KWO Boulevard – Prijzenfestival, (na)zomerbakken & RIGTIPS van Kwinten!

Bizarre vakantievangsten uit heel Europa, een GEHEIME voertactiek en een aantal prachtige karperfilms… KWO Boulevard van deze week is er absoluut weer eentje om aandachtig door te nemen! Laten we dan ook snel beginnen met een meesterwerkje van de kersverse papa Willem Kwinten!


WEEKEND SALE: 20% korting op KWO Specials

Lekker aan het genieten van de zon? Wakker worden! De WEEKEND SALE is namelijk begonnen. Van vrijdag tot en met maandag profiteer je van minimaal 20% korting op boilies, pop-ups, hookbaits en nog veel meer. Het moment dus om aas in te slaan voor het najaar! Ga snel naar de webshop.

Klik op de afbeelding.

Rigtips & voertactieken van Kwinten

Een paar weken geleden zijn Willem en Kenyon Kwinten ouders geworden van een prachtige zoon genaamd Liam. Dat weerhoudt hun er echter niet van om er #volgas op uit te trekken en toffe karpercontent te schieten! Recent was familie Kwinten op Carp Farm Lake en daar hebben ze een zéér interessante video gemaakt!

Thijs Last was ook aanwezig en ving zowaar een vijftiger op de ZIG! Deze spiegel komt uiteraard ook terug in de video.

Naast diverse tips om je rigs beter te laten functioneren deelt Willem óók een voertactiek die hij al jaren in zet. Zowel in binnen- als buitenland heeft hij tientallen grote karpers gestrikt met deze aanpak. En geloof ons: deze tactiek heb jij nog niet eerder gehoord.

Willem staat bekend om zijn leerzame video’s bomvol tip & tricks.

Nieuwsgierig geworden? Check dan de video (van ruim 1 uur) hieronder en abonneer jezelf op zijn YouTube kanaal! Voor meer informatie over Carp Farm Lake klik je hierrr. Veel kijkplezier.


Komt er een verbod op sportvissen in Amsterdam?

Afgelopen woensdag (7 september) vond de raadsvergadering plaats in het stadhuis van Amsterdam. Eén van de bespreekpunten van deze vergadering was het initiatiefvoorstel ‘Amsterdam veilige haven voor vissen’. Met dit voorstel wilt de Partij voor de Dieren het sportvissen in Amsterdam verbieden. Vanuit de hengelsport werd aan de vissers opgeroepen om deel te nemen op de tribune. We moeten er immers samen voor zorgen dat dit voorstel van de baan wordt geveegd, want als het aan de Partij voor de Dieren ligt, dan moet er een geheel visverbod komen in Nederland.

Vanuit KWO zijn wij ook die kant op te gaan om deel te nemen op de tribune, maar… deze was al VOL met sportvissers! Gelukkig konden we plaatsnemen in de hal en de vergadering volgen via een televisie. Allereerst werd er gesproken door sportvissers Juul Steyn, Hans Sibbel en namens de AHV (Amsterdamse Hengelsport vereniging) Daan Rijpkema. Complimenten voor deze heren, want hun betogen waren ijzersterk!

Wil je de vergadering terugkijken? Klik dan hier!

Nadat de Partij voor de Dieren haar wetsvoorstel had toegelicht, werd al snel duidelijk dat partijen als CDA, VVD, D66 en Groen Links (vooralsnog) niet met het wetsvoorstel in wilden stemmen. Er was enkel twijfel bij het PvdA vanwege het aspect ‘sociale cohesie’, maar met het huidige voorstel wat op tafel lag zouden ze niet instemmen. Is er dan “officiële” stemming geweest? Nee, dat doen ze bij de volgende vergadering. Maar voor nu ziet het er positief uit voor het sportvissen in Amsterdam. Dank voor alle aanwezigen!

Wil je de vergadering terugkijken? Klik dan hier!


Pilaar & Ossie zijn terug (op een BAKKENWATER)

Zou jij het kunnen? Een goed lopende rivierstek verlaten om een kersverse uitdaging op te pakken? In de vorige aflevering zagen jullie de successen van Pilaar & Ossie op de rivier de Lot en ondanks dat het verleidelijk was om te blijven vertrokken de mannen! De bestemming: het ‘big carp lake’ waar ze aan het begin van deze voorjaarstrip al stonden…

Ossie had één doel: zijn PB verbreken!

Toen stonden er 25 tenten aan de oevers van dit stuwmeer, maar nu (na het Hemelvaartsweekend) was de rust wedergekeerd. Een uitgelezen mogelijkheid voor Remy en Michiel om hun tanden eens flink in dit water te zetten. Immers; de boys hadden een speciaal doel, namelijk het verbreken van Ossie z’n PB! Bekijk de volledige film in de KWO app en check hieronder alvast een trailertje:


GEZOCHT: uitzetprojecten | For The Future 2023

Dit najaar geven we een vervolg aan het KWO For The Future uitzetproject. Nu zijn we op zoek naar karpervissers die komende winter karpers uit gaan zetten. Ben je dus onderdeel van een karpercommissie, visverenging of federatie en kun je onze (financiële) steun goed gebruiken? Meld je dan HIER aan.

Spiegelkarper uitzetprojecten, geen vanzelfsprekendheid. Stem dan ook bewust!

De reacties en de support die we van onze members kregen voor de eerdere ‘For The Future’ projecten waren overweldigend. Ook vanuit KWO vinden we het erg tof dat we op deze manier samen onze bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van het karpervissen, en daarom geven we ook in 2023 weer een vervolg aan het For The Future project! Klik hier voor meer informatie.


Bakken van de week: zomerparels van Pascal

Wauw, voor sommige vissers (en vangsten) hebben we extra veel respect. Dit geldt zeker voor onze goedlachse vriend Pascal Philippi. Deze hardwerkende familieman heeft een lange vakantie doorgebracht op een bruut stuwmeer in Frankrijk en deze 3 foto’s moesten we wel even van zijn Instagram profiel plukken 😉 Geniet mee!

Halverwege de sessie pakte Pascal deze oude vijftiger; sessie geslaagd!
Gelukkig kwamen er ook schubs op de mat…
…en als ze er zo uitzien: dan is de glimlach bij Pascal niet meer weg te krijgen!
Deze vijftiger kwam op de allerlaatste visdag nog voorbij. Wát een afsluiting!

Vijf betaalbare aasjes uit de supermarkt

Goedkoper op karper vissen? Het kan met deze producten uit de supermarkt! Wat dacht je van een eigen broodmix, aardappelen of… Je leest het allemaal hier!

Een echte klassieker.

TOPvakantie in Nederland voor Dennis

Je hoeft niet altijd naar het buitenland te gaan voor mooie of grote vissen, in Nederland zwemmen er genoeg! Dennis Nijland bewijst het maar weer. Tijdens zijn gezinsvakantie in Nederland heeft hij meerdere karpers gevangen tot over de 20 (!) kilo. Zijn vakantie kon uiteraard niet meer stuk ;-).

Wie het kleine niet eert….
… is het grote niet weerd!
Super gave schub die over een aantal jaar zeker over de magische grens gaat.

Oppervlakte- én poldervisserij met Tim Verloop

Hou jij van struinen? Hou jij van schitterende Nederlandse natuur? Hou jij van humor? Dan moet je zekerrrr deze movie van Tim Verloop en Michiel Pilaar bekijken. In opdracht van Nash ging MP zo’n 36 uur met Tim langs diverse prachtige wateren met als doel: een dertiger vangen met een hondenbrokje als aas!

Veel meer heb je niet nodig om een karper te vangen in de zomer…

Nieuwsgierig naar de video? Check ‘m dan hieronder:


Meld jouw spiegelkarpervangst bij Sportvisserij Zuidwest Nederland

Heb jij Sportvisserij Zuidwest Nederland bij het karperbeheer? Je kan mooie prijzen winnen met je terugmelding! Scan de code of klik hier voor meer info en de spelregels.


Instagram tip: Frank van Dooren

Iedere week tippen we een Instagram profiel die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account van Frank van Dooren onder de aandacht brengen. Zijn Insta draagt de toffe naam @oldskool_angler en deze 2 plaatjes willen we jullie zekerrr niet onthouden!

Van klein tot groot en van sfeerplaat tot kleurrijke vangst: op het account van Frank is veel tofs te vinden.
Oog voor detail en natuurpracht heeft Frank absoluut.

PARELS uit Den Haag voor team Trakker

In dit vierde deel van Frank City Trips, neemt Frank jullie mee op een trip van twee nachten door de prachtige stad Den Haag. Hij wordt vergezeld door Erik Korner die deze stad op zijn duimpje kent. Kijk gauw mee!


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we in het staartje van de zomer zitten krijgen we aan de lopende band toffe inzendingen binnen. Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Frederic Schaumburg vangt Nederlandse targetvis op 32,4kg.
Een enkele worp richting een rustig plekje met een handje vol Bombugs boilies, resulteerde in deze prachtige spiegelkarper voor Arno!
BIZARRE spiegel uit Oostenrijk voor Kristof Cuderman.
WAUW, wat een plaatje voor Jan van der Zanden.
Frank Winter met een Belgische beukerrrr.

FOTO van de week: pionieren met Patrick Groenewegen

Karpervissen is meer dan het vangen van een vis en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben als ‘Foto van de Week’ gekozen voor een prachtige plaat van Patrick ‘Baitworld‘ Groenewegen. Sinds jaar en dag maakt deze partikelbaas zijn lijnen nat in Frankrijk en tijdens een recente sessie kwam deze bazenschub op de mat. En niet alleen de vis is fraai; de foto mag er ook zijn!

Wauw, wát een perfecte afsluiting van deze bomvolle KWO Boulevard.

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Op de KWO Community kun je de de vetste films bekijken.

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook