KWO Boulevard – Bizarre KANAALBEUKERS en zomerse TIPS & TRICKS!

De BBQ-cijfers zijn omhoog ‘gevlogen’ en daarmee zijn de perfecte omstandigheden voor de ‘mooi-weer-vissers’ begonnen;-) Of je nu aan de waterkant of thuis in de tuin zit: hoog tijd om de KWO Boulevard door te nemen. Eentje waar je onder andere bizarre KANAALBEUKERS voorbij ziet komen en je een aantal zomerse tips & tricks krijgt. Scroll snel verder!


BlankBankx – Karpervissen op de Maas!

Enkele jaren geleden besloten de mannen van BlankBankx op avontuur te gaan langs de Belgische Maas en dat was zeker niet zonder succes. Maarrr…. die ene BEUKER ontbrak nog! In deze video gaan ze op revanche en beleef je de zoektocht mee naar een echte Maasbeuker! Veel kijkplezier!


Een BEUKER van 33,8 kilo op het AK – Ruud Schoefs

Terug naar waar het allemaal begon… Ruud Schoefs viste jarenlang op syndicaten en ving de mooiste vissen. Maarrr… die ‘kanaalroots’ begonnen weer aan hem te knagen. Hij keerde terug naar z’n oude vertrouwde Albertkanaal en stuitte op puur GOUD. Na een korte periode wist hij al een GIGANT van een spiegel te vangen op ‘het Beton’ en die klokte af op 33,8 kilo. Wát een vangst, wat een herinnering. Ruud kan het nog steeds niet geloven, “STILL BUZZING” schrijft hij dan ook…

Ruud Schoefs met de “BetonBeuker”!

Messi & Wessi – Barrage Beukers 2.0

Grote, ruige, Franse stuwmeren… zonder twijfel hét favoriete watertype van James ‘Messi’ de Koker om zijn rigs te water te laten! In dit tweeluik ‘Barrage Beukers 2.0‘ zet Messi samen met onze eigen Wessel van de Velde koers naar een aantal brute stuwmeren in Midden-Frankrijk om een frisse april-sessie te vissen.

Bekijk HIER het voorjaarsavontuur in Frankrijk van ‘Messi & Wessi’!

Geen modder en vieze waadpakken maar extreem hoog water en koude nachten; dat waren de omstandigheden tijdens de trip van de twee heren. In een nieuw tweeluik op de KWO Community delen de mannen dan ook alle hoogte- en dieptepunten uit hun reis van 9 nachten! Veel kijkplezier!

Een mooie vangst uit Barrage Beukers 2.0!

BAK van de week: Franse Schotel in Nederland! (28,8 kg)

Wim Schotman had het er wel voor over: een lekker ‘potje afzien’ in de ijskoude oostenwind met een stijgende luchtdruk. Een nieuw water, een nieuwe uitdaging. Toen de hengel ’s ochtends vroeg afliep en deze ‘body builder’ eraan hing, kon Wim z’n ogen niet geloven. Een bizarre spiegel van 28,8 kilo en dat in Nederland. De BAK van de week!

Wat een spiegel!

BREAKING: Berns Baitboats maakt doorstart!

Na een periode van onzekerheid is er witte rook omtrent de doorstart van Berns Baitsboats. Onder de vleugels van Ricardo Kruis, eigenaar van onder andere Voerbootverhuur.nl, gaat Berns met veel vertrouwen de toekomst tegemoet. Lees er meer over in dit artikel!

Berns Baitboats maakt een doorstart!

Zomertips: ZIGVISSEN & OPPERVLAKTEVISSEN!

Heerlijk, de zon schijnt! Hoog tijd om de spullen te pakken voor het zigvissen en de oppervlaktevisserij. Maar wat zijn nu eigenlijk de fijne kneepjes van dit type visserij? Daar kom je alles over te weten in de video “Thille in de Benelux”. Bekijk ‘m HIER op de Community! Veel succes deze week!

In DEZE video leer je alles over het ZIGVISSEN!

VANG EEN BAK IN FRANKRIJK! – Pilaar & Hofman

In de Pilaar & Hofman Challenge gaan Mark en Michiel een uitdaging te lijf. Tijdens de eerste aflevering op De Karperhoeve was de insteek simpel: strijd TEGEN elkaar en degene met de meeste karpers wint de battle. In de tweede episode van deze serie hebben de mannen een gezamenlijk doel. Namelijk; vang een BAK in Frankrijk! Of dát gaat lukken, zie je in de video hieronder!


Kan je meer karpers vangen met WAFTERS?

De karpervisserij heeft door de jaren heen verschillende soorten aasje zien opkomen. Eén van de meest besproken ‘nieuwtjes’ is de wafter. Dit subtiele, gewichtloze haakaas wordt onder water eenvoudig opgezogen door de karper. In dit artikel leggen we uit wat wafters zijn en geven we drie tips om ze succesvol in te zetten! LEES HIER VERDER!

Het vissen met wafters kent veel voordelen!

Instagram tip: Oldrik Pirard

Dat Oldrik Pirard een fervent karpervisser is, mag geen geheim zijn. Wie een kijkje neemt op z’n Instagram-pagina merkt al snel op dat hij een fanatieke visser is die geen uitdaging uit de weg gaat. Neem bijvoorbeeld de vangst hieronder: een prachtige spiegel van een Frans stuwmeer. Dit zijn toch de platen die je wilt?! Volg Oldrik op Instagram!

Coole plaat!

Coronabakken & Rainbowschubs – De Top 3 van Bas van Klaveren!

In deze ‘Top 3 van…’ neemt de man achter The Carp Specialist, niemand minder dan Bas van Klaveren, jullie mee naar zijn 3 meest bijzondere vangsten. Je zal het wel vermoeden: deze topvangsten heeft hij allemaal geboekt op betaalwateren. Van gezellige sessies in Frankrijk tot en met een memorabel avontuur op Rainbow Lake. Het komt allemaal aan bod in deze Top 3. Veel leesplezier!

Lees ‘De Top 3 van Bas van Klaveren’ HIER!

Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat het voorjaar in volle gang is, zijn de vissen lekker los. Daarom krijgen we zeker weten genoeg vangsten binnen! Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

PJ Nordholt met een fantastische spiegel in z’n handen!
Tim Wuijts was de gelukkige vanger van deze brute dwarrelschub!
Jordy Op’t Hof weet ook dit seizoen van geen ophouden, wat een beauty!
Boy Eleveld ving een kanaalveertiger in NL!
Dennis Hellings met een beuker van een schub!
Wat een machtige vissen zijn dit soort schubs toch… Prachtig Niels Kunzel!
Mooie veertiger van ‘Het Beton’ voor Mark Pansar!

FOTO van de week van Jelmer Simmes

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een prachtig riviershot van Jelmer Simmes. Genieten in de avondzon!

Wachten op die ene aanbeet!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook