3 redenen waarom dit de állerbeste werpmolen is

“Als je eenmaal met deze molens hebt gevist wil je niets anders meer!” Deze uitspraak hebben we al opvallend veel gehoord en daarom laten we in dit artikel de mannen van Shimano eens goed uitleggen waarom deze molen dus écht de allerbeste is: de Aero Technium Magnesium. Let’s GO!


Neusje van de zalm

Team Shimano aan het woord: Je hebt werkpaarden en je hebt sierpaarden. Toch? Fout. Deze molen is het allebei! Het neusje van de zalm. Crème de la crème… Een werpmolen die ver aan de top staat binnen z’n categorie en dat is niet voor niets. Een betere ga je simpelweg niet onder een hengel kunnen schroeven en hieronder lees je waarom!

De Shimano Aero Technium Magnesium is de ‘Rolls-Royce’ onder de Big Pit molens!

Topkwaliteit

Je kent het wel: dat moment waarop je die ene perfecte worp moet doen. Stel je voor dat dat ook nog eens op een water is waar veel dikke vis zwemt én waar obstakels zijn. Inderdaad! Dan wil je je niet druk maken of je materiaal en dus ook je werpmolen dat allemaal wel aankan. Iedere fanatieke karpervisser komt een keer in aanraking met dit soort situaties. Dat vraagt om PURE kwaliteit, duurzaamheid, kracht en nauwkeurigheid. Met dat in het achterhoofd zijn we dit model helemaal vanaf nul weer gaan opbouwen.

Shimano heeft tal van unieke en keigoede features toegevoegd aan hun paradepaardje!

Reden #1: Nauwkeurig werpen

De Aero Technium Magnesium is een molen waaraan tal van unieke features zijn toegevoegd om verdere worpen te maken. We hebben in vergelijking met andere molens in ons assortiment alle onderdelen dus opnieuw ontwikkeld. Eén van de gave eigenschappen is dat de molen een diepere spoel heeft, de zogenaamde Long Stroke spoel. Dit zorgt voor een ongekende lijncapaciteit en voor nóg nauwkeurigere worpen.

Hoe nauwkeurig deze molen de lijn opspoelt is ongelooflijk!

Ook als je met een boot je lijn moet uitvaren op een groot meer in het buitenland komt de molen tot zijn recht. Eén ding wil je dan namelijk niet: een tekort hebben aan lijn. Met de Long Stroke spoel heb je ALTIJD voldoende lijn beschikbaar.

Of je nu werpt of uitvaart op groot water, de Aero Technium Magnesium is voor beide perfect geschikt!

Met dit werkpaard heb je dus alles in één keer. En veel lijncapaciteit én een ontzettend nauwkeurige wikkeling van maar liefst 107(!) lijnwikkelingen per oscillatie. Dat is meer dan het dubbele dan bij vrijwel alle concurrentie op de markt. Ook een prachtige feature is de inhaalsnelheid van deze molen. Ook al vis je op lange afstanden, binnen no-time heb je je montage op de kant liggen!

Bij een volledige slinger van de molen haal je maar liefst 103 centimeter aan lijn binnen… Je hengels indraaien is nog nooit zo leuk geweest 😉

Reden #2: Perfecte slip

Wat betreft de slip van dit paradepaardje: daar loopt het water bij iedere karpervisser van in de mond! Je kunt hem perfect afstellen en het is bizar hoe SOEPEL de slip is. De zogenaamde Cross Carbon Washers, de slipschijven gemaakt van carbon, maken deze extreem soepel en daardoor is de slip ook nog eens preciezer te controleren. Dit geeft 100% vertrouwen en nog meer genot wanneer je die ene dikke BAK aan het drillen bent.

Aero Technium Magnesium
Dat gevoel tijdens de dril met een Aero Technium Magnesium en de ultieme slip zoals je kent van Shimano, dat wil toch iedereen?

Reden #3: Lange levensduur

De Hagane body van de molen is vervaardigd uit lichtgewicht magnesium zoals de naam al deed vermoeden. Dit garandeert een superlange levensduur en dat maakt de molen dus ook duurzaam. Verder beschikt de Aero Technium Magnesium over een waterdichte behuizing. Dit is ideaal om het binnenwerk te beschermen tegen het binnendringen van vocht, vuil en dergelijke en zorgt voor een optimale werking van je molen – niet alleen nieuw uit de doos maar ook nog vele jaren later. En dat maakt echt een heel groot verschil met andere!

Aero Technium Magnesium
Zelfs MH kan gerust zijn gang gaan met de Techniums… Ze kunnen namelijk tegen een stootje!

Evenwicht

De molen is daarnaast relatief licht. Zo blijft hij super duurzaam en kan hij perfect tegen het ruigere werk terwijl het ook nog eens een licht werkpaard is. Rigid Cast is een techniek die we gebruikt hebben om de hoofdas, body en rotor van de spoel volledig opnieuw te ontwerpen om beter evenwicht in kracht, gewicht en balans te garanderen. Dit zorgt er dus ook voor dat de hoofdas enorm stijf is en je qua worpen niks inlevert aan afstand. Ook door deze herontwikkeling gaat de molen extreem lang mee.

Aero Technium Magnesium
De molens staan garant voor jarenlang fanatiek visplezier!

Dan is er ook nog Infinity Drive. Dit is de techniek waarbij de draaikracht in de body van de molen is verstevigd. Hierdoor kun je eenvoudig meer kracht zetten wat bijvoorbeeld bij het obstakelvissen goed van pas komt. Silent- en Infinity Drive zorgen samen voor meer draaikracht en extreem nauwkeurige worpen!

Aero Technium Magnesium
Krachtig en betrouwbaar: dát is het paradepaardje van Shimano zeker!

Je raadt het al: met de Shimano Aero Technium Magnesium weet je gewoon dat je met topkwaliteit vist! Nog niet overtuigd? Bekijk hieronder de video waarin Mark Hofman vertelt over zijn ervaring met deze molens.

Heb jij de keuze al gemaakt? Succes bij het uitkiezen van de molen die bij jou past!

Tot snel!

Team Shimano


Op de hoogte blijven van alle productnieuwtjes van Shimano? Volg dan de Tribal Facebookpagina en hun Youtube-kanaal! Meer info over de eigenschappen van de Aero Technium Magnesium vind je op de website!

ONDER ANDERE VERKRIJGBAAR BIJ:

Bekijk ook