KWO Boulevard – 40kg+ schub, prijzenfestival en TOP movies!

Wauw! KWO Boulevard was zelden zo goed gevuld als deze editie. We hebben leipe video’s uit Frankrijk voor je klaarstaan en een bizarre reeks najaarsvangsten.


Strijden op de Franse kanalen met Willem Struikrover

In 16 jaar tijd heeft Willem Struikrover een hoop dingen zien veranderen bij Nash, het niet hoeven aan leveren van foto’s tot hele video’s opnemen in het binnen en buitenland. Willem is zeker geen onbekende in de karperwereld en heeft al diverse video’s op het Nash Benelux Youtube kanaal staan.

Willem in zijn element!

Ditmaal neemt Willem jullie mee naar de Franse kanalen, het is een video om je vingers bij af te likken: snelheid, voeren, verkassen zijn aan de orde. Het enige wat we gaan verklappen is dat Willem op 1 kanaalstuk het hele bestand in één nacht weet te landen…


Nederlandse bootvisserij met Peter van der Star

10 jaar geleden kwam Peter van der Star al op de KWO BBQ’s en zei hij “er komt een tijd dat ik de grote Nederlandse wateren ga bevissen vanuit een boot”… Nou, die tijd is aangebroken en afgelopen week kregen we een aantal foto’s in onze mailbox. Oer-Hollandse vangsten die Peter deed op één van de meest uitdagende waterstelsels van ons Kikkerlandje. Lekker bezig Peet!

De beste stuurlui staan… niet aan wal in dit geval 😉
Een echte karakterschub voor Peter.

Succesverhaal For The Future 2022: Karpers succesvol gematcht!

Joris Weitjens vertelt: Eén van van de uitzetprojecten die vorig jaar in de prijzen viel was het SKP Zuidelijke Randmeren van federatie MidwestNederland. Een SKP dat al sinds 2005 actief is met gerichte uitzettingen en in 2022 toestemming kreeg om nog eens tien jaar onderhoudsuitzettingen te doen op dit geweldige water.

Mede dankzij de steun van het For the Future project werden er ruim 300 vissen uitgezet!

Op 19 november 2022 werden er in het Gooimeer bij Almere ruim 300 karpers uitgezet, waarvan een niet onaanzienlijk deel echte rijenkarpers (linears) gekweekt en geleverd door EDKO-vis. Voor wie zich afvraagt wat er terecht is gekomen van die uitzetting moet bij de Matching Community zijn. Die verzorgen voor bijna alle uitzetprojecten op open water het matchen van vangstfoto’s aan plankfoto’s. Op die manier kunnen karpers perfect gevolgd worden!

Tim Frijters is niet alleen één van de SKP-coördinatoren van SKP-ZRM, hij mag ze ook zelf graag terugvangen!

Van de 300 uitzetters op dit immense water kwamen tot nu toe toch alweer ruim 20 meldingen van deze 2022-lichting! En wat een absolute plaatjes zaten daartussen. Ook qua groei en conditie doet deze lichting het vooralsnog uitstekend. Het FTF budget is dus goed terecht gekomen!

Ook Maarten Wels vangt regelmatig Amsterdamse SKP karpertjes die door Joris & co zijn uitgezet.

Aanmelden voor FTF 2023

Wil jij ook een uitzetproject aandragen en financiële steun ontvangen? Lees in dit artikel hoe je zo’n project kunt aandragen! Wacht niet te lang, want de plekken zijn beperkt 😉


Bled bakken voor Sloveense local Gasper

Jullie kennen Gašper Nahtigal waarschijnlijk wel van de EuroBanx video’s van Oli & Alan. Deze goedlachse (en mega gedreven) Sloveense visser is één van de weinigen met een jaarvergunning op het meer van Bled. Dit zorgt ervoor dat hij regelmatig zijn lijnen nat kan maken en dat zijn logboek gevuld is met bazige vangsten; dát zal jullie niet verrassen. Afgelopen week postte hij deze 2 units op zijn Instagram page:

De grootste schub van Bled genaamd KVOTA is nu nipt over de 30kg grens gegaan.
Deze dikke veertiger maakt de visweek van Gasper weer dik geslaagd.

