Vijf betaalbare aasjes uit de supermarkt

Goedkoper op karper vissen? Het kan met deze producten uit de supermarkt! Wat dacht je van een eigen broodmix of … Je leest het allemaal hieronder!


#1: Brood

Oud, maar goud! Karpers slurpen nog steeds graag de drijvende broodkorsten weg van het oppervlak, maar ook zinkend kun je ze hiermee verleiden. Voor slechts €2,- koop je al een zak brood en daar heb je vaak al genoeg aan. Zijn er nog meer manieren om brood in te zetten? Ja, zeker! Een oude methode die nog steeds heel effectief is, is het vissen met een broodmix.

Karpers zijn gek op brood!

Het geweldige aan deze methode is dat er zoveel verschillende soorten brood zijn. De mix is namelijk te maken van wit brood tot aan op honing gebaseerde donkere broden met grove zaden erin. Hiermee kun je een voedselrijk voertje creëren met ook nog eens een crunch-factor erin verwerkt. Als dat geen karpers verleid…

Maak jouw eigen broodmix.

De broodmix is makkelijk te maken met een blender. In de blender kun je vervolgens nog flink wat attractieve dingen toevoegen om het nog aantrekkelijker te maken voor de karper. Een interessante is om hier bijvoorbeeld nog wat boiliekruim aan toe te voegen of een liquid of goo.

#2: Mais

Misschien wel één van de beste aasjes aller tijden: mais! Ontelbare karpers zijn al voor de bijl gegaan door dit gele goud, maar toch zijn er maar weinig vissers die dit aas nog fanatiek gebruiken. In vergelijking met veel andere aassoorten kost het haast niets. Trek een blikje open en je kunt er direct mee aan de slag.

Mais uit blik!

Gebruik mais eens in je voermix of prik een paar korreltjes op de haak tijdens het penvissen!

#3: Aardappelen

Een oer-Hollands aasje is toch wel de ‘aardappel’. Voor voor karpervissers is het hier ook mee begonnen, want boilies kenden ze vroeger nog niet. Inmiddels zijn de andere aasjes zo populair geworden dat aardappelen vergeten worden.

Een echte klassieker.

Aardappelen moeten echter wel eerst gekookt worden voor gebruik, maar dat zijn we vanuit de keuken wel gewend. Wellicht heb je soms wel wat aardappelen over die je mee kunt nemen naar de waterkant. Kook je ze speciaal voor het vissen, dan kan je zelfs wat extra attractie en smaak toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan suiker, siroop of kruiden.

#4: Hondenbrokken

Op zoek naar ideaal supermarktaas voor de oppervlaktevisserij? Voor slechts een paar euro haal je een zak van vijf kilo en kan het oppervlaktespektakel beginnen! Let er wel op dat niet alle brokken even geschikt zijn om mee te vissen. Sommige brokken drijven niet of heel slecht en daarnaast is het ook belangrijk dat de brokken niet te snel zacht worden in het water.

Karpers zijn er gek op.

Wil je de brokken ook ‘zinkend’ inzetten om dressuur te doorbreken? Bekijk dan eens die van Frolic! Deze drijven langzaam naar de bodem en kunnen dus ook gebruikt worden bij het stalken.

#5: Kikkererwten

Een vergeten aasje waarop in het verleden talloze karpers zijn gevangen, zijn kikkererwten. Door dit oldskool aas een kans te geven kun je zeker het verschil maken! Kikkererwten zijn zowel kant en klaar in blik te verkrijgen als gedroogd. Koop je de gedroogde variant, dan moet deze eerst nog even 24 uur weken en daarna 15 minuten koken voordat ze zacht genoeg zijn om aan de hair te rijgen.

Probeer het zeker uit.

Haast je dus snel naar de supermarkt en sla nog snel wat voordelige aasjes in! Blik mais, hondenbrokken en kikkererwten hebben een langere houdbaarheid, leg ze dus standaard in de auto klaar ;-).

KWO Redactie

Bekijk ook