KWO Boulevard: winterse BAKKEN & Franse karperavonturen!

Oer-Hollandse winterkarpers, TOFFE avonturen, vermakelijke én gave video’s, een aantal PARELTJES van vissen en een stel nuttige TIPS maken deze nieuwe KWO Boulevard het doornemen waard! Wacht dan ook niet langer en scroll snel door deze gloednieuwe update voor het laatste nieuws!


Twincarp gaat op jacht in Frankrijk!

Jelmer en Julian Simmes, ofwel ‘Twincarp’, zijn twee extreem fanatieke tweelingbroers die niet vies zijn van een uitdaging. Jelmer gaat vaak alleen op pad maar in deze video beleeft het voltallige ‘Twincarp-duo’ een prachtig avontuur in Frankrijk aan een schitterend meer. En het is niet zomaar een video. Ze besloten dan ook EENMALIG één van de oude EXCLUSIEVE Frankrijk films online te zetten. Hieronder kun je het eerste deel van deze film uit 2021 bekijken. Heel veel kijkplezier!


LAST-MINUTE wintersucces in Frankrijk!

‘Random’ kwam daar het idee: “zullen we voor een paar nachtjes naar Frankrijk gaan?” Na een aantal maanden er niet meer te zijn geweest begon het bij ons redactielid Merijn Verhelst en z’n vismaat Daniël Dieleman aardig te kriebelen. Geen twijfel, gewoon gaan! Dat het lastig ging worden, het was immers februari, stond vast. Diverse kanaalstekjes werden aangevoerd en gedurende de driedaagse sessie systematisch afgevist. En met succes!

De bliksemtrip naar Frankrijk werd LAST-MINUTE succesvol afgesloten!

De bekende uitspraak van Pilaar “Op het einde…” kwam ook nu weer uit! In het allerlaatste kwartiertje van de sessie op het laatste stekje kregen de mannen uit het niets een dubbelrun van twee dertigponders. Last-minute een stel prachtig gekleurde, dikke schubs lagen daar in het net. Wat een heerlijke afsluiting van een prachtig avontuurtje! De BLIKSEMTRIP naar Frankrijk was dubbel en dwars GESLAAGD!

Merijn met één van de karaktervissen van het kanaal.

Belgische Bakken II – #3 Maasbak en het Vlaamse Rainbow

Toen Michiel door Nathan Heyrman werd uitgenodigd om te komen vissen op het meest obstakelrijke water van België twijfelde hij geen seconde. Overhangende bomen, afgezonken boten, bizar veel takken én unieke (oude) karpers… Dat zijn de ingrediënten van de nieuwe Belgische Bakken movie! Maar dat is niet het enige…

Michiel maakt een hoop mee in de nieuwe Belgische Bakken!

Want niet lang nadat Michiel een hondje van de verdrinkingsdood redde volgde er een portie #KARMA in de vorm van een extreme Maas bak! Een schub van XXL formaat waar MP al jaren van droomde kwam langs tijdens een koude oktoberochtend. Nieuwsgierig naar de film? Check ‘m dan op de KWO Community en bekijk hieronder alvast een korte trailer!


Komt er een verbod op karpervissen? Kom in actie!

Belangrijk en serieus nieuws! Op dit moment probeert Partij voor de Dieren in gemeentes (waar zij in de raad is vertegenwoordigd,) de sportvisserij te verbieden of in ieder geval ernstig te beperken. Dit terwijl sportvissen een wettelijk toegestane en internationaal erkende sport is! Jong en oud, genieten van de plezier en ontspanning van het vissen. Laten we dat ons dan afnemen? Lees hier hoe je kunt helpen.

Karpervissen: een passie voor nu én voor in de toekomst!

HOW TO: Zo koop je jouw visvergunning voor Frankrijk!

Ga jij in 2023 naar openbaar water in Frankrijk en heb je een jaar- of een vakantievergunning nodig? Karpervissen in Frankrijk op openbaar water… Voor veel vissers is dit de ultieme vorm van vrijheid. Lekker rondtoeren en zonder angst voor boetes je lijnen nat maken! Dit avontuur begint met het kopen van een visvergunning en dát doe je tegenwoordig natuurlijk online! Al is dat nog niet zo gemakkelijk… Check daarom de video op de KWO Community waarin Wessel van A tot Z uitlegt hoe je dit regelt via de website Cartedepeche.fr!

In deze nieuwe HOW TO legt Wessel van A tot Z uit hoe je gemakkelijk een vergunning voor Frankrijk fixt!

De website Cartedepeche.fr is dan ook verouderd en het betaalproces loopt vaak vast. Het bestellen van een visvergunning voor Frankrijk is niet eenvoudig. Hoe je toch heel gemakkelijk een jaar- of vakantievergunning fixt laten we zien in deze uitgebreide How To video. Bekijk ‘m HIER!


BAK van de week: Oer-Hollandse topspiegel!

Even een middagje eropuit trekken en een frisse neus halen… Dat zette Ruud Hageman zomaar even vakkundig om in het binnen een paar uurtjes zijn Nederlands record vangen. Een prachtige monumentale spiegel die ook nog eens de magische grens overschreed. Je kan het slechter treffen, zeker in deze periode! Geweldig Ruud, CHAPEAU!

Een karakteristieke vis die waarschijnlijk al heel wat jaartjes op de teller heeft staan!

Sluit jij de winter af als KONING?

Ben jij een echte bikkel en vis jij de winter door? Stuur dan HIER je vetste vangstfoto in*, stem op anderen en maak kans op 25 KG Winter Krill boilies t.w.v. €239,90!

Meedoen = GRATIS!

Welke karperlijn kun je het beste kiezen voor dit seizoen?

Nylon, fluorocarbon of gevlochten lijnen… De keuze van je karperlijn kan bepalend zijn voor het succes en plezier in je visserij. Hieronder geven we je aantal handvaten om de keuze makkelijker te maken!

“Welke soort lijn is nu het best om te gebruiken?” In dit artikel geven we antwoord op deze vraag!

Waarschijnlijk vinden jullie het net zo leuk om in de winter al je visspullen weer te ordenen en opnieuw op te tuigen voor het aankomende seizoen als ons. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Een verse karperlijn is in de meeste gevallen dan ook een goed idee, maar met alle verschillende type lijnen op de markt is de keuze lastig. Hieronder helpen we je met die keuze!


De PAREL van de week voor Leonard Kooreman

Leonard Kooreman kon waarschijnlijk z’n ogen niet geloven toen deze ijskoude ‘beauty’ aan het wateroppervlak verscheen! In grillige omstandigheden tijdens een koude dag in maart mocht hij deze perfecte rijen voor even bewonderen. Niet gek dat hij het volgende over deze PAREL van de week zei: “Wat stond ik vanmorgen te juichen aan de waterkant toen deze kanjer mijn net in gleed…” Knap gedaan man! Heb jij nou ook een vangst die de titel ‘PAREL van de week’ verdient? Stuur hem dan naar boulevard@karperwereld.nl. Voor meer moois van Leonard volg je hem op Instagram!

Wát een PAREL!

MH Vlog #3 – Carp Den Bosch & bedrijfsuitje!

Hofman had zijn camera weer mee de afgelopen maanden en de nieuwe kantoorvlog zit bomvol activiteiten. Kijk mee tijdens het kerstuitje met het KWO Team waarin we de onderlinge strijd aan gaan op de padelbaan en volg Pilaar en Hofman tijdens hun Balkan avontuur. In deze vlog ook eerste beelden van het tweede P & H avontuur van 2023 en nemen we je mee achter de schermen tijdens Carp Den Bosch 2023. Veel kijkplezier!


Koud WINTERGOUD voor Arno van Egmond!

De winter is zo makkelijk nog niet. Daarom smullen we altijd weer van smaakmakende verhalen die binnenkomen in onze inbox. Arno van Egmond neemt ons even mee in een recente, krakend succesvolle sessie! “Het is zondagochtend 26 februari heel vroeg in ochtend als ik aankom bij het water. Met een buitentemperatuur van min twee graden is het alles behalve aangenaam te noemen. Nadat ik snel mijn tent heb opgezet en de hengels heb klaargemaakt, voorzien van verse onderlijnen en pop-ups, pak ik mijn Deeper om op zoek te gaan naar de vis.

Een gouden winterschub…

Na een paar worpen zie ik onderaan het talud een groep vissen liggen en op een andere plek onderaan een ondiepe rand zie ik ook enkele vissen op mijn scherm verschijnen. Ik werp twee hengels voorzien van Ronnie rigs naar de juiste plekken en duik dan snel de slaapzak in met een warme kruik. Een uur later loopt de hengel onderaan de ondiepe rand af en kan ik na een dril van een minuut of tien een fraaie, in zijn winterse kleuren gehulde, schubkarper scheppen.” Klasse Arno! Hier kunnen we nou echt van genieten…

…in een heerlijk winterzonnetje!

Volg Arno zeker even op Instagram!


Instagram TIP: de smaakmakende platen van Frank van Schaik!

Iedere week tippen we een Instagram profiel die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account van Frank van Schaik onder de aandacht brengen. Frank vist zowel in binnen- en buitenland mét succes. Hieronder een kleine impressie!


DROOMSESSIE in Frankrijk

Een tripje naar het Franse land is en blijft genieten. Zeker als zo’n trip ook nog eens succesvol blijkt te zijn en zéker in de winter. Dat dat helemaal niet heel lastig hoeft te zijn bewijst Hans Schoenmakers maar weer. Hij trok samen met zijn vismaat naar Frankrijk om vier nachtjes te ‘SLACHTEN’. En óf dat het geval werd! Na zoeken, zoeken en nog eens zoeken, locatie is immers alles, inspelen op de situatie konden ze de vruchten ervan gaan plukken.

Hans besteedde in het begin veel tijd aan het zoeken van de vis!

Schamele resultaten waren het zeker niet. Hans en z’n maat wisten maar liefst 28 vissen te vangen met als topper een dikke VIJFTIGER! Hoe mooi wil je het hebben… Ze zullen vast met een extreem voldaan gevoel naar ons koude kikkerlandje teruggereden zijn!

De topper van de winterse sessie: een dikke Franse BAK voor Hans!

Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we middenin de winter zitten loopt het niet storm met de inzendingen, maar tóch hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

De eerste veertiger van het jaar voor Frank van Schaik in februari… Klasse man!
Berry Pêcheur met een winterse parel. Wat een vis!
Robby Cattellion deed tijdens zijn eerste sessie van 2023 meteen goede zaken op het kanaal!
Mark Pansar ving in februari een aantal pareltjes, waaronder deze beauty op de Odessey XXX.

FOTO van de week: Pilaar in actie!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een prachtig actieshot René Treffers hij tijdens de opnames van de laatste BTW Challenge maakte. Hier zien we onze eigen Michiel Pilaar in actie die het bijzondere ‘PB-moment’ van Jeffrey Vierbergen vastlegt!

“Behind the scenes!”

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook