KWO Boulevard – Spaanse & Sloveense monsterkarpers & veel topfilms!

Topvideo’s, 30kg+ karpers, prachtige foto’s en veel KWO nieuws… Het is weer weekend en dat kan maar één ding betekenen: er staat weer een moddervette KWO Boulevard voor jullie klaar! Doordat de halve Benelux extra veel vrij heeft wordt er hardcore gevist én gevangen! Scroll snel verder voor een XXL dosis karpernieuws!


Topvideo: Samir & Henry vangen Spaanse monsterkarpers

Je zou maar een 31 en een 35kg spiegel vangen tijdens een ‘social’… Het overkwam Henry Lennon toen hij een weekje op bezoek ging bij onze eigen Samir ‘Carplifer’ Arebi. De twee vrienden visten een meerdaagse sessie op hét Big Carp water van Spanje.

Eén van de Spaanse superspiegels die Henry wist te vangen.

Uiteraard heeft Samir de volledige trip vastgelegd op film en het resultaat is een topmovie van 50 minuten! Volg de mannen op een uniek avontuur in een schitterende omgeving. Veel kijkplezier!


Bazige Albertkanaal spiegel voor Thiels

We kunnen wel zeggen dat Ian Thiels heeft afgezien de afgelopen maanden. Zowel zakelijk als privé waren het woelige tijden. Gelukkig schijnt er weer licht aan de horizon en een aantal schitterende vangsten op het bikkelharde Albertkanaal deed hem ook veel goed. Tijdens een doldwaze 24 uur wist Ian een reeks van 7 karpers te strikken. Een bizar resultaat!

Een kogelronde kanaalspiegel die de beetmelder liet krijsen. Gelukkig was KWO cameraman Wessel ter plaatse om het vast te leggen.

De absolute hoofdprijs van de sessie kwam echter vlak voordat het licht werd. Tijdens de laatste nachtvorst van dit voorjaar kon Ian het net onder een hoge veertiger steken. Een vis die alle blanks direct deed vergeten!

Hardcore vissen op het lastige kanaal werd beloond voor Ian.

Nu live: Wild Rivers van Mark Hofman

Rivieren… You LOVE or you HATE it! Onze eigen Mark Hofman heeft zich in 15 jaar karpervissen in Frankrijk, Oostenrijk en Slovenië nooit gestort op de rivieren. “Te lastig, teveel gedoe, misschien ook wel te weinig écht grote karpers”, aldus Mark. Daar moest maar eens verandering in komen en zo geschiedde in 2022!

Wát een omgeving! Deze Oostenrijkse rivier is geen terrein voor beginnende vissers…

In totaal viste MH vorig jaar een sessie of 8 in het buitenland. 85% van de tijd werd gespendeerd op de machtige Franse en Oostenrijkse rivieren en het resultaat is een nieuwe serie op KWO met de titel WILD RIVERS. Het eerste deel is nu te bekijken op KWO, check ‘m in de KWO app of via deze link.

In de eerste aflevering komen een aantal bizarre ‘dinosaurus’ karpers op de kant.

Twijfel je nog? Bekijk dan eens deze HEERLIJKE trailer:


BAK van de week: 30kg van Bled

Het meer van Bled blijft voor veel vissers tot de verbeelding spreken. Zo ook voor Joshua Krebs en na vele jaren twijfelen hakte hij dit voorjaar de knoop door: tijdens een vakantie met zijn vriendin naar Slovenië werden 3 dagvergunningen geregeld. Na 2 dagen blanken besloot het koppel om de laatste dag in de chillmodus te gaan. Pas om 11 uur lagen de hengels in maar dat deerde niet want na de lunch kwam één van de grootste Bled karpers op de mat!

Met precies 30kg een geweldig nieuw PB voor Joshua!

Sloveense topvis van 36,4kg op de mat van Kjell Smolders

Bovenstaande Bled Beuker was niet de enige Sloveense topvis die we voorbij zagen komen op sociale media. Tijdens een heerlijke voorjaarssessie wist Kjell Smolders namelijk zijn net te steken onder één van de allergrootste schubs van de Balkan. Met 110cm en het magistrale gewicht van 36,4kg kun je oprecht spreken van een fish of a lifetime. Op zulke vangsten zijn we soms toch wel een tikkeltje jaloers 😉

Wauw, zo zie je ze niet vaak! Congrats Kjell!

Voorkom een tekenbeet en blijf controleren!

Iedere maandag delen we een informatief, leerzaam artikel op KWO en deze week hebben we aandacht voor een gevaar wat door veel karpervissers onderschat wordt. Namelijk de gevolgen van een tekenbeet!

Een teek kan de ziekte van Lyme overdragen, met mogelijk hele ernstige gevolgen.

Als karpervisser lopen we extra risico op tekenbeten, we bevinden ons namelijk vaak in- en rondom struikgewas. Een plek waar teken maar al te graag verblijven! “Voorkomen is beter dan genezen”, dus geven we in dit artikel een aantal handige tips en leggen we uit wat de risico’s zijn van een tekenbeet!

In het artikel worden een aantal tips gegeven om bij een tekenbeet snel en juist te handelen.

De grootste meerval van Nederland: 2.43 meter!

HOLY SH*T… Zou jij je hond nog durven laten zwemmen in de Waal bij Nijmegen? 😉 Daar ving Paul Breems afgelopen week namelijk de nieuwe record meerval van Nederland. Met een lengte van 2 meter en 43 centimeter kunnen we oprecht spreken van een bizarre vangst. Helaas is de vis niet gewogen maar schattingen gaan al snel naar 65kg+.

Helaas zijn er geen goede foto’s, maar de screenshot uit dit filmpje zegt veel!

Voor een uitgebreid interview met Paul klik je hier. Volg deze meerval specialist ook op Instagram!


Laatste kans! WIN voor €1.500 aan Sonik gear

Ben jij nog GEEN Member van de KWO Community? Wil je kans maken op €1.500 aan Sonik gear? Sluit je dan voor a.s. maandag (1 mei) bij ons aan want om 17 uur verloten we 4 sets met gave Sonik producten onder de KWO Members. Hengels, molens, foudralen en een beetmelderset!

KWO bestaat in 2023 maarliefst 25 jaar en dat vieren we iedere maand met een winactie.

Check alle informatie over deze winactie (en meld jezelf aan) via www.kwo.nl/winactie.


Gouden ballen: 50’er in eerste Franse nacht

Sommige mensen zijn voor het geluk geboren. Merijn Kooijman valt wellicht in die categorie want we krijgen deze mail van hem binnen: “Afgelopen weekend ben ik voor de eerste keer naar Frankrijk geweest. Eerst hebben we stekken gezocht met de Deeper. We hadden geen boot of voerboot bij ons omdat de auto vol zat. We vonden een mooie stek en nadat we met de spod hebben gevoerd konden de lijnen er op. In de nacht kregen we 1 run, maar… het was meteen een 53 ponds spiegel! Wat een start, wat een mooi PR!”

De gouden ballen van Merijn leverde hem deze kolosale 26,5kg spiegel op.

Leer alles over loodsystemen!

Op het KWO YouTube account delen we regelmatig leerzame How To video’s en recent verscheen er een ‘uitlegvideo’ van Thijs Last, Marco Nap en Michiel Pilaar. De mannen nemen een aantal loodsystemen onder de loep. Welke systemen zijn visveilig, waar moet je op letten en welk loodsysteem is het beste in welke situatie? Je ziet het hieronder:


Coming up: nieuwe serie op KWO met Jelmer Simmes

We zijn trots om KWO Boulevard af te trappen met het nieuws dat Jelmer ‘Twincarp’ Simmes een serie op KWO gaat verzorgen. De titel zegt eigenlijk al veel over de insteek: Pionieren met Simmes! We hebben onze cameraman Stefan meegestuurd met Jelmer en samen hebben ze van A tot Z een riviersessie vastgelegd! 10 mei gaat de movie live op KWO! Om alvast in de sfeer te komen droppen we in deze Boulevard Jelmer z’n nieuwe YouTube video. Geniet van 18 minuten kanaalvisserij in Nederland!


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! We hebben een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Lowie De Craene wist afgelopen week deze fraaie Belgische veertiger te strikken.
De Rainbow trip leverde Kenneth Roelandts een handjevol karpers op. Maar als ze van dit formaat zijn: dan hoor je hem niet klagen!
Onze kameraad Nigel Louts zag zijn Franse roadtrip op openbaar water beloond worden met deze brute 47 ponder. Goed gevist Nigel!
Kjell Wuyts en z’n maat hadden een voorjaarsdagje met veel runs. Deze duofoto is dan ook een mooie herinnering!
Mark ‘LEGEND’ Dobbe krikte zijn PB met ruim 10kg omhoog dankzij deze Franse betaalwater spiegel.
Begin april ving Tom Coveliers deze schitterende Vlaamse spiegel, goed bezig Tommeke!
Ferdinand Volwater wist deze brute schub te strikken tijdens zijn Franse trip.
Een 100% leder vangen is en blijft speciaal. Deze vangst zal Mark Pansar dan ook lang bijblijven.

We sluiten de rij vangsten af met 2 pics van Patrick de Lange. Hij dropte een zevental fraaie platen in onze inbox op info@karperwereld.nl en we hebben 2 foto’s uitgezocht waar wij heerlijke voorjaarskriebels van krijgen 🙂

Na een lange, koude winter is het toch #GOUD dat het voorjaar in volle gang is!
Een prachtige schub voor Patrick, daar willen we er meer van zien.

OUTDOOR EVENT voor KARPERVISSERS | Vier 25 jaar KWO 🎉

Kom met duizenden andere karpervissers samen op het GROOTSTE outdoor event van de Benelux. De vijfde editie van de Action Day vindt opnieuw plaats aan de Koperen Plas in Zwolle en wel op zondag 4 juni 2023. Benieuwd naar de line-up van merken en bekende karpervissers en de activiteiten? Check dan alle info HIER. En wees er SNEL bij: de ‘Early Bird Tickets’ vliegen de deur uit! Scoor NU je ticket nog met 50% korting…


Bas van Loon op roadtrip door Frankrijk

Op de Facebookpage van Bas van Loon zagen we een batch met foto’s voorbij komen waar we blij van worden. Hij heeft namelijk een weekje kanaalvissen in Frankrijk achter de rug. Een drietal pics willen we jullie niet onthouden:

Het mooie van kanaalvissen is de variëteit in uiterlijke kenmerken bij de karpers die gevangen worden.
Je komt nog eens wat tegen tijdens een solo avontuur 😉
De beloning van de week pionieren: een langgerekte schub die Bas z’n sessie liet slagen!

Bizar: oranje zilverkarper van 47kg voor Belgische kameraden

Jelle Ronsijn en Yarne De Pelsmaeker hebben afgelopen maandag een zilverkarper van 135 centimeter bij 47,2 kilo bovengehaald. Een bizarre vangst want deze vis was ook nog eens volledig oranje! Een zilverkarper is helemaal geen gemakkelijke vis om te vangen omdat ze zelden op de bodem azen. De meeste vangsten zijn dan ook op zigs!

Een extreem zeldzame vangst voor de twee vrienden.

Voor het uitgebreide verhaal klik je hierrrr, de mannen hebben namelijk de Belgische kranten gehaald 😉


FOTO van de week: familie plezier in Frankrijk!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een duo foto’s van Michiel Pilaar die samen met Rik Aldenkamp en de kids op pad was op Etang Atoll van The Carp Specialist!

Happy faces tijdens de sessie op dit watertje vlakbij Parijs.

Tijdens het midweekje vissen wisten MP en Rik een 17-tal karpers te strikken. Uiteraard onder toeziend oog van de kleine wuppers Jens en Vinz. Met karpers tot 39 pond was het een enorm geslaagde week, mede dankzij het luxe chalet aan het water. Over een paar weken droppen we de video van dit avontuur. Voor meer info over dit water klik je hierrrr.

Herinneringen voor het leven! Deze brace wisten de mannen op Koningsdag te realiseren. Hoe cool is dat?

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook