Maak vanaf nu deze CULINAIRE gerechten!

Klaar met die standaard hamburgers en gezonde inspiratie nodig voor aan de waterkant? Dan heb je na het lezen van dit artikel je portie zeker gehad! Culinaire tips, keigoede recepten en een mega-handig product van Jetboil laat Outdoor Food aan je voorbij komen. Veel kookplezier!


Team Outdoor Food aan het woord: Misschien had je het nooit gedacht… Of was daar ooit ergens een stille hoop, MAAR de kans om als een expert te kunnen koken aan de waterkant is nu dichterbij dan nooit tevoren. Sterker nog; je eerstvolgende visavontuur wordt een culinair feest! “Mooie woorden”, denk je misschien… Maar hoe ga ik dan verder komen dan de ‘broodjes met diepvriesburgers’ die normaal gesproken op het menu staan?

Genieten met de ‘Jetboil’

Laten we eerst even teruggaan naar waarom eten aan de waterkant zo #GENIETEN kan zijn. De essentie van het vissen zelf is natuurlijk dat je je volledig kunt ontspannen (van de rust), geduldig wacht op die ene aanbeet en wellicht grote karpers.

Een vissessie kun je perfect combineren met het bereiden van een heerlijke maaltijd.

Lekker eten past natuurlijk volledig binnen dit plaatje en daarom kun je een vissessie perfect combineren met het bereiden van een heerlijke maaltijd.

De Jetboil Flash brengt het eten aan de waterkant naar een hoger niveau.

Het kan je zelfs helpen je meer verbonden te voelen met de natuur. En vanaf nu kan dat super eenvoudig: we introduceren namelijk de Jetboil Flash. Een perfect hulpmiddel voor elke karpervisser die van goed eten houdt. Nog een van de grote voordelen van de Jetboil voor je karper gear, is het gemak waarmee je de shrink tube kunt shrinken. Breng binnen 20-30 seconden een klein laagje water aan de kook, en shrink je rigs binnen no-time langs het drink tuitje van de Jetboil deksel.

De Jetboil heeft nog meer voordelen!

Culinair feestje aan de waterkant

Koken aan de waterkant wordt een culinair succes. Hieronder een paar tips waardoor het ook écht een succes zal worden.

Tip #1: De voorbereiding

Net als bij het vissen, is goede voorbereiding essentieel voor succes in de buitenkeuken. Zorg ervoor dat je al je ingrediënten en keukengerei bij de hand hebt voordat je op pad gaat. Denk aan een snijplank, een scherp mes, een spatel, een pan en natuurlijk je Jetboil Flash. Vergeet ook niet om wat kruiden en specerijen mee te nemen om je gerechten op smaak te brengen en maak een lijst van eenvoudige, maar heerlijke recepten die je kunt bereiden met minimale inspanning en tijd.

Jetboil
Een goede voorbereiding is het halve werk!

Tip #2: Kies voor houdbare ingrediënten

Omdat je aan de waterkant bent en niet altijd toegang hebt tot een koelelement, is het verstandig om te kiezen voor ingrediënten die lang houdbaar zijn buiten de koeling. Denk aan gedroogde pasta, rijst, blikjes bonen of vis, hardere groenten zoals wortels en paprika’s en houdbare vleesproducten zoals gedroogde worsten.

Jetboil
Met de Jetboil Flash heb je niet alleen eten, maar ook warme dranken in een mum van tijd gereed!

De Jetboil Flash Camouflage

Laten we even kennis maken met de Jetboil Flash Camouflage. Een onmisbaar hulpmiddel voor welk type visser je ook bent. Deze lichtgewicht, compacte en efficiënte brander is speciaal voor het ‘outdoor’ gebruik en heeft een razendsnelle kooktijd.

Water is in minder dan twee minuten aan de kook!

Water is in minder dan twee minuten aan de kook waardoor een maaltijd in een mum van tijd geregeld is. Een tekort aan gas? Dat zul je niet zo snel meer meemaken, want de Jetboil Flash gebruikt tot dertig procent minder brandstof. Geloof ons, dat scheelt een hoop! Bekijk HIER de video voor een uitgebreide uitleg over het product.

Met bovenstaande tips heb je nóg sneller een maaltijd op de (bivvy)tafel!

Handen verbranden is verleden tijd!

Lelijk je handen verbranden omdat je even niet oplet? We begrijpen dat je dat snel overkomt als je in de ‘RELAX-modus’ staat. Je zag het al, de Jetboil Flash Camouflage is extra veilig. We hebben hem uitgerust met een betrouwbare piëzo-ontsteking en een warmte-indicator die van kleur verandert. Zo weet je altijd exact wanneer het water kookt en brandwonden verleden tijd zijn. De stabilisator maakt het geheel super stevig en ook het camouflage ontwerp mag natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Zo gaat de Jetboil Flash Camouflage geruisloos op in alle andere ‘carpy gear’!

Outdoor Food kun je wellicht herkennen van Carp Den Bosch!

Smaakvolle inspiratie voor jou!

Wat kun je zoal met de Jetboil Flash voor elkaar toveren? We hebben een aantal eenvoudige, maar heerlijke gerechten op een rijtje voor jullie gezet. Wat dacht je van ‘Pasta con Funghi’? Een heerlijke pasta met champignons, knoflook, Fuet en Parmezaanse kaas. Super makkelijk te bereiden en vol van smaak. Bekijk snel de video!

Heerlijke recepten

Maar ook de ‘Best Breakfast Egg‘ zal hier zeker niet voor onderdoen. Een heerlijk gebakken ei met aardappels, chorizo, knoflook en gerapste kaas. Je begrijpt wel, je visdag kan niet meer stuk. Gewoon ‘basic’ noodles, die kennen we wel. Upgrade deze eens naar ‘Chicken Ramen Noodles‘; je instant noodles met een paar simpele ingrediënten transformeren naar een geweldige voedzame maaltijd wordt een fluitje van een cent.

Jetboil
Geniet van de natuur en ‘Bon Appétit’!

Kortom, koken aan de waterkant hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Met de juiste voorbereiding, de Jetboil Flash Camouflage en een paar eenvoudige recepten met houdbare ingrediënten, kun je je visavontuur omtoveren tot een culinair feest. Dus waar wacht je nog op? Trek eropuit, geniet van de natuur en eetsmakelijk!

Succes!

Team Outdoor Food


Nog meer inspiratie nodig of benieuwd naar de andere producten van Outdoor Food, naast de Jetboil? Kijk snel op de website en volg ze op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes!

Bekijk ook