KWO Boulevard – 2024 optimaal starten: het WEERBERICHT, vangsten & wintertips!

Een nieuw jaar, een nieuwe Boulevard! En voor de oplettende lezer: hij zit in een NIEUW jasje. Nóg meer nieuwtjes, interessante feiten, spraakmakende producten, heerlijke video’s, prachtige vangsten én… het WEERBERICHT. 2024 starten we goed. Lees maar snel verder!


Frank’s City Trips in Den Bosch – Trakker

Veel regen, harde stroming, bezette stekken: niet echt de makkelijkste omstandigheden om een vis te vangen! Toch zetten Frank en Davy van Trakker in deze video alle zeilen bij om de onthaakmat nat te krijgen. En óf dat lukt… de mannen beleven veel actie, avontuur en spannende momenten in deze mooie stad. Kijk je mee?!


Carp den Bosch: heb JIJ je ticket al?

Activiteiten voor jong en oud, 130 stands onder één dak, 24.000 vierkante meter aan karpergeweld… Jazeker, Carp den Bosch komt er weer aan! In het weekend van 19-21 januari vind je in de Brabanthallen in Den Bosch de grootste karperbeurs van Europa. Daar wil JIJ toch bij zijn? Lees er HIER meer over. En SCOOR direct je ticket!

Het ticket voor het grootste karper-evenement van Europa scoor je HIER!

Obstakelvissen in Nederland! – René Treffers & Mike Thille

Jullie zijn gewend dat de opnames voor ‘Betaalwater Challenge’ enkel en alleen plaatsvinden in de winter. Echter; afgelopen september trokken René Treffers en Mike Thille naar een Nederlands betaalwater voor een stevig potje obstakelvissen!

Een lekker potje Oer-Hollands obstakelvissen…

De omstandigheden waren taai voor Treffers & Thille; windstil en warm maar tóch hadden de boys wel wat tactieken om de karpers te activeren. Hoe ze dit deden en met welk aas, rigs en andere slimmigheden? Dát zie je in deze nieuwe Betaalwater Challenge die je HIER vindt op KWO.

…dát zie je in DEZE nieuwe BTW Challenge van Mike en René!

Een parelachtige BAK van de week!

WOW, WOW: als je zó het jaar eens even start… Deze BAK én PAREL kwamen we tegen bij de mannen van Subsurface Journal op Insta, een vis ‘om je vingers bij af te likken’! De Duitse Carsten wist deze onbekende(!) vis al vroeg in het jaar te vangen. En wat is het daarmee een schoonheid: één van de mooiste karpers ooit misschien wel…

Tja, een PAREL én een BAK tegelijk: je kunt het slechter treffen;-)

KWO Product Buzzz – Start het visjaar goed met de eerste editie van 2024!

Begin het visjaar goed met items uit een gloednieuwe KWO Product Buzzz. Hij staat onder andere vol met wintergadgets, producten waar je het warm van krijgt, aas waar de winterkarpers van smullen én een aantal NIEUWE items. Scroll dus snel HIER verder…

Een BOMVOLLE Product Buzzz aan het begin van het nieuwe jaar!

Succesvol wintervissen… HOE DAN?!

De juiste rig, lijndruk, aaskeuze, de beste uren van de dag en voerhoeveelheden… Tijdens het wintervissen zijn er 101 dingen om je druk over te maken. Als er iemand is die daar ALLES van af weet, is het Willem Kwinten wel. Aangezien de winter in volle gang is (en ‘ie zeker nog niet voorbij is) delen we nog eens de ‘XXL How To‘ die Willem over het wintervissen maakte.

Willem en z’n vismaat Peter vangen in deze ‘XXL How To‘ ook nog eens een aantal monsterkarpers…

Reken maar dat jij na het kijken van deze ‘XXL How To’, waarin Kwinten zijn 5 meest belangrijke inzichten deelt, ALLES af weet van het wintervissen. Let’s GO!

Wát een WINTERBAK. Check de film HIER

Juiste big pit SHIMANO KARPERMOLEN (voor elk budget)

De karpermolens van Shimano zijn al jaren de favorieten keuze van tienduizenden karpervissers. Ook binnen het KWO Team vissen we graag, met name, met de big pit modellen van Shimano. Hofman bijvoorbeeld is de afgelopen tien jaar fanatiek met de molens aan de slag geweest en heeft ze in de meest diverse omstandigheden kunnen testen. In deze video neemt hij zijn favoriete keuzes met je door en helpt je de juiste keuze maken tussen de modellen die Shimano op de markt heeft. Bekijk snel de video!


Dames Karper Team NL op Carp den Bosch – DONEER en WIN!

Het Nederlandse Damesteam Karpervissen is er klaar voor: het WK 2024 in Letland! Waar ze ook klaar voor zijn is Carp den Bosch, 19-21 januari. Tijdens de beurs heb JIJ kans om onze helden te ontmoeten en een gave prijs te winnen! De meiden houden namelijk een doneer- & winactie, waar je gave prijzen kunt winnen. Wat dacht je van een voerboot, aaspakket of visvakantie?! ‘Juistem’, vind ze op stand 202!

Zorg dat je langs gaat bij het Nederlandse Damesteam Karpervissen!

‘HOW TO’ In Progress: Wessel & Thijs op Het Broek!

Op KWO kun je genieten van leuke, maar zéker ook van LEERZAME content. Het schieten van content draait altijd door dus om maar met de ‘deur in de bivvy te vallen’: Wessel en Thijs Last zijn vorige week wezen filmen op het mooie betaalwater Het Broek.

Wessel en Thijs zijn lekker bezig geweest afgelopen week…

Dat betekent dat binnenkort de eerste ‘How To‘ hiervan LIVE komt! En dat er fraaie karpers gevangen zijn, dat is een feit. Stay tuned…

…en er zijn weer een hoop prachtige vissen gevangen!

Instagram tip: dave_valk

Regelmatig tippen we een Instagram profiel uit die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account van Dave van der Valk onder de aandacht brengen. Dave vist bloedfanatiek en ook in de winter is hij regelmatig aan de waterkant te vinden. Toevallig is hij net terug uit Frankrijk en ook dat leverde weer mooie plaatjes op. Een goed begin van 2024 dus. Alle reden om hem dit jaar zeker te volgen op Instagram!


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we middenin de winter zitten, is het vissen misschien wat lastiger. Maarrr, we krijgen zeker weten genoeg vangsten binnen! Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

‘Familytime’ op z’n best: Harry Charrington weet wel wat opvoeden is;-)
Een brute WINTERBAK van het BTW ‘Loch’ness Carpe‘ van The Carp Specialist!
Een regelrechte DROOMVIS voor Julia Prasser!
Nog even een kleine terugblik naar 2023… De laatste vis van Gerrit Ritmeester was een beste: hij scherpte nog even z’n PB aan!
Vier uurtjes vissen was genoeg voor Robin De Coninck om het nieuwe jaar goed te starten!
Boudewijn Margadant met een grootwater-buffeltje!
Ook Stijn van Imschoot heeft de eerste van 2024 in ’the pocket’!
Eddy Sterckx deed nog even goed zijn best in het staartje van december!

Het wekelijkse VIS-WEERBERICHT – UniFish

Wat wordt het VISWEER de komende week? Tja, wat dat betreft kun je misschien beter de schaatsen uit het vet halen en de hengels thuis laten, maarrr… wie niet waagt, vangt sowieso niets;-) Volgens de handige weer-app UniFish wordt het komende week IJZIG koud en stijgt de LUCHTDRUK hard, vergeleken met afgelopen week. Met een noordoostenwind worden de omstandigheden er niet gemakkelijker op, maar er is natuurlijk altijd wel een visje te vangen. Check hieronder het overzicht…

Download de UniFish-app voor het meest actuele VISWEER!

Wil jij nu altijd op de hoogte zijn van het meest actuele VISWEER? Download dan de UniFish-app HIER voor Android en HIER voor Apple. Succes deze week!


FOTO van de week: winters drone-shot!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een prachtig winters plaatje vanuit de lucht van Het Broek. Zo ijzig zou het de komende week er ook weleens uit kunnen gaan zien… Een mooi droneshot: altijd genieten!

Prachtig!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook