Vier tips om stevig te voeren zonder hoge kosten

Het najaar is hét moment voor een stevige voerpartij. De vissen gaan immers volop vreten om de winter door te komen! Veel voer gaat vaak gepaard met hogere kosten, maar in deze update geven we jullie vier slimme tips om toch relatief goedkoop te kunnen voeren. Let’s GO!
Een stek lopend houden vraag om flink wat toewijding en onderhoud. Aangezien boilies tot de duurdere aassoorten behoren, geven wij jullie in deze update tips voor een aantal goedkopere varianten!
#1: Het gele goud
Dit is een aassoort die penvissers veelal gebruiken. Een zak van twintig kilo maïs kun je bij de plaatselijke dierenwinkel voor een dik tientje al vinden. Dat is omgerekend nog geen euro per kilogram!

Veel vissers laten dit aas links liggen door de aantrekkingskracht van de witvis. Om een stek te onderhouden maakt dat eigenlijk weinig uit. Zo kan je nog steeds naast je voer gaan vissen met groter aas. Je zal heus wel eens een witvis tussendoor vangen, maar ook karpers zijn GEK op het ‘gele goud’!

Als de witvispopulatie goed meevalt, kan je ook prima met maïs aan de hair vissen. Aangezien het gros van de hedendaagse ‘karpisten’ met boilies aan de slag gaan, kan het zomaar eens voor een verrassend effect zorgen!

#2 Voerboilies of bulkdeals
Wil je toch met boilies voeren, dan zijn er veel aasfabrikanten die zo nu en dan voerboilies aan spotprijzen te koop zetten, zoals bij Dreambaits. Dit zijn meestal overschotten of fout gedraaide boilies, die perfect zijn om in grote hoeveelheden te gebruiken.

Op deze manier kan je nog altijd blijven voorvoeren met boilies en tijdens je sessie kun je bijvoorbeeld vissen met attractievere boilies. Een win-win situatie!

#3 Partikels
Een goed alternatief voor (dure) boilies zijn partikels, waarvan tijgernoten de meest bekende zijn. Een ander goed voorbeeld is boekweit. Dit goedje lijkt enorm op hennep, maar is een stuk goedkoper: voor twee tientjes heb je al 20 kilogram (droge) boekweit! Deze zaadjes zijn mega attractief en ook nog eens voedzaam voor de vis.

Het interessante is dat het extreem veel kleine zaadjes zijn, wat dus enorm veel aasopnames betekent. Onder het motto van “zien eten, doet eten” zal dit de karpers dus zeker aantrekken!
#4 Stel zelf (of met je maten) je ideale voerbol samen
Wil je het liefste met boilies vissen, maar een dure variant vermijden? Trek dan eens aan de bel bij (kleinere) aasproducenten. Wie weet kun je met hem een deal maken voor een boilie met minder dure ingrediënten, die perfect als voerboilie kan dienen. Doe dit samen met vrienden zodat je een nóg grotere hoeveelheid kunt bestellen en daarmee de kosten kunt drukken!

Met deze vier tips gaat het jullie vast lukken om voor een scherpe prijs veel te voeren dit najaar. Laat ons weten of het jullie gelukt is en..
Vang ze!
KWO Redactie
Meer weten over vissen in het najaar? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de Community onderwerpen van Aas en Najaar!