ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Vijf nuttige najaarstips om meer karpers te vangen!

De zonnige, maar koudere dagen doen de karpers erop attenderen dat we vol in het najaar zitten. Dé periode om jouw laatste slag te slaan voor het winter wordt. Jordi Brouwer en Nick Beuvink van Rebelcell zijn de beroerdste niet en delen in deze update vijf korte maar krachtige, nuttige najaarstips!


Tip #1: Voer verstandig

Jordi Brouwer en Nick Beuvink aan het woord: Tijdens een recente najaarstrip, die overigens uitstekend verliep, bleek maar weer eens dat het belangrijk is om goed na te denken over voeren in het najaar. Je leest en hoort vaak dat er stevig gevoerd moet worden in het najaar omdat de vissen richting de winter gaan en zich extra vol moeten vreten.

Het najaar is een prachtige periode om te vissen!

Dat klinkt in theorie leuk, maar als de watertemperatuur daalt kan het zijn dat je al snel teveel voert als de vis niet in de sector zit. Als ze los zijn, dan kun je gerust flink voeren. Echter is het verstandig om eerst af te wachten of de vis in de sector zit. Het liefst wacht je dan ook op de eerste aanbeten alvorens je als een maniak bakken met voer te water laat gaan. Immers: wat er in ligt, krijg je er niet meer uit!

Voer met verstand!

Tip #2: Zoek de vis

Dit leidt dan al gauw naar onze tweede tip: zoek de vis! Natuurlijk is dit een gegeven wat van pas komt in elk jaargetijde., maar in de herfst tref je de vis vaak op andere locaties aan dan in de andere periodes. Ze trekken alvast richting de winterholdings. Als je ze vindt kun je ze vaak makkelijk langere tijd op dezelfde plek houden in het najaar.

Dit soort plekken zijn vaak regelrechte holdings waar je ook in de herfst al prima vis kunt verwachten!

Tip #3: Bespaar niet op comfort

Zorg voor comfort aan de waterkant. Als je lekker aan het vissen bent en het loopt, dan is er niks vervelender dan er oncomfortabel bij zitten. Zorg voor de juiste kledij, genoeg eten en degelijke materialen die je niet in de steek laten. Het is vroeg donker en het wordt rap kouder. Niets vervelender dan moeten afhaken omdat je spullen niet in orde zijn.

Zorg dat je in de donkere uurtjes je op het belangrijkste kunt focussen: vis vangen!

Tip #4: Kom niet zonder power te zitten

Zorg voor voldoende power. De vroeg intredende duisternis zorgt ervoor dat je langer van je devices wil genieten en het is ook wel handig als je oplaadbare hoofdlamp lang meegaat. De steeds kouder wordende nachten eisen ook hun tol op je accu’s. Lithium ondervindt hier geen hinder van en biedt bij elke temperatuur dezelfde hoeveelheid energie.

Rebelcell staat bekend vanwege de betrouwbare producten op het gebied van (lithium)accu’s!

Wist je dat je met de KWO Membercode nu met 10% korting* shopt bij Rebelcell.


Tip #5: Goede plaatjes

We krijgen bij ons ambassador team vaak vragen over goede nachtfoto’s. Hoe eerder het donker is, hoe lastiger het foto’s maken is. Vissen in bewaarzakken drukken is niet meer van deze tijd. Als het voor een paar uurtjes is dan is het nog tot daar aan toe. In het najaar begint de duisternis al vanaf zes uur ’s avonds.

De hoeveelheid daglicht is flink minder in het najaar!

Het zakken tot de volgende dag, dus zeg maar acht uur ’s ochtends, is onverantwoord. Een degelijke spiegelreflex camera met externe flitser voorkomt al deze ellende. Mocht je vragen hebben over de juiste instellingen en mogelijkheden van jouw camera, stuur ons dan een berichtje en we helpen je graag verder op weg!

Ook in het donker kun je je vangsten prima fotograferen!

Dit waren ze dan: vijf kort maar krachtige tips voor het najaar. Hopelijk hebben jullie er wat aan.

Doe er je voordeel mee!

Team Rebelcell


Nick en Jordy zijn allebei te volgen op Instagram! Naast de website vind je Rebelcell ook terug op Instagram, Facebook én Youtube voor de laatste nieuwtjes en nuttige info!

Bekijk ook