Topfilm: Kelvin & Sven op het grootste Alpenmeer

Honderden hectares blauw water… dat zijn de jachtgronden voor Kelvin en zijn vismaat Sven. In deze aflevering van de serie ‘Ten Klooster & Friends’ gaat de mannen bootvissen op een bizar mooi Alpenmeer. Het doel van deze voorjaarstrip: één van de prachtige bewoners van deze binnenzee voor de lens van de camera krijgen!

Wát een gave omgeving om de lijnen nat te maken!

Bekijk de volledige film in de KWO app (of via deze link) en check hieronder alvast de trailer:


BAK van de week: Nederlandse 50’er voor Wimke

Als we voor iemand respect hebben is het wel voor de bezige bij Wimke van der Sanden. Deze drukke vader en ondernemer vist voornamelijk in Nederland en afgelopen week dropte hij deze superspiegel op Instagram page. Met een ruime 26kg is zijn najaar meteen geslaagd, goed bezig Wim!

Jaar na jaar vangt Wimke een sloot aan XXL karpers, en veelal gewoon in de Benelux.

TOP artikel: Veelgemaakte fouten in het najaar

Iedere maandag delen we een leerzaam artikel op het openbare KWO en dit keer gaan we met jullie kijken naar veelgemaakte najaarsfouten. Immers; waar geha(r)kt wordt, vallen spaanders. Oftewel: waar gevist wordt, worden fouten gemaakt. We zien een aantal dingen regelmatig fout gaan in het najaar en daarom sommen we de meest voorkomende fouten in dit artikel op zodat jij ze niet hoeft te maken.

Wat zijn veelgemaakte fouten in het najaar? Je leest het hierrrr.

EXTRA YouTube video van het KWO kanaal

Dat de jeugd de toekomst heeft; daar zijn we het allemaal wel over eens! Het is dan ook tof om te zien dat er diverse initiatieven zijn om de jeugd enthousiast te maken (en te houden) voor het karpervissen. Half juli organiseerde The Carp College een jeugdkamp op het merencomplex van De Karperhoeve en KWO was erbij! Check de video hieronder:


PAREL van de week: 40,8kg schub voor Neil Parker

De droom van Korda eigenaar Danny Fairbrass was jarenlang: een eigen betaalwatercomplex runnen. Dik 10 jaar terug realiseerde hij het Gigantica complex en afgelopen week werd de grootste schub gestrikt door Neil Parker. Met een topgewicht van ruim 90lbs (40,8kg) kunnen we wel spreken van een unieke vangst. Wat verder opvalt is de werkelijk perfecte conditie van de vis; wat een prachtige schub!

Oprecht een #FishOfALifetime voor Neil.
De foto’s werden allemaal in het water genomen; safety first!

Alpenbak LIVE voor de onderwater camera gevangen

Als je houdt van fraaie onderwaterbeelden moet je de mannen van Underfishing op YouTube volgen. Een tijdje geleden dropten ze onderstaande video waarin Stein en Luc als doel hadden: een nieuw PB vangen voor de lens van de cam. En we kunnen alvast verklappen; dat is ruimschoots gelukt. Nieuwsgierig? Check dan de video:


Instagram tip: de broertjes Postieaux

Iedere week tippen we een Instagram profiel die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account van de gebroeders Postieaux onder de aandacht brengen. Deze 2 mannen vissen heel gericht op de grootste karpers van Europa en voornamelijk op openbaar water met af en toe een uitstapje naar betaalwater. Deze week zaten ze bijvoorbeeld op Rainbow…

Het najaar begon uitstekend met deze 30+ van Rainbow Lake.

Het aantal 30kg+ karpers dat ze in hun logboek hebben bijgeschreven is inmiddels niet meer te tellen. Bekijk een unieke BIG CARP movie hieronder en volg ze zekerrr op Insta, klik hier.


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we aan het begin van het najaar zitten krijgen we aan de lopende band toffe inzendingen binnen. Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Een prachtige Nederlandse parel voor Jasper Smit.
Johan de Tree ving deze 30kg+ beuker op de KWO Specials.
Een knappe Alpenvis voor onze Italiaanse vriend Tiber.
Tijdens zijn reis door Roemenië wist Mark Pitchers deze 30kg+ schub te vangen op Monster Carp Lake.
We kennen Frederic Schaumburg van al zijn Belgische vangsten, maar deze Nederlandse schub mag er ook zijn.
Met deze veertiger is het najaar van Marc Langeveld al een heel eind geslaagd.
Dat de mooiste spiegels van de wereld in Engeland rondzwemmen bewees Tom Maker deze week met deze waanzinnige vis.
Al zijn zulke Nederlandse rijenkarpers als deze ook niet mis. Knappe vangst voor Jordi!
Van een rijenkarper gaan we naar deze (bijna) leder van Roy Alofs.
Pro Line’s media man Teun Ponjee ving afgelopen week deze prachtige Franse ‘public forty’.
Mark Pansar kan terugblikken op een fantastische zomer. Deze topvis was één van zijn vele vangsten.
Happy days: een nieuw PB voor Gideon van der Peijl. Gefeliciteerd met deze openbare Franse vis!
Met een worm als haakaas wist Jordy deze stokoude spiegel te verleiden.
De Vlaamse kanalen: Mario Gijbels houdt ervan (en wij snappen bij het zien van deze foto waarom)!
Donny Nouris wist zijn Franse trip op te fleuren met deze unit van een vijftiger.
Soms kan een close-up mooier zijn dan een man-vis plaat. Dat Frank van Dooren oog heeft voor detail moge duidelijk zijn.
We sluiten de rij met vangsten met deze najaarsplaat van onze eigen Thijs Last.

Karpers spotten 2.0

Drones… de één is er fan van, de andere visser HAAT ze… Oscar Brugger valt in de eerste categorie en op zijn socials zagen we deze waanzinnige dronefoto. Tijdens een Italiaanse trip vond hij een gigantische school met karpers. De keuze om te verkassen was dan ook snel gemaakt 😉

Blanken is haast onmogelijk… althans; dat zou je denken 😉

Emotionele video van Ruben Pels

De sympathieke Ruben Pels is een man die het hart op de tong heeft. In de nieuwe video op zijn YouTube kanaal zien we hem openhartig vertellen over een moeilijke periode waarin de motivatie minder was.

Ruben zijn grote passie is en blijft; karpercontent maken. De frequentie zal echter veranderen.

Hij schrijft bij de upload: “Begin september 2022 veranderde mijn leven compleet door diverse gebeurtenissen. Des ondanks hield ik het zogenaamde ‘masker’ op, maar heb dit voorjaar gemerkt dat het nodig was om deze voorgoed af te doen. Laat dit aub ook een boodschap zijn voor iedereen, vrouw of man. Mannen praten niet graag, of slecht over hun emoties. Zoek hulp, praat met je beste vriend. Ga het dialoog aan en lucht je hart. Werk aan jezelf, aan je mentale en fysieke gezondheid en keep your head up!” ❤️

Sterkte Ruben, houd je taai & op het einde… komt het altijd goed! Check de video hieronder:


Foto’s van de week: Nederlandse platen van Jelle

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto of foto’s. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een prachtige duo aan platen van Shimano consultant Jelle van Middelaar.

Sfeervoller dan dit gaat het niet worden.
Een beuker van een schub voor Jelle.

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Er zijn honderden gave video’s te vinden op de KWO Community.

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook