KWO Boulevard: lenteaftrap met heerlijke vangsten & video’s

Deze week begon officieel de lente en dat vieren we met een bomvolle KWO Boulevard! Van Oostenrijkse en Franse topvideo’s tot brute dronefoto’s: je vindt het hieronder. Ook deden de warme zonnestralen de karpers duidelijk goed want het aantal vangsten in deze editie is serieus. Zin om je karperhormonen te triggeren? Lees dan snel verder 😉


Topvideo: met Oli Davies op jacht naar Oostenrijkse bakken

Oostenrijk… is er een mooier land om te vissen op karper? Wij betwijfelen het en als je ‘The Mission 4’ van Oli Davies hebt gezien weet je het zeker 😉 Want holy sh*t: wát een schitterende wateren worden er bevist door deze #livinglegend

Oli maakt z’n lijnen nat op een binnenzee én een circuitwater.

Tijdens zijn ‘mission’ door dit prachtige land krijgt Oli gezelschap van diverse maten uit het Nash team. Dit leverde niet alleen een aantal herinneringen voor het leven op maar óók een toffe movie. Bekijk de video van bijna 3 kwartier hieronder!


Leestip! Zo vis je succesvol op drukbevist water

Hoge luchtdruk, koude nachten en harde wind. Niet zomaar de omstandigheden waarbij Erik Korner denkt: “laat ik eens gaan vissen”. Echter heeft hij nog een appeltje te schillen met een water waar flinke hengeldruk heest. Op dit dit water zwemmen prachtige PARELS van schubs en spiegels, die zijn wel een poging waard…

In de koude maanden is het bevissen van de juiste zone van het water cruciaal. Houd je ogen dan ook gericht op het water om tekenen van karper te kunnen spotten.

Gaat het hem lukken om daar een vis te vangen? Je leest het in dit toffe artikel waarin Erik flink wat tips & tricks heeft verwerkt!

Een prachtige late-winter-parel voor Erik.

Samir & Hofman samen op pad in AATJ

Op KWO droppen we de komende weken een aantal heerlijke films van de Engelse legende Samir ‘Carplifer’ Arebi. Vanaf begin oktober j.l. is hij 6 weken achtereenvolgens gaan karpervissen in Frankrijk en Spanje. Bijna 10 wateren werden bezocht en tijdens deze bizarre roadtrip kreeg Samir onder andere gezelschap van Mark Hofman en uiteraard zijn vrouw, Claire.

Tijdens deze XXL sessie weet Samir een aantal prachtige vissen te strikken!

Deze sessie heeft 3 ‘All About The Journey’ films opgeleverd en afgelopen week hebben we het eerste deel geplaatst. Klik hierrr om ruim 1 uur te genieten van Samir & Hofman. Wil je alvast een voorproefje? Check dan de trailer hieronder”


BAK van de week: Franse 32kg schub

Bij onze vrienden van The Carp Specialist worden regelmatig gave foto’s gedropt in hun Karperklets rubriek. Afgelopen week zagen we een fraaie vangst van de Duitse visser Gregor. Hij viste op Fully’s Lake en waar dit water vooral bekend staat om haar volschubs wist Gregor één van de grootste schubs te vangen. Met 32kg een fantastisch resultaat!

Wat een GEWELDIGE rug zit er op deze schub!
Het vooraanzicht van dit kanon!

Er is overigens meer nieuws over The Carp Specialist want afgelopen week besprak Michiel een vijftal wateren in dit boekingsbureau. De gemene deler van deze 5 bestemmingen? Ze zijn allemaal gelegen in de Benelux en je kunt er karpers van meer dan 20kg vangen! Nieuwsgierig? Bekijk dan de video:


Heerlijk Italiaans avontuur van Kelvin & Lex

Zouden er karpers zwemmen in een vulkaankrater van duizenden hectares groot? In de nieuwe KWO Community film van Kelvin ten Klooster & Lex van den Acker zoeken de mannen het uit. Het doel vooraf: beiden een 40+ schubkarper over het netkoord trekken.

Oefff, wat een plaatje van een spiegel voor Kelvin!

Of het ze lukt zie je in hun film op de KWO Community en speciaal voor de YouTube kijkers hebben we 1 dag uit deze video uitgeknipt en op YT geplaatst, bekijk ‘m hieronder!


Stappenplan! Zo bestel je snel jouw vergunning voor België

Wisten jullie dat er 2 verschillende vergunningen zijn voor het openbare viswater in België? Het viswater van onze Zuiderburen is namelijk opgedeeld in de wateren die horen bij Vlaanderen óf Wallonië. Onze KWO Redactie schreef een duidelijk stappenplan die jou gaat helpen om online je vergunning te scoren.

Wat is er toch veel mooi (openbaar) viswater in België.

Nieuwsgierig? Lees dan hierrrrrr snel verder! Veel succes dit jaar op de prachtige rivieren, kanalen of putten die België rijk is. Dat er genoeg mooie vissen zwemmen konden jullie de afgelopen weken zien in de serie van MP getiteld Belgische Bakken, bekijk de 7 afleveringen op de seriepagina.

Een superschub van de rivier de Maas. Voor dit viswater heb je niet de Vlaamse maar juist de Waalse vergunning nodig.

Tech Pants deals in de KWO shop

Vlak voordat het visseizoen écht los barst droppen we een interessante aanbieding voor de Tech Pants broeken. Deze multifunctionele broek is aan de onderzijde verstelbaar, droogt snel op, is insecten werend (muggen) en heeft meerdere zakken met ritsen of klittenband. Nu tot 30% korting in de webshop, klik hierrr!

Klik op de afbeelding om naar de webshop te gaan.

Instagram tip: Carfishing_Couple

Iedere week tippen we een Instagram profiel die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account van Laura & Georgy onder de aandacht brengen. Deze tortelduifjes delen op @carpfishing_couple de in’s & out’s van hun vissersleven. Hieronder een tweetal foto’s die het doorplaatsen zeker waard zijn!

Laura met een fraaie schub van afgelopen week!
Zelfs in de koude maanden trekken ze met de kids naar de waterkant.
Georgy en Davino met een fraaie vangst van afgelopen weekend.

Parel van de week: Franse bak voor Grégory

Onze amigo Grégory Lefebvre doet ook een duit in het zakje in deze KWO Boulevard. In het laatste staartje van de winter wist hij namelijk één van zijn mooiste spiegels OOIT te vangen. Deze 24kg vis is dan ook een perfecte start van het seizoen. Gefeliciteerd Grégory!

Als Picasso een spiegelkarper zou schilderen zou die er waarschijnlijk zo uit zien…

Karpervissen vanaf een VLOT in Frankrijk!

Dikke rivierkarpers, extreme meervallen, een drijvend fort en de gebruikelijke Pilaar en Hofman humor: dat zijn de ingrediënten van de KWO Community serie ‘Vlot Experience’! Er staan drie afleveringen voor je klaar met in totaal meer dan drie uur kijkplezier en geloof ons: het is geen seconde saai. Kijk nu het eerste deel op het KWO YouTube kanaal óf hieronder.


Kom dit weekend langs bij Hengelsport Utrecht

Aankomend weekend is het zover; de jaarlijkse open dag(en) bij Hengelsport Utrecht. En dit keer niet één, maar twee dagen lang! Zaterdag 25 maart is de zaak open van 9 tot 17 uur en zondag de 26e kun je de shop bezoeken van 10 tot 16 uur. Alle karpervissers zijn van harte welkom op de Oregondreef 31 in Utrecht. Hieronder geeft Sander zes redenen waarom je deze dag niet mag missen!


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we middenin de winter zitten loopt het niet storm met de inzendingen, maar tóch hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Wat een waanzinnige bak voor James Daniels. Daar zijn we wel een beetje jaloers op 😉
Je seizoen starten met een 28,5kg vis… Het kan slechter 😉 Good job Melroy Mazen!
Michael Voormeulen (rechts) en zijn maat Rutger beleefden een heerlijke voorjaarsdag aan de waterkant.
Niet veel later kwam er zelfs een 20kg spiegel over het netkoord van Michael.
Hebben jullie de YouTube video van Marco Tetteroo al gezien?
Kjell Wuyts heeft zijn eerste voorjaarskarpers te pakken, waaronder deze prachtige beauty.
Jasper Smit is de hele winter door blijven vangen en trapt ook het voorjaar af met een fraaie vis!
Socials zijn wel besteed aanThijs Last en Ben van Boekel (en zoals altijd werd er ook gevangen)!
Het begin van de lente werd door Arnaud Castel gevierd met deze fraaie Belgische dertiger.
Ricardo Koster ging voor een kort weekendje naar Frankrijk en dat leverde deze prachtige spiegel op.
In onze Insta DM dropte Patrick de Lange een aantal pics en deze Nederlandse dertiger spande de kroon.
De topvis van Etang du Vaise kwam op de kant op een nieuw topgewicht van 30,4kg. Gefeliciteerd Ronny!
Eentje voor de toekomst. Prachtige uitzetter voor Martijn Soomers.
Hoe bruut gebouwd is deze spiegel van Robby Swennen? Een mooie vangst om deze rij vangsten mee af te sluiten.

Upcoming: nieuwe Pilaar & Hofman film

Aankomende woensdag is het zover, dan nemen Mark en Michiel jullie mee op een trip down memorie lane. Afgelopen winter zijn de mannen terug gegaan naar de magische visgronden in de Alpen. Het doel: een ijskoude winterkarper vangen én terugblikken op hun prachtige avonturen die ruim 10 jaar geleden plaatsvonden in deze regio! Geloof ons: deze film wil je niet missen, bekijk hieronder alvast de trailer!


Deeper viert 11-jarig jubileum!

Het bedrijf van ’s werelds eerste draadloze dieptemeter dat compatibel is met iOS- en Android apparaten. Inmiddels worden de Deepers en alle accessoires, verkocht in meer dan 50 (!) landen en telt het team inmiddels 80+ mensen. Wil je meer weten over de producten van Deeper? Klik dan hier!


Kijktip: Wiervissen in Frankrijk met TwinCarp

Voor de derde week op rij verwend Jelmer ‘TwinCarp’ Simmes zijn volgers met een gave video. In het derde deel van het videoverslag van zijn Franse zomertrip met tweelingbroer Julian worden opnieuw gave wateren bezocht. Zowel een fraai kanaaltje als een water BOMVOL wier worden door de bro’s bezocht en niet zonder succes 😉


Foto van de week: dronepics van Marc Voosen

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is méér dan vangen alleen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een tweetal foto’s van onze Duitse maat Marc Voosen. Hij vist veel op de Duitse circuitwateren en deze wateren zijn vaak extreem laag bezet.

Op wateren met slechts een handvol karpers is lokaliseren van groot belang.

Juist op zulke wateren is het vissen op de juiste stekken enorm belangrijk. Waar o waar zitten de karpers? Vandaar dat Marc graag rondvliegt met zijn drone om de vissen te lokaliseren. Dat leverde enkele fraaie plaatjes op!

Nog zo’n leipe foto van Marc Voosen, hier krijgen we visdrang van 😉

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook