KWO Boulevard – HIERMEE gaan we met een KNALLER 2023 uit!

Het einde van een fantastisch visjaar… dát betekent een BOMVOLLE Boulevard! Wintervangsten om je vingers bij af te likken, heerlijke video’s, terugblikken én vooruitblikken naar gave dingen die in 2024 eraan gaan komen! Kortom: pak je oliebollen en champagne er maar bij want we gaan knallend het jaar uit. Veel lees- én kijkplezier!


Franse Finesse met Marco en Rick – Nash Benelux

Een kort maar krachtig avontuur in Frankrijk… Dat kun je zien in deze nieuwe film van Nash waarin we even teruggaan naar de zomer van 2023. Het doel? 20 vissen! En daar was ‘Franse Finesse’ voor nodig… Bekijk snel de video!


De plattegrond van Carp den Bosch is bekend!

Op 19, 20 en 21 januari vind je meer dan 150 (!) standhouders op de grootste karperbeurs van Europa. Heb je nog geen ticket gescoord of ben je benieuwd naar alle bedrijven die aanwezig zijn? Bekijk snel deze update + plattegrond!

Klik HIER om de plattegrond van Carp den Bosch 2024 te downloaden!

28 KG in Nederland & visveiligheid – Pole Position

Een Nederlandse vijftiger vangen is iets extreem bijzonders. Het overkwam Koen Koops en Nicky van Rixel tijdens opnamens met het KWO team. Tussendoor het bespreken van de fonkelnieuwe Pole Position endtackle items gleed er een droomschub over het netkoord. Nieuwsgierig? Check dan de video snel!


LIVE SKP-matching op Carp den Bosch

Spiegelkarperprojecten: ze vinden plaats in het hele land én dat is goed nieuws! Neem bijvoorbeeld ons eigen project ‘KWO For The Future‘ maar eens… Zo blijft de toekomst van het karpervissen gewaarborgd. Achter het uitzetten van de karpers, het verwerken van terugmeldingen en het MATCHEN van vangsten, zit een hele organisatie. Een groot deel hiervan neemt de ‘Matching Community’ van de KSN voor hun rekening. Hoe dat in z’n werk gaat, gaan ze LIVE laten zien op Carp den Bosch over een paar weekjes…

LIVE spiegelkarpers matchen: het gebeurt binnenkort op Carp den Bosch!

DUSSS: heb jij een mooie spiegel gevangen? Ga met je vangstfoto naar de stand van Sportvisserij Zuidwest Nederland/KSN (204 & 205) en laat ‘m matchen! Terwijl jij een rondje loopt over de beurs, krijg je alle info over JOUW vangst op je telefoon. Hoe gaaf is dat!

Zó gaat de Matching Community te werk!

8 uur(!) aan FILMS op de Community – RECAP december

De maand december breekt alle records! Nooit eerder konden jullie zo lang genieten van onze films. En óf we knallend het jaar uit gaan… In deze recap hebben we de films allemaal achter elkaar gezet. Van de beste Wild Rivers tot twee delen Messi & Pilaar op Rainbow: aan entertainment geen gebrek 😉

Van een XXL interview met de ‘one and only’ Ian Thiels…

Of je houdt van een diepgaand interview óf een rivieravontuur: de KWO Community stond in december bomvol met interessante én vermakelijke karperfilms. Messi, Hofman, Thiels, Pilaar en vele anderen zorgden samen voor 8 films (net geen 8 uur in totaal). Scroll door de KWO app om jouw favoriet uit te zoeken óf klik HIERRR om de RECAP direct te bekijken!

…tot aan een bloedspannende Wild Rivers van MH: het is allemaal te zien in deze RECAP!

BAK van de week: 26 kg(!) voor Thiels van het Albertkanaal!

Drie keer raden wie het jaar eventjes goed afsluit?! Jazeker, Ian Thiels! Eind december wist hij het net te schuiven onder deze ware GIGANT van een kanaalvis: 26 kilo schoon aan de haak. Wat een buffel, wát een afsluiter! Dit zijn natuurlijk de gouden momentjes voor iedere visser. Niet gek dat deze vis rechtstreeks doorgaat voor de BAK van de week!

Een moddervette afsluiter voor Ian Thiels!

Dit is de TOP 5 aan gratis video’s van 2023 op Youtube!

Gaat de tijd zo snel?! We zijn alweer aan het einde gekomen van 2023… Hopelijk hebben jullie genoten van de kerstdagen en lekker voor de buis gehangen! In deze update hebben we de TOP 5 met GRATIS video’s van afgelopen jaar op een rijtje gezet, kijk je mee? Klik HIER voor de TOP 5! 

2023 was weer een jaar VOL met COOLE video’s!

Franse MEGA BAKKEN van 3 Iles – MESSI & Johannes van Herck

Duizelingwekkend grote karpers tot wel 40 kilo, uitdagende omstandigheden, ‘casting only’: kortom, niet eenvoudig! Zoals jullie weten houdt ‘MESSI’ daar wel van (klik HIERRR…). In deze video gaat hij samen met z’n maat Johannes het ‘gevecht’ aan met het inmiddels beruchte water ‘3 Iles’ van Carpasens… Hoe dát verloopt kun je in de video hieronder bekijken!


PAREL van de week: Freddie Valster

Wat een plaat, wat een vis! En dat midden in de winter, op het randje van 2023. Tja, zo’n vangst, dat verdient alleen maar RESPECT! Die beschubbing: je raakt er niet op uitgekeken. Weliswaar heeft Freddie Valster heel wat vissen gevangen afgelopen najaar, maar deze was toch écht de kers op de taart. Geweldig man, een heerlijke PAREL!

Droomvis!

6 MUST HAVES voor de komende maanden!

In KWO TackleTV bespreken Pilaar en Nappie de laatste nieuwtjes en producten uit de karpervisserij. Deze aflevering is gericht op de wintervisserij van 2024. Zo hebben ze het over de winteraas, regenkleding, een elektrische deken voor op je stretcher en delen ze tips en tricks over hoe jij ook de komende maanden een succes kunt maken aan de waterkant. Gericht op een knallende start van 2024 dus!


WINTER-GIGANTEN op Rainbow Lake!

“Het blijft een MAGISCH water, dat Rainbow Lake.” Als er iets is waar Jasper Toemen en z’n vismaat Floris De Laat van overtuigd zijn, is dat het wel. Waarom? Laten we maar direct met de deur in huis vallen…

Winterse UNITS…

Gigantisch grote vissen midden in de winter. Niet gek dat het water voor de heren een ‘verslaving’ is en ze daardoor met alle plezier iedere keer weer voor 1100 kilometer het gaspedaal intrappen. Pas gingen ze dan ook weer een weekje en dat was zeker niet zonder succes. 8 vissen lagen maar liefst op de onthaakmat waar een hele hoop UNITS bij zaten…

…op het Franse Rainbow Lake!

De grootste van het stel tikte namelijk nét niet de 36 kilo-grens aan. Maar goed, je snapt wel, dan mag je zeker goed in je handjes wrijven. En dat deden Jasper en Floris maar al te graag. Ze konden na deze geweldige wintersessie op Rainbow Lake maar één zin over hun lippen krijgen: “zo SNEL als mogelijk terug!” Terecht mannen, dit is met één woord ook ‘GEWELDIG’!

Vangsten om van te DROMEN!

KWO For The Future ‘In Action’… – HSV Ons Genoegen

Jonge spiegelkarpers uitzetten in 2023 om ook in 2024 én de jaren erna nog volop te kunnen genieten van het karpervissen. Dat gebeurde pas op het riviertje De Donge door HSV Ons Genoegen uit Geertruidenberg. Een project wat mogelijk gemaakt is door KWO For The Future. Eén van de initiatiefnemers, Remco Akkermans, maakte er een mooi filmpje van…


Instagram tip: Danny de Kruyff

Iedere week tippen we een Instagram profiel die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account van Danny de Kruyff onder de aandacht brengen. Danny weet wat genieten is en daarom is hij regelmatig aan ‘openbaar’ te vinden. Hij vangt daardoor ook prachtige vissen en weet ze stijlvol op beeld vast te leggen. Gelukkig voor ons: hij deelt regelmatig z’n pareltjes op Instagram. Er zit dus maar één ding op: VOLG ‘m op Insta!


Riviervissen op de Elbe in Tsjechië – Shimano Tribal

Bij de mannen van het Shimano Tribal team gaat het karpervissen verder dan alleen het vangen van een vis. In deze video volgen we teamlid Erik Voltemar tijdens zijn jacht naar rivierkarpers op de Elbe in Tsjechië. Geniet van zijn avontuur in deze gave video van ruim 36 minuten lang!


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Sven Omloop ving deze openbare 20 kilo vis tijdens een korte avondsessie, de kerstperiode was voor hem hiermee meteen geslaagd!
PERFECTE sfeerplaat van Casper Heuver…
…en met deze ‘man-vis-foto’ doet hij nog een extra duit in het zakje!
Freddie Valster genoot optimaal van z’n najaarsvisserij!
Robbert den Uijl ging nog even naar het Franse land om het jaar goed af te sluiten…
…en met daverend succes!
Rik van Heugten met een COOLE wintervis!
Een strakke winterse plaat van Henry Hummel!
‘Zille fishing’ doet even een terugblik naar z’n ‘rivierdagen’ in het voorjaar… Droomsessies!
Een bruut pareltje voor Mark Lambregts!
Ronnie Spaans kreeg het voor elkaar om tussen de diners door tóch een mooie Christmas Carp te vangen!;-)

FOTO van de week: Robert-Jan Broere

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een mooie oer-Hollandse plaat van Robert-Jan Broere. Het wachten op een winterse rivierkarper kan ook héél wat waard zijn!

Sfeertje hoor!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook