KWO Boulevard – TIPS voor het VROEGE VOORJAAR & coole WINTERPARELS!

Krijgen jullie die ‘vroege-voorjaar-vibe’ ook al een beetje? Wij wel en die karpers trouwens ook met dat zonnetje. Hoog tijd voor een goede dosis TIPS voor het VROEGE VOORJAAR. En laat die nu net in deze gloednieuwe KWO Boulevard staan. Wat kom je zoal nog meer tegen? Een stel coole video’s én pareltjes van wintervissen bijvoorbeeld. Benieuwd? Lees snel verder!


De GROOTSTE KARPER ooit?! – Fish With Carl

De tijd was rijp voor een serieuze TARGET… Het spookte al wat langer rond in Carls hoofd, maar het moest toch écht gaan gebeuren. Wat precies? Het vangen van zijn GROOTSTE karper ooit! Een fantastische video is het geworden waarin hij meer ontdekte dan hij had verwacht. Kijk de video hieronder!


Tips voor het VROEGE voorjaar van Martin SB!

Het vroege voorjaar, de tijd om als karpervisser naar de waterkant te gaan. De natuur komt weer langzaam tot leven en de vissen ontwaken weer van hun winterslaap. Martin SB teamlid Casper, een fanatieke visser die al jarenlang met dit aas vist vertelt in deze update haarfijn over zijn aanpak. Lezen én vissen jullie mee?

Casper heeft door de jaren heen al heel wat mooie voorjaarsvangsten weten te strikken!

De plannen voor het voorjaar zijn al lang en breed gemaakt. Door de jaren heen weet ik vaak al welke wateren en welke zones  van het water interessant zijn. In de periode begin maart trek ik graag naar wat ondiepere afgesloten wateren. Ondiepe wateren warmen simpelweg eerder op door de zon…LEES HIER VERDER!

TIP: ONDIEP water warmt sneller op bij de eerste zonnestralen.

Franse januari karpers – Wintervissen met Mark Hofman

Een paar dagen na Carp Den Bosch trapte Mark Hofman het seizoen 2024 af. Het doel van deze reis was duidelijk: het vangen van een aantal januaribakken! Volg Hofman tijdens deze sessie op Grandes Cimes en bekijk van A tot Z welke tactieken hij inzet om succesvol te zijn. Kijk de COOLE movie HIER op de KWO Community!

De COOLE start van 2024 voor MH bekijk je HIER!

BAK van de week voor Reinhard Stretto!

BAMMM! Wat een BAK van een wintervis voor Reinhard Stretto! Er was eventjes #strijden op de rivier voor nodig, maar dan heb je ook wat. Echt een geweldige rivierschub! Dat maak je niet iedere dag mee… Uiteraard de BAK van de week!

Reinhard Stretto met een prachtige rivierschub!

SCOPEX CRUNCH: Makkelijk & effectief aas in het vroege voorjaar!

De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan een unieke ‘partikelmix’. We hebben gecrushte Scopex Specials aangevuld met gemalen tijgernoten, hennep, tarwe en voorzien van een heerlijke flavour. Het resultaat is een attractieve en zoete mix die de karpers direct aan het azen zet. De mix is kant-en-klaar en daarmee gemakkelijk en snel in gebruik. Mark Hofman vertelt je er hieronder meer over!

Kick je seizoen ook in sneltrein vaart af en probeer de mix HIER uit!

Deze mix kunnen de karpers in geen geval weerstaan!

Vistips van Thijs Last: HOW TO – Alles over loodsystemen

LET OP, want dit is een heel jaar rond belangrijk! Wat is jouw favoriete loodsysteem en wanneer zet je deze in? Ga je voor een leadclip, een helikopter of misschien wel een running systeem? In deze How To video laat Thijs Last zien welke loodsystemen hij gebruikt in welke omstandigheden. Kortom; na het zien van deze video maak jij betere (gewichtige) keuzes 😉

In welke omstandigheden welk loodsysteem? Kom het HIER te weten!

Duitse monsterkarpers en werken in de hengelsport – Ernesto & MP

Er is NIEMAND in het karperwereldje die de naam van Ernesto Kamminga niet kent. Maar hoe gaaf zou het zijn om eens diep in het hoofd van deze rasvisser te kruipen? Voor de KWO Community heeft onze eigen Michiel een 4-delige interviewreeks met Ernesto opgenomen. In deel 1 praten de mannen over de visserij van Ernesto in… Duitsland! Deze kun je nu hieronder bekijken!


‘KEEP SEARCHING’ langs het kanaal mét SUCCES! – Jogchem de Wilde

‘Altijd op onderzoek’: zo zou je Jogchem de Wilde wel kunnen omschrijven. Of het nu om z’n werk of visserij gaat, stilzitten doet hij niet. Laatst stond het speuren in het teken van de taluds van het afwateringskanaal bij hem in de buurt. En ja, dan wil je ook weten of er wat zwemt. Tijd om een weekje te nachtvissen!

Het weekje verkennen legde hem geen windeieren!

De rivier bleek onbevisbaar, maar het kanaal was een super interessant alternatief, met zijn krachtige stroming. De eerste nacht was dan ook meteen succesvol! Hét stuk water waar de FOCUS vol op ging tijdens de rest van de week.

Er werden mooie vangsten geboekt tijdens het ‘verken-weekje’!

De tweede nacht viste Jogchem verder stroomopwaarts en opnieuw met succes! Heerlijk, maar wat nu?! Blijven of verkassen… Weet je nog? “Altijd op onderzoek!” Dus de bus vol en verkassen! Aan het einde van de werkweek was het hele kanaal verkend en waren er geweldige vangsten geboekt. Wintervissen op z’n BEST!


Uit het ARCHIEF: Pilaar vs. Hofman: “De Challenge #1”

Wat zou er gebeuren als je Pilaar TEGEN Hofman zou laten vissen…? De afgelopen jaren werd dit idee váák door jullie geopperd dus het werd hoog tijd voor de eerste Pilaar & Hofman Challenge! De locatie kennen jullie allemaal; het domein De Karperhoeve in België! Bekijk de Challenge HIER!

En of het een potje STRIJDEN was op De Karperhoeve…

Nieuwe UV-lijnen van Nash!

Tja, het is misschien even wennen, maar eigenlijk heeft het ook weer een hoop voordelen: felgekleurde lijnen! De mannen van Nash waagden het erop en hebben hun nieuwe ‘UV Mainlines’ uitgebracht. Wat de voordelen zijn? Dat laten ze op een creatieve manier zien in onderstaande video: “Da Lazer Room”!


VIS-WEERBERICHT van UniFish: 9 – 15 maart

De eerste dagen van maart beginnen best goed voor ons als karpervissers! De zon laat zich geregeld zien, de dagen worden weer wat langer en de temperaturen zijn ook niet om te klagen. Hoog tijd dus om je hengeltjes tevoorschijn te halen. Je hebt het vast al vaker voorbij horen komen: “de vissen houden ook van de zon, dus leg zeker één hengel ondiep. Deze zones warmen het snelst op en dan kan het gauw ‘KASSA’ zijn.

Lekker visweer dus en het begint steeds meer op het vroege voorjaar te lijken! Succes deze week! Wil jij nu altijd op de hoogte zijn van het meest actuele VISWEER? Download dan de UniFish-app HIER voor Android en HIER voor Apple.


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we in de winter zitten, is het vissen misschien wat lastiger. Maarrr, we krijgen zeker weten genoeg vangsten binnen! Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Henry Hummel ving dit fraaie spiegeltje in een fraai ochtendzonnetje!
Rick Oomen wist dit BRUTE pareltje in de vroege ochtend te strikken!
Bram Alting ving ze van de week aan de lopende band!
Een prachtige Engelse spiegel voor James Armstrong!
Jos Rovers trok een dagje eropuit én met succes!
Sepp Wever weet wel waar hij moet wezen als de zon begint te schijnen!

FOTO van de week van Mark Lambregts

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een prachtige close-up van Mark Lambregts. Op deze plaat zie je pas echt goed hoe mooi de vissen gekleurd zijn in de winter. Klasse!

Mark Lambregts legde een fraaie wintervangst bijzonder mooi vast!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook