WINTER: TIPS, TRICKS en handige PRODUCTEN van Fish Inn!

Wintervissen: voor de één ‘business as usual’, voor de ander een uitzondering… Dat vissen in de winter prima kan, laten de heren van Fish Inn je in dit complete artikel zien. Wat heb je nodig, welk aas kun je gebruiken, waar moet je rekening mee houden? Lees maar gauw verder en laat je informeren én inspireren!


Winter

Team Fish Inn aan het woord: Veel van jullie hebben vast en zeker opgemerkt dat het aantal aanbeten fors is teruggelopen vergeleken met de zomerperiode. De dagen zijn korter, het water is kouder en de vissen zijn een stuk minder actief. Voor de fanatieke vissers is het absoluut niet onmogelijk om een mooie ‘winterkarper’ te vangen. Echter, het plan van aanpak moet je wel wat aanpassen vergeleken met die van de warmere maanden.

In de winter kun je nog prima vis vangen!

Dat het ook mogelijk is om in de winter vis te vangen hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. Er worden wat dat betreft genoeg winterkarpers gevangen. De ‘geheimen’ daarentegen worden niet altijd bloot gelegd en die willen wij van Fish Inn graag met jullie delen. Welke items en aassoorten mogen absoluut niet aan je uitrusting ontbreken voor ‘winters succes’?

Vissen op de vis in de winter

Allereerst is het belangrijk dat je zorgvuldig je stekkeuze bepaalt. Karpers zijn minder actief op zoek naar voedsel en verblijven graag op plekjes die aangenaam voor hun zijn. Het is sowieso al goed om op de hoogte te zijn van het diepteverloop op het beoogde water. De diepere waterlagen zijn in het begin van de winterperiode een stabiele plaats waar temperaturen minder dalen of schommelen.

Locatie is alles, óók (of zeg maar gerust: ‘zeker’) in de winter!

Op diepe wateren zijn de karpers dan ook graag op diepe plekken. Is het beoogde water ondiep met weinig diepteverschillen? Dan kun je verwachten dat de temperatuur vrijwel overal hetzelfde is en je het zult moeten zoeken bij potentiële schuilplaatsen. Denk hierbij aan overhangende takken, afgestorven lelievelden, rietkragen en andere ‘structuren’ in het water. Aangezien de vissen zich nauwelijks verplaatsen is het zeker een aanrader om gedurende de dag vaker van stek te verwisselen om zodoende op een actieve manier op zoek te gaan naar de vis.

In alle jaargetijden zijn plekken met obstakels vaak een hotspot!

‘Bollen’ voor de winter

De aasperiodes en aasopnames van de karpers zijn aanzienlijk korter en minder in vergelijking met die in de zomer. Je wilt dus 100 procent zeker weten dat je aan de slag gaat met het juiste aas om daadwerkelijk die ene aanbeet te kunnen forceren. We hebben voor jullie een ‘TOP #3’-selectie gemaakt van verschillende aasmerken met mooie producten die een perfecte aansluiting vinden op de winterperiode.

Denk goed na over je aaskeuze in de koudere periode!

Sticky Baits

Dit jaar is het merk Sticky Baits op de markt gekomen met een unieke boilie waarvan we zeker durven zeggen dat het een onderscheidend stukje aas is, namelijk The Krill Active. De Krill Active boilie van Sticky Baits is een boilie met een speciale coating en is uitgebracht in een houdbare ‘Shelf Life’-versie…

Sticky Baits is met een mooi winteraasje op de markt gekomen!

Bij Sticky Baits zijn ze erin geslaagd om op grote schaal boilies te kunnen produceren met een unieke coating. Maar wat doet deze coating dan precies? De coating is een laag van super oplosbare vloeistoffen en poeders die de boilie omringen. Hiermee wordt een pasta-achtige laag gecreëerd die onmiddellijk aminozuren loslaat en afgeeft in de waterkolom. Het geheim van het succes zit hem dan ook in de overvloed aan aminozuren die vrijkomen door de coating. Mooi toch?

Met dit aas worden de vissen direct op scherp gezet…

Karpers vinden van nature hun voedsel door middel van het detecteren van aminozuren en mede hierdoor zal de Krill Active boilie van Sticky Baits de aanwezige vissen op de stek direct op scherp zetten. Kortom, de boilie doet zijn werk. De Krill Active boilies zijn verkrijgbaar in zowel kleine als grote diameters.

Geef de Krill Active van Sticky Baits zeker eens een kans.

Een tip: vis en voer zo klein mogelijk om de karpers minimaal te verzadigen en zodoende nog meer kans te maken op een aanbeet!

Mainline

De Mainline Cell boilie werd meer dan tien jaar geleden in de vorm van een ‘freezerbait’ uitgebracht en werd vanaf toen een eerste keuze voor vele vissers in het Verenigd Koninkrijk. Vandaag de dag staat het merk recht overeind met een prachtige nieuwe range aan zeer attractieve en houdbare boilies.

Het aas van het Engelse Mainline al eens uitgeprobeerd?

De Cell boilie bevat geen vismeel, geen vogelvoer en is niet op melkbasis geproduceerd. Deze unieke boilie wordt in feite geproduceerd met een nieuwe vorm van proteïne die Mainline Baits heeft ontwikkeld. De naar kokos ruikende, zoete boilie is attractief en makkelijk verteerbaar voor de karpers.

De ‘Cell-boilie’ is een uniek aasje in de range van Mainline.

In navolging van ‘The Cell’ is de ‘Essential Cell’ ontwikkeld. De Essential Cell boilie is opgebouwd uit hoogwaardige basismix-ingrediënten gecombineerd met versterkers van topkwaliteit en heeft vergeleken met de voorganger meer fruitige tonen en een lichtgele kleur. Het directe droogproces van de boilie zorgt ervoor dat de vitale actieve ingrediënten ook zo lang mogelijk effectief blijven. Kortom, een goed verteerbare boilie die zowel instant als tijdens een voercampagne het gehele jaar goed ingezet kan worden!

De ‘Essential Cell’…

Het merk heeft nog meer in petto. Mainline bracht pas nog een nieuwe ‘Shelf Life’-variant uit onder de naam ‘Link’. De Link boilie is een relatief zware vismeelbol met een penetrante vlees/visachtige geur. Met vismeel zou je direct denken aan een zomerbol maar niets is minder waar. De combinatie van de sterke geur en de hoogwaardige ingrediënten maken ook deze boilie tot een geschikte kandidaat om te gebruiken in de winterperiode.

…én de ‘Link’!

Mainline Quads

Een tip hierbij is: wil je echt afwijkend vissen ten opzichte van jouw medevissers? Kies dan voor de Mainline Quads Pop-Ups. Deze kussenvormige pop-ups zijn bij Fish Inn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en zijn perfect om te gebruiken als single haakaasje of om te ‘serveren’ op een bedje van partikels of gebroken boilies.

Bestel dus gelijk een potje Quads van Mainline mee!

CC-Moore

Een oud vertrouwde boilie die zich gedurende de jaren veruit heeft bewezen is de Live System boilie van CC-Moore.

De Live System van CC-Moore: wie kent ‘m niet?

Door de kenmerkende romige, zoete smaak en aroma te combineren met de voedselrijke basis van melkeiwitten, birdfoods, gisten en gefermenteerde producten is er een evenwichtige bron gecreëerd waarop de vissen niet uitgekeken (lees: uitgegeten;-)) raken. De Live System Boilie is uiterst goed verteerbaar, heeft een laag oliegehalte en staat bekend om het selecteren van de grote vissen binnen een populatie. Door de snelle oplosbaarheid van de attractoren en eetlust-opwekkers is deze bol prima geschikt om te gebruiken in sterk afgekoeld water.

Winter
Maak in de winter bijvoorbeeld een attractieve smikkelmix: succes gegarandeerd!

Uiteraard is het mogelijk om volledig ‘los te gaan’ met de Live System producten van CC-Moore om zodoende zo attractief mogelijk te kunnen vissen met producten die perfect aansluiting vinden op elkaar. Denk hierbij aan de Live System Air-Ball Pop-ups, Wafters en zelfs pellets!

Winter
Het mooie is: je kunt het allemaal vinden bij Fish Inn.

Nóg een tip: maak bij de voorbereiding van het aas gebruik van de vloeibare Live System Bait Booster en zorg voor een attractieve toevoeging aan het aas dat zich door alle waterlagen kan verspreiden.

Winter: maden!

Een andere methode om toe te passen die super effectief is in de winter, is het gebruik van maden.

Winter
Maden zijn perfecte winteraasjes!

Vismaden lenen zich uitstekend voor de instant visserij op karper. De simpele reden hiervan is dat maden een pure bron van voedsel vormen die 100 procent overeenkomen met het natuurlijk voedsel dat vrijkomt bij het woelen in de bodem. De maden zijn voor de karpers dus herkenbaar en door de beweging van de maden ontzettend attractief. Natuurlijk is het ook mogelijk om met dode maden te vissen om je voerstek zo compact mogelijk te houden.

PVA

Vis je op korte afstand dan kan je met een katapult of voerschep de maden op je stek krijgen. Wanneer je op wat grotere afstand wilt vissen zal dat niet mogelijk zijn en biedt een PVA kous met een kleine diameter de uitkomst. Zorg voor een strakke PVA en een goede knoop zodat de maden weinig ruimte hebben om te bewegen en perfect in het zakje blijven zitten.

Winter
PVA biedt uitkomst bij het vissen op grotere afstanden.

Haakaas

Als haakaas kun je natuurlijk kiezen voor een opvallende boilie, pop-up of wafter, maar het is misschien nog beter om hierbij niet af te wijken van de maden zelf. Kies er dus voor om ook je haakaas af te stemmen op de maden zelf. Denk hierbij aan het gebruik maken van imitatiemaden óf voor het inzetten van een handige Maggot Klip waarbij je in een handomdraai de maden aan een clip kunt rijgen om vervolgens aan de hair te kunnen bevestigen.

Winter
Er zijn talloze toepassingen om maden als haakaas te kunnen gebruiken.

Online bestellen

Wil je aan de slag gaan met maden maar heb je geen tijd om voor de aanschaf hiervan lange afstanden te moeten rijden? Geen probleem, want bij Fish Inn is het prima mogelijk om de vismaden online te bestellen. De maden worden bij Fish Inn voor de verzending zonder lucht in de zak verpakt waardoor deze tijdelijk ‘verlamd’ raken. Nadat je de zak open hebt gemaakt en je ze over schudt in een bak, worden ze na enkele uren weer levendig en zijn ze klaar voor gebruik.

Winter
Bij Fish Inn kun je de maden ook thuis laten bezorgen!

Zorg voor jezelf in de winter

Met een goede stek en goed aas in gedachten zijn we er nog niet. Want wie uren wil maken in de winter, zal zich goed moeten voorbereiden op de ‘elementen der natuur’. Denk hierbij aan de koude, natte en winderige omstandigheden die van uur tot uur kunnen variëren.

Kleding

Goede ‘winterkleding’ is een absolute must-have die de kans op het vangen van winterkarpers nog meer doet vergroten. Bij Fish Inn vindt je een uitgebreid aanbod aan winterpakken, warme hoodies, thermosokken en een breed scala aan warme winterlaarzen in verschillende prijscategorieën. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding helaas wel. Zorg ervoor dat je verschillende lagen kleding draagt en je deze kunt aanpassen aan de omstandigheden. Van T-shirt tot winterjas en van waadkleding tot muts.

Winter
Een goed warmtepak is GOUD waard in de winter!

Innerlijke mens

Het nuttigen van een warme maaltijd zorgt voor warmte van binnenuit. Of je nu van plan bent om kort of lang te verblijven in de buitenlucht, een soepje, kop koffie of lekkere hamburger zijn natuurlijk nooit verkeerd om te nuttigen. Een handige stove met kookattributen zorgen voor een comfortabele sessie.

Winter
Neem altijd je gasbrander en kookgerei mee!

Tent en verwarming

Voor de echte ‘diehards’ die ook tijdens de winter ’s nachts vissen is het natuurlijk van belang dat je voorzien bent van alle bovenstaande zaken. Daarbij opgeteld mag een fatsoenlijke tent met misschien wel een tentverwarming niet aan de uitrusting ontbreken. Let bij het gebruik van een tentkachel altijd goed op gevaren die kunnen ontstaan door het onttrekken van zuurstof in de tent door de verbranding en zorg voor voldoende ventilatie.

Winter
Een tentkacheltje is handig, máár let op de risico’s!

Buiten de online webshop om is het natuurlijk ook mogelijk om in de winkel alle producten te bekijken, te passen en in je hand te houden. Wil je graag een keer langskomen om een kijkje te nemen in de winkel van Fish Inn? Hartstikke gezellig. De koffie staat net als het team van Fish Inn altijd voor jullie klaar!

Tot snel!

Team Fish Inn


Benieuwd naar nog meer mooie producten? Ga dan snel naar de website van Fish Inn! Volg ze ook op Instagram, Facebook en YouTube voor de laatste nieuwtjes.

Bekijk ook