KWO Fieldtest – RidgeMonkey Vault C-Smart Wireless powerbank

Zeg eens eerlijk: hoe vaak zit jij nog aan de waterkant zonder telefoon, tablet of laptop? Vrijwel nooit toch? Omdat er op de meeste stekken geen stopcontacten te vinden zijn hebben de mannen van RidgeMonkey iets gevonden om je devices van stroom te voorzien: de Vault C-Smart powerbanks!

Wil je nooit meer last hebben van een lege telefoon, tablet of zelfs laptop? Lees dan snel verder!

Pim Grootnibbelink aan het woord: Als je werkt bij KWO kan het haast niet anders dan dat je regelmatig aan de waterkant bent te vinden. Ik probeer zelf om wekelijks een nachtje te vissen en zo nu en dan een langere sessie in te plannen. Om dit voor elkaar te krijgen komt het vaak voor dat ik met mijn laptop op schoot naar de hengels zit te staren om nog wat laatste mailtjes weg te tikken.

Aan het werk aan de waterkant? Dan kan een goede powerbank niet ontbreken!

Met name bij de langere sessies merkte ik al snel dat de batterij van mijn laptop (en telefoon, die ik als WiFi hotspot gebruik) het niet zo lang vol konden houden als ik zou willen. Hoog tijd om op zoek te gaan naar een goede powerbank om mijn apparaten op te laden en die was snel gevonden. Via de mannen van RidgeMonkey kreeg ik een Vault C-Smart Wireless 42150mAh powerbank in handen. Het testen kon beginnen!

Inmiddels is de Vault al op heel wat binnen- én buitenlandse avonturen mee geweest!

Eerste indruk

De Vault powerbanks zijn er in diverse uitvoeringen: 26950mAh, 42150mAh en 77850mAh. Dit cijfers slaat op de accu capaciteit van het apparaat in (milli)ampère-uur. De variant die ik gebruik is dus het middenformaat. Je zou misschien denken: waarom neem je niet gewoon de grootste, maar dat was voor mij een bewuste keuze. Ik vis bijna nooit langer dan twee nachten (op enkele Franse trips na) en hoef mijn laptop / telefoon dus bijna nooit meer dan 1-2 keer op te laden.

“Ik vis vaak relatief korte sessies, dus een hele grote powerbank is dan niet per sé nodig.”

De 26K variant vond ik wat te krap qua capaciteit en de 77K is gelijk weer zo groot en lomp als je je uitrusting compact wil houden, dus de 42K was de logische optie. Toen ik de powerbank voor het eerst vasthad viel me op dat hij wel wat weegt en niet super klein van formaat is, maar ook zeker niet overdreven groot. Hoog tijd om ‘m in de praktijk te gaan testen!

De 42K Vault van RidgeMonkey heeft ondanks het vele vermogen nog steeds een handzaam formaat.

Praktijktest

Ik heb de powerbank nu ongeveer een halfjaar in gebruik en ik geloof niet dat ik ‘m ooit thuis heb gelaten sinds ik ‘m heb. Je zou haast kunnen zeggen dat hij onmisbaar is geworden! 🙂 Ik weet gewoon zeker dat ik altijd voldoende batterij heb voor m’n mobiel en laptop en dat vind ik mega relaxed. Ik laad ‘m tussen de sessies door vaak niet eens op, want zelfs met de helft of een kwart van de capaciteit in de accu kom ik er een nacht mee door. Ga ik twee nachten vissen en wil ik ook m’n laptop opladen: dan zorg ik natuurlijk dat hij is opgeladen!

De Vault powerbanks hebben meerdere uitgangen zodat je ook tegelijkertijd je apparatuur kunt opladen.

Wat ik het meest prettige vind aan de powerbank zijn de praktische features. Zo kun je aan de LED lampjes zien hoeveel capaciteit er nog in de powerbank zit, kun je via de USB poorten meerdere devices tegelijk opladen (bijvoorbeeld je eigen telefoon en die van je vismaat) en is de Vault thuis snel weer volledig opgeladen. Daarnaast zit er nog een 12v DC uitgang in de powerbank en een USB-C poort. Via allebei deze poorten kan ik mijn laptop opladen, hoe relaxt is dat! Als je laptop lader geen USB-C kabel heeft kun je ‘m (via een koppelstuk) opladen in de 12v uitgang.

Via een simpel omvormertje..
…kun je met de 12v uitgang je laptop opladen!

‘Wireless’

Heel eerlijk: in eerste instantie had ik me niet zo bezig gehouden met de draadloze oplaadfunctie van de powerbank. Ik wist niet eens of mijn mobiel die functie kon gebruiken… Ik vergeet mijn oplaadkabel eigenlijk nooit maar je raadt het al: tijdens de eerste sessie waarbij ik de Vault meehad was ik de kabel in de auto vergeten én mijn iPhone was bijna leeg. We waren met een bootje naar de stek gevaren en terugvaren was eigenlijk niet ideaal. Het begon al te schemeren en de hengels moesten nog in, dus dan maar zonder telefoon de nacht door komen!

Klik twee keer achter elkaar op de aan-knop en je ziet het groene lampje branden. Je kunt je telefoon nu draadloos opladen!

Op dat moment dacht ik ineens aan de draadloze oplaadfeature. Een beter moment om die uit te proberen was er niet! Je moet via de aan knop op de Vault zorgen dat het groene LED lampje gaat branden en dan kun je je telefoon erop leggen. Van mijn vismaat (en later van Google) begreep ik dat je voor het beste resultaat je hoesje van je telefoon af moet halen, maar met een dun hoesje kan hij blijven zitten. Mijn telefoon bleek geschikt en zo kon ik weer even vooruit! Die oplaadkabel kan voortaan wel thuis blijven 🙂

Ook met de andere varianten uit de Vault range kun je draadloos opladen.

Voor- en nadelen

Zoals je misschien al in de gaten had ben ik zeer te spreken over de Vault C-Smart powerbank. Hieronder som ik de belangrijkste plus- en minpunten op die ik heb ervaren.

Voordelen

  • Compact en relatief licht van gewicht (850 gram)
  • De powerbank is snel op te laden (ca. 3 uur om ‘m volledig op te laden)
  • Mogelijkheid om je laptop op te laden
  • Meer dan voldoende capaciteit voor 2-3 nachten (incl. laptop opladen) tot zelfs een midweek of week als je alleen je smartphone oplaadt
  • Accu indicator per 25% zodat je niet voor verrassingen komt te staan
  • Optie om je iPhone draadloos op te laden
  • Geleverd inclusief hoesje die je powerbank extra beschermt
Eén van de meest relaxte features: aan de blauwe LED lampjes kun je zien hoe vol de powerbank nog zit.

Nadelen

  • Het is soms even puzzelen om de draadloze oplaadfunctie te gebruiken. Je moet je telefoon dan even wat rondschuiven voor hij ‘m pakt
  • Relatief prijzig: ca. €200

Als ik al deze plus- en minpunten bij elkaar reken vind ik dat de powerbank zijn geld meer dan waard is. Het is even een investering, maar daarna heb je er jarenlang plezier van!

Al met al weet je met de RidgeMonkey Vaults zeker dat je zorgeloos op pad kunt gaan. Een lege telefoon is verleden tijd!

Conclusie en aanbeveling

Gezien mijn eigen ervaringen met de Vault C-Smart Wireless van RidgeMonkey zou ik deze powerbank zeker aanraden aan andere vissers. Mijn advies: kijk waar je ‘m voor gebruikt en pas daar je keuze qua accucapaciteit op aan. Vis je bijvoorbeeld nooit meer dan 1-3 nachten en laad je alleen je smartphone op? Dan kun je waarschijnlijk ook met de 26K variant wel uit en zou het zonde zijn om een duurdere versie te kopen.

Meer fan van de camo variant? Ook die is in alle drie de formaten te verkrijgen!

De variant die ik gebruik heeft de kleur ‘Classic Green’ maar als je het tof vindt is hij ook in een nieuwe Camo variant te verkrijgen. Ik zou zeggen: kijk eens rond op de site van RidgeMonkey om voor jou de beste keuze van een powerbank te maken!

Succes met jouw keuze!

Pim Grootnibbelink


Benieuwd hoe vaak je jouw telefoon kunt opladen met deze de Vault 42K? Check dan het rijtje hieronder!

Extra: zo vaak kun je je telefoon opladen!

Op de website van RidgeMonkey kun je het geschatte aantal keer dat je je telefoon kunt opladen vinden. Voor de 42150mAh variant uit deze review heb ik ze alvast op een rijtje gezet:

  • Grote plus-sized ‘high-end’ smartphones (Samsung Galaxy S10+, iPhone 11 Pro Max) – ca. 7 tot 9 keer
  • Grote ‘high-end’ smartphones (Samsung Galaxy S10, iPhone 11 Pro) – ca. 8 tot 10 keer
  • Middelgrote ‘mid-range’ smartphones (Samsung Galaxy S10e, iPhone 11) – ca. 9 tot 11 keer
  • Kleinere en oudere smartphones (Samsung Galaxy A3, iPhone 8) – ca. 19 tot 21 keer

3 aas & rig video’s bomvol TIPS ⤵️
Lossers voorkomen, zo doe je dat!
Zo knoop je zelf (heel eenvoudig) een chod rig
3 slimme trucjes om je (haak)aas attractiever te maken

Deze Pilaar & Hofman films MOET je gezien hebben ⤵️
‘Wintersporten’ met Pilaar & Hofman in Slovenië
Het bizarre Franse avontuur in de ‘Vlot Experience’
P&H in de Studio over aas, rigs, riviervissen en betaalwater

Bekijk ook