KWO Boulevard: ijskoude (Franse) bakken en een visverbod?!

Een supertoffe WINACTIE, karpers om van te watertanden, een VISVERBOD(?!) en een jaloersmakende roadtrip naar de mooiste plekjes in Europa! En nog veel meer natuurlijk… Kortom, er staat weer een gloednieuwe KWO Boulevard voor jullie klaar. Scroll snel door!


WINTER SUCCES aan HET KANAAL – Jelmer Simmes

Als er iemand MEGA fanatiek is, dan is Jelmer Simmes het wel! Het was voor hem hoog tijd om te gaan karpervissen in de winter aan het kanaal. En niet zonder succes: de sessie liep zelfs beter dan verwacht. Genoeg reden dus om dit instant nachtje eens mooi op beeld te brengen. Geniet van deze ijskoude video ‘WINTER SUCCES aan HET KANAAL’!


PvdD strijdt voor een VISVERBOD?!

Beste KWO’ers, het is niet echt geweldig om er de toon mee te zetten in deze Boulevard, maar het is wel SUPER belangrijk! Want in sommige gemeenten is de Partij voor de Dieren hard hun best(?) aan het doen om onze prachtige hobby te beperken of zelfs te verbieden. Wij weten natuurlijk als geen ander dat (karper)vissen alleen maar positieve effecten heeft en dát moeten we uitdragen! Gelukkig springen onder andere de hengelsportfederaties en Sportvisserij Nederland in de bres om deze slechte ontwikkelingen hard de kop in te drukken.

Wat zouden we zonder het vissen moeten?

Maar ook JIJ kunt een steentje bijdragen. Wees betrokken bij jouw hengelsportvereniging door er bijvoorbeeld vrijwilliger te worden. Helpen met leuke activiteiten organiseren bijvoorbeeld. Laat zien dat we respectvol met de vis en de natuur omgaan. Zorg dus goed voor je vangst en laat alsjeblieft GEEN ROMMEL achter. We moeten zorgen dat de juiste informatie over het vissen op de juiste plek terecht komt. Wees tenslotte dus een echte AMBASSADEUR voor onze hobby. Want wat zouden we zonder vissen moeten?

Gelukkig zijn er diverse initiatieven waarbij karpervissers rommel opruimen aan de waterkant.

Dit weekend: Carp den Bosch!

Yess, het is dit weekend eindelijk zover! Carp den Bosch is vandaag van start gegaan. Maar ook aanstaande zaterdag en zondag kun je in de Brabanthallen in Den Bosch langs bij jouw favoriete merk. Want er zijn maar liefst drie GROTE hallen gevuld met meer dan 140 (!) standhouders. Benieuwd waar je iedereen kunt vinden? Bekijk snel de plattegrond hieronder!

Kom jij bij ons langs op standnummer 206?

Op de ruim opgezette stand in hal 2 (standnummer 206) zijn onder andere Michiel Pilaar, Mark Hofman, Ossie en Marco Nap te vinden. Kom langs voor een gezellig praatje, een foto en bekijk natuurlijk de nieuwste producten uit het kleding- en KWO Specials assortiment!


Winters genieten in het beloofde land!

Wat is er heerlijker dan er even uit te zijn en lekker te ontspannen aan het water midden in Frankrijk? Precies, dat dachten Michael Voormeulen, eigenaar van Carp City Hengelsport, en z’n maat Rutger ook en ze namen de daad bij het woord. En of het een mooie sessie was…

Rutger was er tot tweemaal aan koud: het EMMERTJE water!

Rutger had in elk geval de goede keuze gemaakt toen hij instemde om een paar dagen met Michael zuidwaarts te rijden, want ze beleefden fantastische dagen. Rutger had het geluk dat hij niet één, maar zelfs twee keer z’n PB verbrak met een prachtige vis van ruim 22 kilo!

Of dat gebeurd is, dat laten we even achterwege;-) Of het een geslaagde sessie was, dat is wel zeker!

Michael kon natuurlijk niet achterblijven en ving gelukkig ook nog een vis van formaat! Naast de goede vangsten was het uiteraard super gezellig en was het de perfecte manier om lekker op te laden voor de drukke periode die voor de boeg ligt. Geweldig mannen!

Ook Carp City Hengelsport-voorman Michael kon met een gerust hart huiswaarts keren na deze gezellige sessie!

De KWO Community TOPFILM: strijd op betaalwater!

8 vissers, 1 water, een gezonde dosis strijd en véél XXL karpers… Dit zijn slechts een aantal ingrediënten uit deze Betaalwater Challenge die we half december op hebben genomen op het topwater ‘Prunet’ van Carpasense. De weersverwachting vooraf was niet al te best, maar dat mocht de voorpret uiteraard niet drukken!

Dat er indrukwekkende vissen op de kant kwamen is een understatement…

Thille & Post vs. Pilaar & DJ JNXD vs. Messi & Van Vooren vs. Vierbergen én Treffers… Geen saaie line-up en na een bijzondere stekloting kon er direct stevig gas gegeven worden. Dat het zo’n bijzondere bliksemstart zou worden durfde niemand te dromen! Tussendoor dit big fish geweld geven de mannen flink wat tips & tricks aan de kijkers mee!

