Voorjaar aan de Lot – Vrijheid na de Franse Lockdown – Wouter Koziolek

Net als in Nederland worden ook veel Franse bedrijven keihard getroffen door de lockdown van het Coronavirus. In deze blog vertelt Wouter Koziolek van Lot Experience hoe hij deze periode heeft beleefd en blikt hij vooruit naar de toekomst!

Zo lijkt de Lockdown wel mee te vallen, toch? 😉

Wouter aan het woord: De Lockdown is voor Lot Experience een voltreffer. In één keer is het stil. Wanneer de lockdown wordt ingezet in Frankrijk zijn de eerste gasten al op de boot… Gelukkig lijkt het einde van deze heisa nu in zicht en kunnen we weer vooruit kijken!

Tijdens de Lockdown kon er gelukkig nog worden gevist!

We proberen er niet teveel mee bezig te zijn, maar dat is lastig met een bedrijf in de toeristische sector. Ondanks de maandenlange onzekerheid blijven we positief, krijgen we weer nieuwe ideeën en kunnen we veel werk verzetten in onder andere het vakantiehuisje aan de Lot. Tijdens de lockdown vertrekken we twee weken richting Nederland om familie te zien en spullen op te halen voor ons bedrijf.

Er was volop tijd om aan het vakantiehuisje aan de Lot te werken!

Tijdens de lockdown vissen we natuurlijk wel gewoon vanuit de tuin, en niet zonder resultaat!

Terugblik

Begin maart is er nog niets aan de hand. Het voorjaar is waanzinnig goed begonnen met wat lekkere weken rond de 20-25 graden. William, die op de boot zit, vangt zich ondertussen scheel en wij zijn nog bezig om een groot aantal spiegelkarpers om uit te zetten.

William weet de ene na de andere…
…karper binnen te halen!

Dit project schuift helaas ook op vanwege Corona. We kunnen wel lekker met William meekijken hoe hij in een week tijd op alle stekken actie beleeft en een heel divers aantal vissen weet te landen!

William beleeft een toptijd op de boot van Wouter!

Lockdown in Frankrijk – 15 maart

Van de ene op de andere dag stopt je bedrijf en zit je thuis. Nu mogen wij niet klagen met onze plek om in lockdown te gaan, maar alles is uiteindelijk in perspectief.

Een unieke bouw, geen naam en volop actie!

We vissen lekker door en werken aan de open eindjes, zoals men dat zo mooi zegt. Die zijn binnen enkele weken ook weer volbracht. Zonder pleziervaart kunnen we nu perfect over de hele breedte van de rivier vissen. We voeren met wat zelfgemaakte 30mm boilies en vangen echt hele mooi vissen.

Gedurende de Lockdown weet Wouter vaak een fraaie vis te landen.

Allemaal rond of ver over de 30 pond. Geloof mij, die bouw en actie is nergens mee te vergelijken! Geen boilie pens of uit proportie geslagen figuur, maar 100% natuurlijk rivier geweld.

Trip to Holland

We besluiten om familie en vrienden op te zoeken in de lockdown periode. Zo kunnen we nog wat spullen voor ons bedrijf ophalen en komen we weer wat verder voor ons gevoel. Wat een verschil met Frankrijk! We moesten eerst een beetje lachen om de ‘intelligente Lockdown’ maar niets is minder waar.

De trailer is omgebouwd zodat de heftruck het platenpakket van 6×2 meter gemakkelijk kan plaatsen.

Omdat we moeten wachten op onze bestelling aluminium blijven we twee weken en hebben we ‘rustig’ de tijd voor alles. Met dit materiaal willen we onze eerste boot bouwen die wordt ingezet bij het vakantiehuisje. Het ontwerp is al klaar, met wat mooie aanpassingen!

Tijdens de Lockdown reisde Wouter en Kiek naar Nederland af.

Stiekem wateren verkennen om te bootvissen

We kunnen het niet laten om toch rond te rijden en naar buiten te gaan. Het stond immers gepland voor dit voorjaar om testsessies te draaien met de boot op deze wateren!

Zo nu en dan gaat de familie Koziolek op pad!

Karpervissen op de Dordogne? Ik hoor je denken, de Dordogne is toch die ondiepe snelstromende rivier met weinig tot geen karper mogelijkheden?! Die zijn er zeer zeker wel! 😉

Volop mogelijkheden om hier te vissen!

We hebben ook hier stuwmeren gevonden waar de Dordogne ontspringt en grote lange stuwstukken aan het einde van de Dordogne die heerlijk bevaarbaar zijn. De mogelijkheden worden zo ontelbaar!

Ook op de Dordogne kan goed worden gevist!

We zouden eigenlijk voor een korte bootsessie dit water bezoeken. Het gaat om een meer van ongeveer 350 hectare met de mogelijkheid om twee verschillende rivieren op te varen en twee bekende kanalen. Je kunt dus ook nog midden in de stad vissen of de kanaaltjes secuur uitkammen. Een mooie aanvulling op de Lot. Wijze les om je niet blind te staren op een water. Avontuur, daar gaat het om!

Avontuur, daar gaat het om!

Einde van de lockdown zou voor ons 15 juni zijn. We gaan dan weer volgas aan de slag en mensen staan te popelen om weer deze kant op te komen. We maken er een mooi jaar van en trekken het gewoon lekker lang door Vang een mooie en rustig aan!

Een uitgestrekt slingerend rivierlandschap!

Video: Riverkings x Lot Experience

We sluiten af met een video van Lot Experience in samenwerking met Riverkings. Het voorjaar op de Lot met extreem veel mooi vissen!

Wouter Koziolek


Meer zien van Wouter en Kiek? Volg ze dan op Instagram en YouTube! Durf jij het avontuur aan op de Lot? Check dan de website van Lot Experience.

Tot de volgende blog!

Bekijk ook