VIDEO: Verdrink je in een waadpak?

Deze vraag stellen veel vissers zich af! KWO ging op onderzoek uit en bezocht een zwembad in Rotterdam. Hier werden 9 testen gedaan met zowel een PVC als een Neopreen waadpak. De resultaten van dit onderzoek waren toch wel opvallend… Kijk mee!Zoals je hierboven hebt kunnen zien hebben Michiel en Jordy het ‘waadpakken avontuur’ overleefd. De conclusies waren: als je met een waadpak te water raakt is het niet zo dat je ’ten dode bent opgeschreven’. Het was opvallend hoe goed zowel Michiel als Jordy bleven drijven, de lucht in het waadpak zorgde ervoor dat er redelijk ontspannen gedobberd kon worden.

" Draag altijd een reddingsvest als je (met een waadpak) in een boot zit."

Daarnaast bleek het niet heel lastig om een PVC waadpak onder water uit te trekken. In de laatste test liet Remy zelfs zien hoe je een waadpak kunt gebruiken als ‘reddingsboei’! Al met al was het een leerzame avond met als belangrijkste conclusie: draag altijd een reddingsvest als je (met een waadpak) in een boot zit.

Hierbij moet wel worden gezegd: deze testen zijn uitgevoerd in optimale omstandigheden! In een zwembad bij een watertemperatuur van 28 graden. Daarnaast hadden we geen last van regen of wind en hield Badmeester Jack een oogje in het zeil  😉  Vooral op stromend water of bij koude watertemperaturen zul je waarschijnlijk flink in de problemen komen als je met een waadpak aan te water raakt!

Be safe!

Team KWO

Bekijk ook