Zo maak je een GOEDKOPE winter stickmix met KOFFIE?!

Koffie in je stickmix, onzin of niet? Je hoort het hieronder! Daarnaast delen we een aantal ingrediënten om niet alleen een GOEDKOPE, maar ook attractieve stickmix te maken. Een perfecte techniek om passieve karpers tot een aanbeet te verleiden!


Eenvoud dient de mens…

… en daarom kun je veel kant-en-klare stickmixen vinden bij jouw lokale hengelsportwinkel. Bijna alle grote boilie merken bieden wel een mix aan die je kunt verwerken in een pva-stick of spodmix. Je kunt het beestje natuurlijk allerlei namen geven, maar in de praktijk praten we over een mix van melen/ liquids die de karper moet gaan aantrekken.

Een WINTERBAK voor MH.

Zeker in de winter biedt het vissen met een stickmix voordelen. Door de stickmix ligt er een mooi hoopje attractief voer bij je haakaas. De karper zal gelokt worden door de wateroplosbare bestandsdelen uit deze mix, maar er valt eigenlijk niet zoveel te eten voor hem… behalve je haakaas! Ideaal dus om snel beet te krijgen tijdens instant sessies.

Het kan heel SIMPEL zijn!

Simpel, snel en effectief

Dat is wat we allemaal willen, toch? Je hoeft niet per se speciale ingrediënten te kopen voor een goede stickmix. De meest simpele manier om een goede mix te maken, is om je favoriete boilies te crushen. Vermaal je boilies simpelweg tot poeder of kleine deeltjes en je hebt een attractieve stickmix. Alle goede ingrediënten van de boilies zitten dan automatisch in je stickmix. Zeker als je ook met deze boilie op de hair gaat vissen is dat een super combinatie. Waarom zou je het ingewikkelder willen maken?

Boilies crushen, dat kan toch iedereen?!

Je kunt de boilies makkelijk crushen met een crusher, daarmee vermaal je de boilies snel tot poeder. Het is makkelijker om kleine boilies te crushen dan grote, dus kies bijvoorbeeld voor de 15 millimeter boilies. Mocht je nog wat extra attractiviteit willen toevoegen (wat volgens ons niet persé nodig is), kies dan voor een PVA-vriendelijke liquid om de gecrushte boilies mee te mengen.

Een PVA-sitck kan vaak al genoeg zijn.

Goedkoop uit de supermarkt

Bovenstaande suggestie is natuurlijk de meest simpele optie. Wil je wellicht iets meer experimenteren of vind je het leuk om zelf een magisch mengsel te maken, zie hieronder enkele interessante ingrediënten uit de supermarkt.

Broodmix: de basis van vele broden. Van wit en bruin tot maisbrood. Een zak broodmix is een mooi ingrediënt wat attractief is voor de karper en zich goed verspreidt onder water.

Gemalen brood: vergelijkbaar met bovenstaand, maar ideaal als je bijvoorbeeld wat brood over hebt. Laat het lekker uitdrogen en vervolgens kun je het makkelijk met de hand of een blender malen tot kleine lichte deeltjes.

Koop een brood, maal deze en je hebt de basis van een stickmix!

Bakpoeder: super fijn van structuur en spierwit. Je kunt je dus voorstellen dat je hiermee een aantrekkelijke witte wolk rondom je haaskaas creëert. Wellicht ook het meest voordelige ingrediënt wat je kunt vinden voor een stickmix.

Koffiepoeder: compleet vergeten of onwetendheid? Koffie geeft een ongekende trigger op het smaaksysteem van de karper! Gemalen koffiebenen zijn een uniek ingrediënt voor in je stickmix. Doe eens gek!

Asafoetida: ook wel bekend als ’the Devils shit’. Gebruik het in poedervorm voor in je stickmix. Dit spul stinkt enorm, dus als je geen scheiding aan je broek wilt, pas aan het water openmaken en bereiden in je mix.

Koffie, je kunt het ook de mix gebruiken ;-).

Wees niet bang om te combineren, je kunt het niet snel fout doen. Crush je favoriete boilies en combineer het met bovenstaande opties uit de supermarkt om een attractieve stickmix te maken voor de komende maanden.

KWO Redactie


Bekijk ook