KWO Boulevard: WILDE visavonturen en UPDATE visverbod Amsterdam!

Een vacature met 50KG aas als welkomstbonus, LAATSTE kans om mee te doen met deze actie en is het voorstel van PvdD Amsterdam weggestemd of niet? Dit en nog veel meer lees je allemaal in deze gloednieuwe KWO Boulevard!


Wilde avonturen op de Ebro met Samir en Claire

Het nieuwste visavontuur van het Carplifer-duo begint… Sluit je aan bij Samir en Claire terwijl ze aan een onvergetelijk avontuur in Spanje beginnen, waarbij ze de ongrijpbare en monsterlijke karpers van de legendarische rivier de Ebro te lijf gaan! 🇪🇸


[VACATURE] KWO zoekt parttime magazijnmedewerker!

Naast dat we dagelijks bezig met het maken en publiceren van toffe content, moeten ook de producten voor onze webshop klaargemaakt worden. Vooral op gebied van onze aasrange zijn dat aardig wat klusjes waar we HULP BIJ ZOEKEN. Ben je dus op zoek naar een toffe bijbaan? SOLLICITEER dan HIER!


Michiel Pilaar gaat langs bij het jeugdkamp op De Karperhoeve

Dat de jeugd de toekomst heeft; daar zijn we het allemaal wel over eens! Het is dan ook tof om te zien dat er diverse initiatieven zijn om de jeugd enthousiast te maken (en te houden) voor het karpervissen. Half juli organiseerde The Carp College een jeugdkamp op het merencomplex van De Karperhoeve en KWO was erbij!


Kameraadschap aan de Lot

Michiel van Hoogmoed trok afgelopen week naar de Franse rivier De Lot met zijn vismaat Boyke Post. Stroming, meervallen en veel bootverkeer zorgden ervoor dat het een taaie sessie werd met nog geen handvol vissen. Michiel ving onderstaande schub waarna dezelfde hengel nogmaals af liep.

Het was Boyke zijn beurt en samen zagen ze een bak van een spiegel uit de vaargeul omhoog komen. Het bleek een topvis van dit stuwstuk te zijn die een bizarre 23,5kg klokte. Beide mannen gingen uit hun dak, een mooi moment in hun vriendschap.


VAKANTIEBAK van de week voor Sander Schroer

Ken je dat? Je scrolt even door alle Facebook groepen en dan kom je wel eens vangsten tegen waar je toch even langer naar blijkt kijken. Zo ook deze vakantieBAK voor Sander Schroer, MAARRR daar bleef het niet bij!


Karpervissen in Frankrijk – Stuwmeren in de ZOMER!

In deze nieuwe video gaat Jelmer Simmes karpervissen in Frankrijk op fantastische stuwmeren in de zomer! Samen met vismaat Roy doen ze er alles aan de sessie tot een succes te brengen. Benieuwd? Check de video snel!


Voorstel PvdD Amsterdam weggestemd

Informatie is afkomstig van de website van Sportvisserij Nederland.

Het initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren Amsterdam om het sportvissen aan banden te leggen, is gisteren bij de raadsvergadering met grote meerderheid weggestemd; alleen BIJ1 en PvdD stemden voor. Het sportvissen in de hoofdstad blijft daarmee gewaarborgd.

Sportvisserij Nederland is verheugd dat het overgrote deel van de Amsterdamse gemeenteraad niets voelt voor een gemeentelijk sportvisverbod. De uitkomst doet recht aan de positieve en goed onderbouwde manier waarop de hengelsport van zich liet horen op 7 september – toen het initiatiefvoorstel in de raadsvergadering werd besproken.

Daar lichtten de Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV) – in de persoon van Daan Rijpkema – en Amsterdamse sportvissers Juul Steyn en Hans Sibbel op bevlogen wijze toe waarom het vissen verbieden een ontzettend slecht en onfatsoenlijk idee is. Wil je de vergadering terugkijken? Klik dan hier!

Lees hier meer over het voorstel van de PvdD.


Zo start je met succes op BETAALWATER

Ieder jaar trekken duizenden KWO Members naar Frankrijk om te vissen op een betaalwater. Een veelgehoorde vraag is “hoe begin ik, hoe pak ik het goed aan?” Deze kwesties hebben we bij Thijs Last neergelegd en in deze video deelt ‘Mister How To’ zijn masterplan!


PAREL van de week voor legend Niels van Vooren

Vorige week was Niels een 48 uur te vinden langs de oevers van Cloverlake. Meteen werd die omver geblazen door de schoonheid, rust en omvang. Met vier vissen tot 21,9 kilo was het ook gelijk een schot in de roos en keerde Niels tevreden huiswaarts. Onderstaande plaat willen we jullie absoluut niet onthouden!


“Dit hebben we nog NOOIT eerder gedaan bij KWO”

In de KWO Studio bespreken Michiel Pilaar en Marco Nap een vijftal toffe producten. Dit kunnen nieuwe producten zijn, maar ook producten die onlangs door het KWO Team getest zijn of onze aandacht hebben getrokken op social media. Kortom, luister (en kijk) mee en laat je informeren!


Roderick Langeveld vangt grootste vis in Haagse gracht

Toen we afgelopen week de ‘digitale’ krant opende, stond daar met GROTE letters: “Roderick vist in verschillende landen, maar vangt grootste vis in Haagse gracht”. Vanaf de woonboot wist hij een meerval te vangen die toch wel anders was dan normaal, namelijk een albino. Wil je weten hoe die daar terechtkomt? Lees dan hier verder!


PARELS UIT DEN HAAG | Franks City Trips

In dit vierde deel van Frank City Trips, neemt Frank jullie mee op een trip van twee nachten door de prachtige stad Den Haag. Hij wordt vergezeld door Erik Korner die deze stad op zijn duimpje kent. Kijk gauw mee!


GEZOCHT: uitzetprojecten For The Future 2023

Dit najaar geven we een vervolg aan het KWO For The Future uitzetproject. Nu zijn we op zoek naar karpervissers die komende winter karpers uit gaan zetten. Ben je dus onderdeel van een karpercommissie, visvereniging of federatie en kun je onze (financiële) steun goed gebruiken? Meld je dan HIER aan.

Samen sterk voor de toekomst van het karpervissen: daar is KWO For The Future voor. Meld je HIER aan!

De reacties en de support die we van onze members kregen voor de eerdere ‘For The Future’ projecten waren overweldigend. Ook vanuit KWO vinden we het erg tof dat we op deze manier samen onze bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van het karpervissen, en daarom geven we ook in 2023 weer een vervolg aan het For The Future project! Klik hier voor meer informatie.


Instagram TIP van de week: THE_VALKIE

Dikke platen, gave avonturen en super gedreven; zo kunnen we Luca Valkenborgh wel samenvatten. De Instagram fees van deze Nash Tackle consultant MOET je gezien hebben. Kijk dus snel hier en volg hem zeker om op de hoogte te blijven van al zijn avonturen!


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we in het staartje van de zomer zitten krijgen we aan de lopende band toffe inzendingen binnen. Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Oldrik met een prachtige vangst.
Sven Menzel met een brute veertiger uit Italië.
Een Nederlandse parel voor Thom Treffers.
Johan de Tree met een PB op de KWO Krill Specials.
Jeroen van Domselaar met een nieuw PB van 24 (!) KILO.
Martijn met een super gave vangst.
Danny wist één van de toppers te vangen op een Frans stuwmeer.

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook