ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – 30 (!) KILO voor Jelmer Simmes en twee vijftigers op één nachtje?!

We trappen het weekend af met een heerlijk gevulde KWO Boulevard! Deze editie staat vol met het vetste karpernieuws van de afgelopen week want we kregen heel wat toffe content binnen! Zo check je onder andere: een nieuw PB voor Jelmer Simmes een zwaar beschubte veertiger voor Rik, de nachtmerrie van elke riviervisser en nog een hele berg meer!


KWO Boulevard op vrijdagavond?

Soms moet je gewoontes veranderen en vandaag is zo’n dag! Na onze KWO Boulevard jarenlang op zondagochtend online te gooien, gaan we dat vanaf nu anders aanpakken. Vanaf nu zetten we hem vrijdagavond om 17u live. Dit doen we zodat jullie, trouwe lezers, genoeg tijd hebben om hem rustig in het weekend door te lezen! 😉

Na een dag hard werken, heb je eindelijk weekend en lees je gelijk het laatste nieuws uit de karperwereld!

Kevin Vlogt: Grote karper tijdens de zomer – Deel 1

Kevin neemt ons in deze ‘Kevin Vlogt‘ mee tijdens diverse sessies in de zomermaanden. Tijdens een periode van vier weken vist hij verschillende sessies op een prachtige afgraving in de hoop daar mooie, grote karpers te vangen. Tijdens die jacht komen er flink wat vissen op de kant waaronder zelfs enkele veertigers. Veel kijk -en leerplezier!


KWO Specials Instagram: interessante inzichten en kennis over aas!

Uiteindelijk is aas één van de doorslaggevende factoren of je een karper vangt of niet. Hij moet immers getriggerd geworden om jouw aas met rig in zijn bek te nemen. Maar wat is nu precies attractief aas, hoe vind de karper jouw aas en wat vind hij lekker smaken? Om jou meer inzicht te geven over alle feiten en fabels omtrent aas, hebben wij het KWO Specials Instagram account in de lucht gegooid. Een account wat zich naast de KWO Special boilies ook richt op interessante feitjes en mythes over aas. Volg daarom nu dit account en krijg direct meer inzicht over alles rondom karperaas!

Klik op de afbeelding om direct naar Instagram te gaan!


Een NIEUW PB voor Jelmer Simmes: ruim 30 (!) kilo!

“Een kleine aanpassing kan een enorm verschil maken”, aldus Jelmer Simmes! Op één van de laatste ochtenden, voor Jelmer richting Frankrijk vertrok, werden de hengels nog een keer uitgevaren met boilies aan de hair. Na een veel te stille ochtend besloot hij om te switchen naar een (zwarte) tijgernoot met een bij gesneden pop-up erboven. Op exact dezelfde plek werd deze rig teruggevaren en binnen 3 minuten hing deze enorme spiegel aan de lijn, toeval of niet? :-). De weegschaal tikte de magische 30 kilo grens aan, een nieuw PB voor Jelmer Simmes van Nederlandse bodem!

Wow, wat een bak van een spiegel!
Jelmer, gefeliciteerd met jouw nieuwe PB.

KWO Community video – Back to Bled – Familietrip van Michiel Pilaar

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die er afgelopen week het meest uitsprong is uiteraard het nieuwe Bled avontuur van Michiel op gezinsvakantie!

Wees maar zeker dat er weer fraaie vissen voor de lens komen!

“Het blijft een magisch meer,” dat is wat bijna elke karpervisser zegt die ooit zijn lijnen natmaakte op Bled. Michiel trok er vorig jaar op uit met Tamara en de kids voor een lekkere gezinsvakantie. Uiteraard werd daar ook die-hard gevist en dat leverde ruim anderhalf uur aan kijkplezier op, check dit avontuur nu op onze KWO Community! 😉


Fish of a Lifetime voor Rik Helming!

Rik aan het woord: Sprakeloos van blijdschap, dat was ik toen deze vis in mijn net lag. Vol trots keek ik naar deze ziekelijke bak die mij nooit zal ontgaan! Als je het mij vraagt, is het één van de mooiste veertigers uit mijn nabije omgeving. Tijdens ‘De Sessie’ wist ik eerst twee fantastische schubkarpers te vangen van 14 en 16 kilo.

Het slag vissen was behoorlijk fraai te noemen!

Door bij het eerste licht mijn wekker op tijd te zetten en goed het water in de gaten te houden, zag ik op een bepaald plekje meerder keren een vis draaien. Ik draaide snel een hengel binnen en vaarde er met de voerboot heen.

Dit was één van de schubs van Rik’s heerlijke sessie!

Een bedje van Candy Crunch boiliecrush met een Spinner-rig (met een Fluo Squid & Octopus pop-up), was mijn tactiek en bleek een absolute sleutel tot succes. Binnen een uur liep de hengel al af waarna ik een puntgave schub van 16 kilo het net in kon krijgen.

Ongelofelijk, het was DIE vis, mijn target!

De vis snel even in de sling gedaan en alles weer klaargemaakt. Ik besloot de hengel nog een keer terug te varen met dezelfde tactiek in de hoop opnieuw beet te krijgen. Dit bleek een zeer goede zet, want tijdens het klaarzetten van het foto-apparatuur liep dezelfde hengel weer af… Na ongeveer 10 minuten gedrild te hebben, ving ik een eerste schim op van de vis. Ongelofelijk, het was DIE vis, mijn target! Uiteindelijk wist ik deze bizarre spiegel in het net te krijgen. Ik kon niet meer stuk, ik was zo ongelofelijk blij. Missie volbracht!

Wauw, wat een ongelofelijk mooie vis!

TikTok Finest – Dé nachtmerrie van elke riviervisser…

Jaa KWO’ers, de vaste lezers van de KWO Boulevard kennen het concept van de Insta Finest waar we iedere week weer een top 3 aan platen showen. Tegenwoordig zien we ook dat steeds meer vissers de weg naar TikTok gevonden hebben. Hoog tijd om ook hiervan iedere week de beste video in de KWO Boulevard te droppen! Deze week stuitten we op onderstaande TikTok.

@luca_hh_offishal Ohhh noo!🙈😳 #lucahhoffishal #fishing #fail #lol #fyp #fürdich #viral #fypシ #funny #fishingfail #funny ♬ Oh No – Kreepa

PAREL van de week: Roy Mulders met een oude strijder!

Van sommige vissen loopt het water gewoon in onze mond en afgelopen week wist Roy Mulders er zo één te vangen. Met recht de ‘Parel van de week’ van deze KWO Boulevard. Een leuk bijkomend feit is dat Roy deze fantastische spiegel wist te vangen in een korte avondsessie. Goed gevist kerel! 😉

Wat een plaatje van een vis!

Aasgedrag in de zomer: concurreren met natuurlijk aas

In de warmere maanden barsten veel wateren van natuurlijk voedsel. De karper heeft onze boilies niet nodig om aan zijn voedselbehoefte te voldoen. Toch zijn de karpers in veel gevallen nog prima te vangen. Het zijn immers net als ons vrij luie wezens… In deze update geven wij jullie wat tips over deze lastige strijd tegen natuurlijk aas!

Hofman vertelt jullie in deze update hoe hij dat aanpakt!

Mark Pitchers op jacht naar een nieuw PB!

In onderstaande video neemt niemand minder dan Mark Pitchers jullie mee op jacht naar een nieuw PB. Avontuur, humor en passie kunnen we jullie verzekeren… Of de missie wordt volbracht kunnen we nog niet verklappen, maar dat deze video het bekijken waard is, weten wij wel zeker!


#TBT: Louis Therry met een ‘magische’ vis!

Een goede maand geleden ving Louis een erg bijzondere vis. De bouw van onderstaande spiegel is al bijzonder, want deze is echt gigantisch lang. Daarnaaast heeft deze bak ook nog eens een schubbenpatroon om ‘U’ tegen te zeggen! Leuk om terug te blikken naar zulke vangsten, want die zal hij vast en zeker NOOIT meer vergeten!

Wow… Wat een bijzondere mooie vis!

Instagram tip: @pflippflip_

Wij houden van enthousiaste karpervissers en al helemaal als ze ook nog eens fantastische foto’s van onze prachtige hobby maken. Iemand die daar veel talent voor heeft, is Philipp Tregler. Deze karpervisser vist op ruige wateren en weet zijn vissen erg fraai op beeld vast te leggen. Hieronder hebben we drie plaatjes van zijn profiel geselecteerd die er voor ons extra uitsprongen. Geniet even mee! 😉

Er komen zowel grote schubs…
…als grote spiegels voorbij!
Ruige wateren, ruige foto’s! 😉

Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Afgelopen week was het weer goed raak en we kregen meerdere mooie vangsten binnen. Hieronder hebben we er een tiental van geselecteerd, geniet even mee!

Arjan Ouwehand met een beuker van een spiegel!
Roy is on fire en strikt de ene…
…na de andere prachtvis!
Een ongelofelijke biels van een grasser voor Rowan!
Bart Disveld met een forsgebouwde schub!
Frankrijk herbergt heel wat bakken en daar mocht Joey Meulendijks er ééntje van vangen!
Nicky Helsens ging aardig los op Integra…
…en zo mocht hij twee prachtige vissen bijschrijven!
Een prachtige spiegel met een nog mooiere bouw voor Julian!
Remco met een heerlijke bak van een spiegel!

Koos Megens met Kroaats geweld!

Koos Megens vertoeft momenteel heerlijk in de bakkende zon van Kroatië. Hij is er een film aan het opnemen en binnenkort trekt hij weer met Teun op pad voor een dik avontuur! In de Balkan weet deze legend dus ook zijn vissen te strikken, wij zijn alvast benieuwd wat er nog voorbij gaat komen.

Hoppa, een heerlijk gebouwde spiegel…
…en een erg lange schub, goed bezig Koos!

Twee vijftigers op één nachtje?!

Diego Roelens beleefde een taaie zomertrip in Frankrijk, echter bleef hij strijden tot het laatste moment. We horen in onze gedachten Pilaar al zeggen: “Op het einde, komt het ALTIJD goed…” Voor Diego zat daar ook waarheid in want in een laatste knotsgekke nacht, wist deze Belgische legend maar liefst twee (!) vijftigers te vangen. Hoe ziek is dat!

Wat een bizarre afsluiter…
…om zo je sessie te eindigen!

BAK van de week: Patrick met een schitterende bak!

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/ vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is onderstaande vijftiger van Patrick Groenewegen!

Je kan je sessie vast en zeker slechter starten…

Insta finest top 3

Instagram, het Social Media kanaal dat bij de meeste van jullie niet meer weg te denken is. Vele uren worden er gespendeerd aan het bekijken en liken van de beste platen. Scrol snel verder voor de drie tofste platen die wij de afgelopen week tegen kwamen op Instagram!


Foto van de week: Carl Smith met een waanzinnige sfeerfoto!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor deze mooie sfeerplaat van Carl Smith!

Wow, wat een ongelofelijk mooie foto!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Hieronder check je één van de best bekeken video’s van de KWO Community, namelijk het eerste deel van serie ‘Pilaar & Ossie On Tour 2020‘! Na een eerste sessie in Oostenrijk en Slovenië was het namelijk wel duidelijk: de combinatie van Michiel Pilaar & Remy van Os is #GOUD waard. In de videoserie “On Tour” staan humor en vriendschap centraal, maar uiteraard worden er ook de nodige karpers gevangen!

Hele video zien? Bekijk ‘m dan snel op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook