Blijf warm en comfortabel met deze winteraccessoires!

Laarzen, handschoenen, onderkleding. Er is van alles ‘warms’ te koop maar hoe maak je de juiste keuze en wat zijn de verschillen? In deze video leggen we het haarfijn uit en kun jij comfortabel je nawinter-sessies gaan vissen!


Vorige week hebben jullie ongetwijfeld de video voorbij zien komen waarin Michiel, Pim en Marco een drietal warmtepakken aan de tand voelden en deze eens goed gingen vergelijken… Niet? Kijk hier snel even! Maar goed, met alleen een warmtepak ben je er nog niet. In de winter draait het qua kleding om het ‘laagjesprincipe’ want je wilt je lichaamswarmte goed kunnen vasthouden. Inderdaad, daar is onderkleding voor nodig.

Kou, daar houden de mannen niet van!

Video

Gelukkig hielden de mannen het niet alleen bij de warmtepakken, maar keken ook eens goed naar de verschillende soorten onderkleding die je tegenkomt in de winkel. Het resultaat zien jullie hieronder!

#1: Nash ZT Polar Second Skins

Koud hoef je het dus echt niet te krijgen, dat is wel duidelijk. Net als dat je jezelf geen opgeblazen, oncomfortabel ‘Michelin-mannetje’ hoeft te voelen wil je het een beetje warm hebben aan de waterkant. Dat bewijst Nash maar weer eens met hun ZT Polar Second Skins. Deze ‘underwear’ zit juist super comfortabel en wil je het liefst zo vaak mogelijk dragen. Nash is erin geslaagd om met deze tweede generatie onderkleding met dunner materiaal nog meer warmte te creëren. Een pluspunt is dat je ook lekker vrij kunt bewegen in deze kleding zonder dat je gehinderd wordt.

Comfortabel en lekker warm.

Ben je op zoek naar een goede ‘base layer’ voor onder je warmtepak? Dan is deze er toch echt wel eentje die het proberen waard is!

#2: Trakker Two-Piece Undersuit

Als je het over het ‘laagjes-principe’ hebt dan heb je het zonder meer over de Trakker Two-Piece Undersuit. De mannen van Trakker hebben dit heel serieus genomen doordat ze hun onderkleding ook echt uit twee verschillende laagjes hebben gemaakt. Daardoor is de Undersuit wel iets dikker maar ook zeker comfortabel. Dankzij de capuchon en de touwtjes om het strakker te trekken wordt dit nog eens extra versterkt. Het mooie is, deze onderkleding gaat ook nog eens lang mee. Laat die koudere sessies de komende weken nog maar komen…

Trakker heeft diverse onderkleding in het assortiment.

Laarzen – de ‘Drywalker’

Ook al kan je bovenlichaam nog zo warm zijn, koude voeten is en blijft #ellende. Dus een set goede laarzen kan zeker niet ontbreken. Michiel nam de proef op de som en vergeleek een aantal exemplaren. Neem de lichtgewicht ‘Drywalker-modellen’ die je al voor een klein prijsje scoort. Je hebt de keuze uit een lang en een kort model, zijn goed warm en het bijgeleverde zooltje neemt het eerste zweet op zodat je daar ook geen last van hebt. Zo zijn de ‘Drywalkers’ ideaal om te gebruiken in de koudere periode.

Skeetex

Maar wat denk je van de Skeetex-boots? De vervangbare binnenvoering zorgt ervoor dat je er extreem lang mee kunt doen en dat kan onze eigen Pilaar zeker beamen. Hele grote ‘observeer-rondes’ hoef je er niet mee te doen; de zool is namelijk nogal dik maar dat zorgt er natuurlijk weer voor dat de laars extreem goed geïsoleerd is en dat zorgt er weer voor dat jij geen koude voetjes krijgt. Ze zijn iets duurder, maar dan heb je ook zeker een setje kwalitatieve ‘boots’!

Koude voeten zijn vanaf nu verleden tijd!

Muckmaster

Misschien zijn ze wat minder bekend, de Muckmaster laarzen. Maar stel jij wilt bij een paar winterse zonnestralen een paar kilometer van een Frans kanaaltje af gaan speuren, dan komen deze rakkers bijzonder goed uit. Je kunt er dus prima een heel eind mee lopen en ze hebben een geweldig draagcomfort. Ze zijn een stukje duurder, maar dan heb je wel echt hét paradepaardje onder de laarzen in huis!

Perfect voor langer wandelingen aan de waterkant.

Winter-items

Natuurlijk zijn er nog een hoop meer items die een meerwaarde geven aan je wintervisserij waardoor je veel lekkerder en comfortabeler aan de waterkant vertoeft. Bekijk dus snel de video en kijk of er iets voor jou bij zit!

Heel veel succes!

KWO Redactie


We hebben niet alleen onderkleding en accessoires, maar ook een aantal warmtepakken getest en vergeleken. Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan snel hier!

ONDER ANDERE VERKRIJGBAAR BIJ:

Bekijk ook