ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – ‘Meterspiegel’, struinvolschub en AK monster!

Het is zondag en dat betekent dat er weer een overvolle KWO Boulevard op jullie te wachten. Deze editie bevat werkelijk alles: PB’s, parels van spiegels, heerlijke TBT’s en vangstmeldingen om ‘U’ tegen te zeggen. Wees gewaarschuwd, als je verder naar beneden scrolt is de kans groot dat je wil gaan vissen!


The PB hunt – Karpervissen in Slovenië met Alfie Willingale en Henry Lennon

‘Een film die alles heeft!’ Zo kan je deze het best omschrijven. Het bevat heel wat grote vissen, dieptepunten en tal van hoogtepunten! De Engelse legends Alfie en Henry gaan tot het uiterste en laten jullie alles zien. Veel kijkplezier!


Kijkje achter de schermen: zo wordt de nieuwe KWO Squid V2 gemaakt!

Na drie jaar volgas vissen met de KWO Squid Specials werd het tijd om deze boilie naar het volgende niveau te pushen. Door nog meer smaak én wateroplosbare attractors aan de boilie toe te voegen is de instant vangkracht van dit aas verder verbeterd! Ook hebben we een aantal bijzondere nieuwe ingrediënten toegevoegd om de boilie een unieke twist te geven. Nieuwsgierig? Check dan de onderstaande video en bekijk de range in de webshop!


KWO Community video – Thiels & Pilaar naar de Franse kanalen – Deel 1

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is uiteraard het eerste deel van Thiels & Pilaar naar de Franse kanalen!

Wees maar zeker dat het eerste deel een legendarische stukje film is!

Na de vangst van ‘De Zwarte‘ spraken Thiels en Pilaar de legendarische woorden uit: “Binnenkort gaan wij eens in Frankrijk de kanalen onveilig maken”. Zo gezegd, zo gedaan… Onze Belgische kameraad trok samen met Michiel naar de Franse kanalen om flink wat brokken te maken. Of dat gelukt is, zie je in dit eerste deel. Bovenstaande vis verraadt al heel wat goeds…. 😉


BAK van de week: 40ste run, Nieuw PB!

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd van ‘bak van de week’ in deze KWO Boulevard, is van Konstaninos Tzavelas!

Konstantinos vond de vissen en de 40ste run leverde een nieuw PB op voor hem!

TikTok Finest – Hoe groot zou deze BAK zijn?

Jaa KWO’ers, de vaste lezers van de KWO Boulevard kennen het concept van de Insta Finest waar we iedere week weer een top 3 aan platen showen. Tegenwoordig zien we ook dat steeds meer vissers de weg naar TikTok gevonden hebben. Hoog tijd om ook hiervan iedere week de beste video in de KWO Boulevard te droppen! Deze week stuitten we op onderstaande TikTok.

@dji_adventures What a monster 😱. #carp #karper #carpe #fish #vis #peche #nature #nature #swimming #swim #beautiful ♬ Powerful songs like action movie music – Tansa

Gratis MH-Specials bij een KWO Hoodie of Sweater

Tot en met middernacht profiteer je van gratis MH Specials Pop-ups t.w.v. €9,99 bij aankoop van een KWO Hoodie of Sweater! Surf snel naar de KWO Shop en scoor je favoriete hoodie. Wacht niet te lang, je hebt nog tot het einde van de dag!


Vijf vragen over het ‘zigvissen’ beantwoord door Kevin Diederen!

“Zigvissen”, het onderschoven kindje bij het karpervissen? We vroegen het aan Kevin Diederen en in deze update geeft hij uitgebreid antwoord. Dat dit een ondergewaardeerde tactiek is, is al meermaals gebleken. Lees zeker verder en kom alles te weten over deze mysterieuze, zwevende schuimpjes!

Een ‘zigencyclopedie’, zo kan je Kevin Diederen ook noemen!

PAREL van de week: Een ‘appeltaart’ voor Bram Termohlen!

Afgelopen week plaatste Bram onderstaande ‘appeltaart’ in onze KWO Community Membergroep op Facebook. Wat een ongekende schoonheid heeft deze vis. Hopelijk heeft deze een geslaagde paai achter de rug want dit zijn vissen waar elke karpervissers zijn vingers onder wil schuiven! Met recht dé parel van de week van deze KWO Boulevard! 😉

Wauw, wat een bijzondere vis! Het lijkt wel of deze rechtstreeks uit Engeland komt! 😉

Dikke vijftiger van de Koperen Plas voor Jouke

We zagen hem net voor de KWO In Action Day al voorbijkomen bij Peter Vlasveld, grote vissen moeten nu eenmaal eten! 😉 Jouke zag deze unit afgelopen week tot zijn verbazing in zijn net liggen en dat toverde een schitterende lach op zijn gezicht! Goed geviste kerel!

Wat een kanonskogel!

Lost in France Deel II – Tristan Vansteene

Tristan plaatste afgelopen maanden al heel wat toffe video’s online en deze week deed hij dat weer! Deze keer ging ‘Lost in France Deel II’ live en het zit weer bomvol content waar wij van houden. Verkassen, kilometers maken en uiteraard ook grote vissen vangen. In deze video laat hij zien hoe hij dat in zijn eentje aanpakt! Veel kijkplezier!


#TBT: John Timmermans blikt terug…

Legend John Timmermans blikte afgelopen week terug naar een prachtige foto uit 2007. Een PB dat hij toen ving en dat voor 11 jaar bleef staan. Hij viste solo in Frankrijk, maakte daar een BERG avonturen mee die hij op zijn Facebook haarfijn uit heeft gelegd. Lees het zeker een keertje want het is heerlijk om die ‘oude’ verhalen terug te lezen! 😉

We kunnen wel stellen waarom John’s PB voor 11 jaar lang bleef staan… Wat een brede BAK!

Instagram tip: Casper van Amsterdam met een reeks BRUTE foto’s!

In elke KWO Boulevard zetten we een Instagram profiel in de spotlights. Als er iemand is die weet hoe je vissen op de gevoelige plaat moet zetten, is het Casper van Amsterdam. Deze man kan foto’s maken waar je gewoon naar kan blijven kijken. Hij stuurde ons pas een mapje met foto’s en die kunnen we jullie gewoonweg niet onthouden… Kijk en geniet mee!

Mooi, mooier…
…mooist!

Misschien komt dit ook door het feit dat bovenstaande vissen ook gewoon allebei mega mooi zijn! Maar dan nog, je moet het maar kunnen… Grote respect kerel en van zulke inzendingen worden wij ALTIJD blij. Bezoek dus zeker een keertje Casper’s Instagram voor meer van dit soort platen!

Ook zonder vis kan je brute platen schieten, dat bewijst Casper hierboven!

Nog enkele plekken vrij bij jeugdkamp Waddinxveen!

Ben jij tussen de 10 en 18 jaar en wil jij de fijne kneepjes van het karpervissen leren? Kom dan op 24, 25 en 26 juni naar het Federatief Jeugd Karperkamp van Sportvisserij Zuidwest Nederland! Meer informatie check je in dit artikel!


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Afgelopen week was het weer goed raak en we kregen meerdere mooie vangstmeldingen binnen! Hieronder hebben we er een tiental van geselecteerd, geniet even mee!

Wimke van der Sanden met een BAK uit Nederland!
Een stokoude spiegel van ruim één meter lang, wat een bizarre vis voor PJ!
Tom ving eerst een kleinere vis…
…en daarna de nummer 2 van het water!
Op een nieuw stuk kanaal werd Christopher Zaazi direct beloond! 😉
Bart Disveld met een fraaie dertiger!
Wesley van de Kraats met een beuker van een spiegel!
Ricardo Vogel ving deze fantastisch getekende spiegel!
Rik van Heugten met een prachtig gebouwde schub!
Twan van den Bosch met een rivierbeuker, respect kerel!
De verrassing was groot toen Johan deze speciale ‘grasmaaier’ in zijn net zag liggen.

TBT #2: Monster van het AK!

Zomer 2020

Luca Valkenborgh blikt terug: In het ultieme coronajaar besloten ik en mijn vismaat af te reizen naar het AK. We verslonden kilometers aan fietspad met de auto om verschillende potentiële stekken te bekijken. Uiteindelijk arriveerden we bij de laatste stek. Vervolgens observeerden we rustig de stek en plotseling terwijl er even geen scheepvaart was zag ik een vis springen in het midden van het kanaal. We besloten om niet te twijfelen en om vervolgens uit te pakken als er zich de juiste omstandigheden voordeden. 

Het Albertkanaal… een water wat vele vissers mentaal heeft gebroken.

Aankomst op de stek

De hengels werden zoals ritueel vakkundig uitgevaren met de zodiac. Ik wierp beide hengels uit: ‘TOEK’, hard, laten liggen! Ze werden resoluut op dezelfde zwemroute gepositioneerd. Hierna werd de stek rijkelijk voorzien van mais, hennep, tijgernootjes en boillies. 

Hoofdstuk 2

Ondertussen was het ver na middernacht, waarna ik plots een indicatie kreeg op mijn linkse hengel. We strompelden naar m’n stokken en natuurlijk géén teken van leven. Abrupt zagen we de top bewegen. M’n vismaat spurtte naar de zodiac en voer naar me toe. Ik klom van de ladder en ik sprong in de boot. 

‘Het beton’, geen gemakkelijk klusje!

We dobberden nu al 45 minuten boven de vis. Een volledige kromme hengel en véél lactaat in mijn armpspieren weerspiegelde deze situatie perfect!

Dat is een meerval, 100%!

Wow, wat een adrenaline ging er toen door mijn lichaam! Vervolgens mochten we een eerste glimp ontvangen en voordat we de vis zagen zei m’n vismaat: ‘dat is een meerval, 100%’. Bedenkelijk keek ik in het water en het was géén meerval, wél een corpulente spiegelkarper. De stress en concentratie werden exponentieel verhoogd. Tenslotte enkele minuten en containerschepen verder was mijn vismaat in staat om dit reusachtige monster te scheppen! Mijn absolute ‘Fish of a Lifetime’!

‘De bleke’ één van de grootste vissen van het AK! Meerdere vette vangsten van Luca check je hier!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu vijf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Wees maar zeker dat er in het tweede deel van het XXL Interview met Arjen Uitbeijerse heerlijke anekdotes voorbijkomen!

Terug in de tijd: KWO Pranked!

Soms is het leuk om oude dingen weer eens boven te toveren en dat is precies wat we deze week gaan doen! Kennen jullie de ‘KWO Pranked’ nog? We namen er een paar op en die werden goed ontvangen, tijd dus om onderstaande video nog eens te bekijken en flink te lachen! 😉


De koningin der struinvissen?!

Jordy Op’t Hof ving afgelopen week (weer) een ongelofelijke spiegel. Hij deed dit weer op zijn eigen manier, dat wil dus zeggen: struinend! Stel je voor dat je zulke vis misslaat of lost voor het net… Heerlijk gevist Jordy en gefeliciteerd met deze ‘Fish of a Lifetime’!

Sjongejonge, wat een gestoord mooie vis!

Insta finest top 3

Instagram, het Social Media kanaal dat bij de meeste van jullie niet meer weg te denken is. Vele uren worden er gespendeerd aan het bekijken en liken van de beste platen. Scrol snel verder voor de drie tofste platen die wij de afgelopen week tegen kwamen op Instagram!


Foto van de week: Ruben Hongerloot met een fantastische man-visfoto!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor deze mooie sfeerplaat van onze Belgische kameraad Ruben Hongerloot!

Heerlijk zulke creatieve foto’s!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Hieronder check je één van de best bekeken video’s van de KWO Community, namelijk het eerste deel van serie ‘Pilaar & Ossie On Tour 2020‘! Na een eerste sessie in Oostenrijk en Slovenië was het namelijk wel duidelijk: de combinatie van Michiel Pilaar & Remy van Os is #GOUD waard. In de videoserie “On Tour” staan humor en vriendschap centraal, maar uiteraard worden er ook de nodige karpers gevangen!

Hele video zien? Bekijk ‘m dan snel op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook