ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Weet jij welke lijn je nodig hebt? Korda legt het uit in hun GRATIS gids!

Kortgeleden hebben de mannen van een Korda een ‘Line Guide‘ gepubliceerd voor karpervissers. Na het lezen van deze gids weet jij niet alleen hoe je de perfecte lijn kiest, maar ook hoe je deze het best kan opspoelen. Daarnaast geven de ervaren Korda vissers nog tips & tricks over het gebruik van verschillende lijnen!


Team Korda aan het woord: We kennen allemaal het gevoel van spanning die door je lijf gaat als je een grote karper drilt. Het is het moment dat alles samen komt en je de kans krijgt een droom te realiseren. De uitkomst hangt letterlijk aan een “zijden” draadje, want dat draadje dat ook de dunste en meest kwetsbare verbinding is tussen jou en de vis, is je hoofdlijn! Het wordt dan ook duidelijk dat dit “draadje” best wel wat aandacht verdiend!

Lijn
Lijnen, hoe belangrijk zijn die? Je leest het in dit artikel!

Wat is de beste hoofdlijn?

Het antwoord hierop is voor iedereen anders en daarom leggen wij je in deze gids alles van A tot Z uit! Jij wat straks precies welke lijnkeuze je moet maken, hoe je vervolgens moet opspoelen en onderhouden voor langdurig visplezier!

Lijn
De mannen leggen alles van A tot Z uit in de GRATIS ‘line guide’.

Waar moet je op letten?

In de guide lees je onder andere de eigenschappen van een lijn en leggen we uit hoe ze je keuze kunnen beïnvloeden. Neem bijvoorbeeld de elasticiteit of rek. Naar mate er meer druk op de lijn zal komen te staan zal deze steeds verder uitrekken en zo zorgen voor een bepaalde demping. Daarnaast speelt de soepelheid ook een rol, want een soepelere lijn spoelt over het algemeen mooier op, laat zich prettiger werpen en zal zorgen voor een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. En zo heb je nog een tal van factoren waar je rekening mee dient te houden. In deze ‘guide‘ leggen we alles uit en geven we je een uitgebreid advies.

Lijn
Weet jij waar je op moet letten bij het kopen van een lijn?

Welke lijnen kiezen de meest ervaren vissers en waarom?

Om je een kijkje te geven in échte situaties in de praktijk, laten we een aantal van onze ervaren vissers aan het woord. Welke lijn kiezen ze en waarom? Onder andere Darrel Pack, Bart van Bezouw en Kevin Diederen lichten dit toe in de ‘guide‘.

Darrel Pack.
Onder andere Darrel Pack en Kevin Diederen…
Kevin Diederen.
… leggen uit welke lijn hun graag inzetten!

Verder wordt er in de ‘line guide‘ stap voor stap uitgelegd hoe je een lijn moet opspoelen en worden er een aantal handige tips gegeven! Neem dus zeker een kijkje in onze gids.

Team Korda


De gids van Korda kan je nu GRATIS downloaden via deze link!

Bekijk ook