of andere uitdagende situaties, de X-TREME serie biedt de duurzaamheid en stabiliteit die je nodig hebt om met vertrouwen het water op te gaan. Deze boten zijn gebouwd met robuuste materialen en geavanceerde ontwerpen om ervoor te zorgen dat je veilig en effectief kunt vissen, ongeacht de omstandigheden.

Kan het nog X-TREMER?

Jazeker, sinds deze week zijn de nieuwe X-TREME PRIME boten verkrijgbaar. Deze X-TREME PRIME boten zijn voorzien van een dubbelwandige aluminium spiegel, grote d-ringen die voorzien zijn van een extra grote patch en het dikste bodemdoek uit de hele boten collectie. Namelijk een dikte van wel 1,5mm.

Voorzien van een aluminium spiegel.

Daarnaast is het 1,2mm dikke PVC op de X-TREME PRIME boten niet gelijmd, maar gelast! Het voordeel van gelaste naden is dat de kans op lekkage op naden aanzienlijk wordt verkleind.

Het kan zeker X-TREMER!

Aluminium, Airdeck of Roll-up?

Bij Raptor kun je kiezen voor een aluminium, airdeck of roll-up vloer. Elk heeft haar eigen voor- en nadelen die we hieronder kort met je doornemen.

Aluminium vloer

Een groot voordeel is, dat deze vloer bestand is tegen scherpe objecten in de boot en dus niet ‘lek’ kan gaan zoals bij een Airdeck. Daarnaast biedt een Aluminium niet alleen meer stabiliteit, ook de vaareigenschappen worden verbeterd. Het nadeel is dat de vloer zwaarder en lastiger te transporteren is.

Deze vloer bestand is tegen scherpe objecten!

Airdeck vloer

Licht van gewicht, eenvoudig op te blazen en makkelijk te transporten. Ideaal voor vissers die flexibiliteit en gemak waarderen. Daarnaast biedt hij een zachter oppervlak wat aangenamer is tijdens vissessies. Echter is die minder stabiel en ook minder bestand tegen slijtage en scherpe voorwerpen vergeleken met een aluminium vloer.

Licht van gewicht, dat is een groot voordeel!

Roll-up vloer

Heel gemakkelijk te transporten en op te bergen! Perfect voor vissers met bepekte ruimte. Daarnaast kan die snel opgezet worden waardoor er meer tijd overblijft voor het vissen. Nadeel is wel dat deze de minste stabiliteit biedt en mindere vaareigenschappen heeft dan bovenstaande vloeren.

Voor welke vloer ga jij?

Elk vloertype heeft eigenschappen die het geschikt maken voor specifieke visomstandigheden en persoonlijke voorkeuren. Aluminium biedt robuustheid en stabiliteit, airdeck combineert comfort met gemak, en roll-up vloeren zijn ideaal voor gemakkelijke transport en snelle inzetbaarheid. Elk met hun eigen compromissen tussen duurzaamheid, stabiliteit, en gebruiksgemak.

Conclusie

Het kiezen van de juiste rubberboot voor je karpervisserij hangt dus af van je specifieke behoeften en de omstandigheden waaronder je vist. Raptor biedt een breed scala aan opties die elk ontworpen zijn met het oog op verschillende aspecten van de visserij.

Met Raptor Boats kun je elk avontuur aan!

Bezoek de Raptor website voor meer informatie over elk van deze series en maak je klaar voor je volgende visavontuur met de perfecte rubberboot aan je zijde.

KWO Redactie


De Spring Sale begonnen; 200+ aanbiedingen bij Raptor Boats!

Bekijk ook