Veel voeren en weinig betalen: tips voor een voordelige voercampagne!

De temperaturen beginnen te dalen en langzaam gaan we richting het najaar. Hét moment voor een strakke voercampagne om maximaal karpers te vangen! Veel of regelmatig voeren gaat vaak gepaard met hoge kosten, maar in dit artikel delen we tips over hoe je je kosten zo laag mogelijk kunt houden.

Een goed voorbereide voerstek kan in het najaar fantastische sessies opleveren!

Op de meeste viswateren loont het om voor te voeren. Door regelmatig een stek aan te voeren ‘leer’ je de karpers dat er op die plek voedsel te vinden is en is de kans groot dat ze die stek vaker gaan bezoeken. Zodra jij gaat vissen zijn er dus volop karpers in de buurt en kun je meer vissen vangen!

De nazomer en het begin van de herfst zijn een prachtige periode om te vissen. Foto: Nick Beuvink

Ga jij ook voorvoeren en wil je je kosten zo laag mogelijk houden? Dan zijn dit goede aassoorten om te gebruiken!

Tip #1: Tijgernoten

Eén van de meest succesvolle karperaasjes zijn tijgernoten. Deze zoete noten zijn haast onweerstaanbaar voor karpers en daarom een ideale basis van je voermix! Kant en klaar zijn de noten vanaf zo’n €15,- te verkrijgen (€3,- per kilo) en bij grotere deals kan de prijs nog zakken tot zo’n €2,50 per kilo. Ook kun je kiezen voor ‘droge’ tijgernoten die je zelf nog moet bereiden. De prijs van die noten ligt meestal nog iets lager dan de kant en klare tijgers.

Deze slijmende zoete noten zijn een ware karpermagneet!

Bijkomend voordeel is dat een zak tijgernoten verschillende diameters bevat en je dus veel voerdeeltjes hebt per kilo. Een prima eigenschap bij het maken van een voerstek!

Tijgernoten bestaan vrijwel altijd uit een mix van verschillende diameters.

Tip #2: Andere partikels

Naast tijgernoten zijn er nog volop andere partikels die je relatief goedkoop in huis kunt halen en die perfect zijn om door je voermix te halen. Een aantal goedwerkende voorbeelden zijn hennep, boekweit en duivenvoer. Deze mixen zijn (droog) al verkrijgbaar vanaf €1,70 per kilo en daardoor ideaal om een voermix mee te maken!

Hennep is ook perfect om door je voermix te mengen.

Tip #3: Het gele goud

Een absolute klassieker: MAIS! De vangkracht van dit aas is nog steeds gigantisch en daarom is ook mais een perfect ingrediënt voor jouw najaarsmix. Je kunt kant-en-klare mais al in huis halen voor minder dan €2,- en droge, ongekookte mais is al verkrijgbaar vanaf een euro per kilo. Veel goedkoper wordt het niet!

Bij een voermix met mais kun je ook scherp vissen met een rig met nepmais.

Tip #4: Boilie bulkdeals

Richting het einde van de zomer zie je bij veel boilie leveranciers de bekende bulk- en package deals weer tevoorschijn komen. Vaak kun je bij grotere aantallen aas tot wel 20% korting scoren waardoor een kilo boilies omgerekend een stuk voordeliger wordt.

Grotere aantallen boilies zijn vaak met korting in huis te halen!

Bij aantallen van 25, 50 of 100 kilo zijn dit soort deals vaak te vinden. Heb je minder aas nodig maar wil je toch profiteren van de korting? Bestel dan samen met je vismaten een grote boiliedeal om tóch van de lagere prijs te profiteren!

Boilies blijven een méga effectief karperaas. Zowel aan je rig als in je voermix!

Onze tip: mix partikels en boilies

Om zoveel mogelijk vissen aan te spreken én je kosten laag te houden raden wij aan om een mix van boilies en partikels in te zetten. Mix bijvoorbeeld twee soorten boilies met een flinke hoeveelheid tijgernoten, hennep en mais om een perfecte najaarmix te creëren. Bovendien hou je hiermee de kosten een stuk lager dan wanneer je alleen maar boilies zou gebruiken!

Het mixen van bijvoorbeeld boilies, tijgernoten en hennep levert een mega attractieve én goedkope voermix op!

Bulkdeals bij KWO

Ook in de KWO Shop vind je diverse Package- en Bulkdeals om je najaarsboilies extra voordelig in te slaan. Er zijn bulkdeals van 25, 50 en 100 kilo waarbij de korting oploopt tot 22%! Liever een deal met pop-ups, liquid of hard hookbaits erbij? Dan zijn de Package Deals perfect om te bekijken. Hier vind je deals van 5, 10 of 15 kilo met bijbehorende accessoires!

Begin je voercampagne dit najaar extra voordelig door één van de bulkdeals in huis te halen!

Hoe jouw voermix er ook uit komt te zien, wij zijn ervan overtuigd dat het je gaat helpen om het maximale uit je najaar te halen 😉

Succes!

Team KWO

Bekijk ook