Bekijk de trailer hierboven en check de volledige film in de KWO app of via de web-versie van KWO!


BAK van de week: winterse BEUKER in Frankrijk!

Wintervissen kan een taaie bezigheid zijn en zeker als slecht weer er nog een schepje bovenop doet. Jeroen van Domselaar kent als diehard wintervisser de klappen van de zweep maar ook zeker de momentjes waarop het wél goed loopt. En precies dat laatste ondervond hij in zijn recente solotrip in het land van stokbrood en wijn. Door overdag de stekken te voorzien met kleine beetjes voer wist hij daar later optimaal van te profiteren. De kers op de taart was daarbij deze machtige beuker van een schub van 22 kilo!

Hoe koud het dan ook mag zijn, van zulke vissen krijg je het ongetwijfeld warm!

Wat een adembenemend gave vis en zeker zo in zijn winterkleed. Met recht de BAK van de week! Top gevist Jeroen!


LEERZAAM: Ed Cremers over dressuur en de karper als groepsdier!

We horen ze vaak: termen als ‘dressuur’ en ‘conditionering’ bij de karper. Hoe komt het nou dat karpers op den duur zo voorzichtig worden en van elkaar leren? Welk gedrag speelt hierbij een rol en waarom vertonen ze dat? Ed Cremers duikt in dit artikel de diepte in en wees ervan verzekerd dat je na het lezen hiervan een stuk wijzer bent geworden!

Ed Cremers aan het woord: Voor de karper is het essentieel om in confrontatie met een bedreigende situatie daarop goed te reageren. Zodoende vermindert hij het risico op gevaar. Een manier waarop hij toekomstige bedreigingen kan afwentelen, is door te leren. Behalve persoonlijke ervaringen, zoals een haakcontact, waarvan hij leert, raakt hij ook wijzer… Lees hier verder!

Als er iemand veel van karpergedrag weet is het Ed Cremers.

PAREL van de week: UNIEK beschubte spiegel!

De eerste van 2023 en dan zo’n PAREL! Roy Bergevoet had het geluk aan zijn zijde en trapte het visjaar af met deze ‘BEAUTY’ van een spiegel. Je kan het in ieder geval véél slechter treffen. Geweldig Roy!

WOW, wat een spiegel!

Terugblik naar Welbie z’n ‘session of a lifetime’!

Het was dé ULTIEME droom van Nick Welbie: een langere periode achter elkaar door diverse landen in Europa trekken en op de mooiste wateren vissen. Vanaf half september ging deze wens in vervulling en in totaal viste Nick 5,5 week waarvan het grootste gedeelte op prachtige bergmeren in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Slovenië.

Nick bezocht prachtige meren in heel Europa…

Tijdens zijn roadtrip ontmoette Nick nieuwe vrienden, bezocht hij meren om van te watertanden én kwamen er meerdere droomkarpers op de mat. Hieronder nog een aantal pareltjes!

…ving geweldige dikke vissen…
…en maakte herinneringen voor het leven!

Voor meer moois van deze rasvisser volg je hem op Instagram!


Instagram tip: EXCLUSIEVE plaatjes van Tim Verloop!

Iedere week tippen we een Instagram profiel die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account van Tim Verloop onder de aandacht brengen. Tim is een jonge karpervisser pur sang en hij is er niet vies van om regelmatig een buitenlands tripje te maken. Daarnaast hij is ook zeker in de oer-hollandse polders te vinden! Die variatie zie je geweldig terugkomen in de vorm van prachtige plaatjes op zijn Instagram profiel. Benieuwd naar meer? Check ze hierrr!


Topvangsten van afgelopen week

BRRR, het is koud en dat merken we aan de vangstmeldingen. Blijkbaar kiezen jullie er voornamelijk toch voor om lekker bij de kachel te zitten en gave films en video’s op KWO te bekijken;-) Ook zeker niet verkeerd natuurlijk! Desalniettemin zijn er toch een paar schitterende, ijskoude vangsten gedaan deze week die we jullie niet willen onthouden.

Tim van Nispen met een winterse schub in het Franse land. Heerlijk als de kop van het visjaar er zo af gaat!
Jasper Smit liet er ook geen gras over groeien en hield meteen goed huis tijdens zijn eerste sessie van 2023!
Deze fraaie dertiger toverde terecht een glimlach op het gezicht van Raymon Veenstra!
Is dit GOUD of is dit GOUD? Rudy ter Horst kon in elk geval een PAREL van een winterbak bijschrijven!

FOTO van de week: bazige SFEERPLAAT met een ijskoud ’tintje’!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor deze mooie sfeerplaat van Ruud Schoefs. Met deze prachtige foto laat hij zien hoe mooi de lange winterse nachten eigenlijk niet kunnen zijn!

Petje af voor deze nachtelijke ‘FOTO van de week’!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Hieronder check je één van de best bekeken video’s van de KWO Community, namelijk het eerste deel van serie ‘Pilaar & Ossie On Tour 2020‘! Na een eerste sessie in Oostenrijk en Slovenië was het namelijk wel duidelijk: de combinatie van Michiel Pilaar & Remy van Os is #GOUD waard. In de videoserie “On Tour” staan humor en vriendschap centraal, maar uiteraard worden er ook de nodige karpers gevangen!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook