ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Upcoming: updates van ‘aas expert’ Chris Gabriele

Er zijn weinig karpervissers met zoveel kennis over aas, ingredinten, attractors en de werking van dit alles dan Chris Gabriele. Voor KWO schreef hij al een aantal interessante artikelen genaamd ‘Tips & Tricks Aas‘ en de komende maanden gaat Chris dit weer oppakken. Echter, nu Chris frequenter gaat schrijven vonden we het wel zo netjes om hem even voor te stellen. Mocht je nog nooit van deze ‘aas expert’ gehoord hebben, dan kun je in deze update kennis maken met de man die binnenkort ‘los gaat’ op KWO.


Naam:
Geboortedatum:
Woonplaats:
Beroep:
Partner:
Website:
Andere hobby?s:

Chris Gabriele
29 maart 1965
Zoetermeer
Aasmaker
Jazeker, Gwendola
www.CG-baits.nl
Sport, criminologie, voedingsleer


Wil je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Chris. Of is dat net te kort? Nee ok, ik ben vader van 3 van onze 4 meiden tussen de 8 en 15 jaar. Daarnaast is het gezin aangevuld met 2 honden en 2 katten. Zoals veel vaders kom ik over het algemeen tijd te kort om alles te doen wat ik wil. Naast het vissen zelf ben ik dus heel graag met aas in de weer; het creatieve proces om een (nieuw) aasje in elkaar te zetten vind ik geweldig.

Hoelang vis je al op karper en hoe ben je ooit begonnen?

Ik vis al sinds ik een kleine jongen van 7 jaar was, inmiddels ruim 43 jaar geleden. Ik begon aan het vissen dankzij mijn opa. We woonden aan een watertje en zowel mijn vader als mijn opa vonden dat vissen een betere tijdsbesteding was dan hen lastig vallen. Mijn vroegste herinnering is dat ik ooit mee mocht toen ik een 6 jarig kereltje was en iemand met een vaste stok een (in mijn ogen) werkelijk reusachtige karper ving. Ik denk dat de fascinatie toen is begonnen!

34 jaar geleden...

34 jaar geleden…

Wat voor type visser ben je?

Ik was een die hard visser, jaren lang. Van mijn werk ging ik naar de waterkant en ?s ochtends ging ik van de waterkant weer naar het werk. Daar even douchen en hup aan de slag. Nu kriebelt het nog steeds als ik naar buiten kijk en de weersomstandigheden er gewoon ‘om schreeuwen’ om te gaan vissen. Maar net als menig visser heb ik kinderen, een vrouw en een bedrijf; er is nou eenmaal meer als karpervissen.

Ik ben nu een serieuze recreatievisser of hoe je het ook wilt noemen en daar heb ik vrede mee. Ik kan me nu beter verplaatsen in alle facetten van de visserij en maak me er niet drukker over dan nodig. Stek bezet? Vis verspeeld? Ach, dat hoort allemaal bij het leven.

Wat is het meest bizarre wat je in die 43 jaar aan de waterkant hebt meegemaakt?

Oef, dat is een lastige vraag. In al die jaren heb ik zoveel meegemaakt tijdens het vissen… Van het trachten te stelen van je spullen tot ruzie met andere vissers over ‘hun’ stek. Ik denk dat ik het meest bizarre eigenlijk vind dat we niet meer veilig zijn aan de waterkant. Tenminste, dat gevoel bekruipt mij soms.

Chris zit in de gelukkige positie dat hij het gezinsleven soms kan combineren met vissen.

Chris zit in de gelukkige positie dat hij het gezinsleven soms kan combineren met vissen.

Wat is je meest gedenkwaardige karper?

Als ik die had dan zou ik stoppen met vissen. 😉 Mijn eerste karper was een visje van de IJssel. Deze kwam binnen tien minuten na aankomst op de stek. Vervolgens ving ik die dag niets meer! Daarnaast heb ik ook wel indrukwekkende kleintjes gevangen. Wat dacht je van een schubkarpertje van 23 cm op het IJsselmeer, een prestatie op zich!

Nog een gedenkwaardige vangst, een ijskoude decemberkarper die ik ving op een simpele, ongesoakte boilie.

Nog een gedenkwaardige vangst, een ijskoude decemberkarper die ik ving op een simpele, ongesoakte boilie.

Ook leuk: een water ‘getipt’ krijgen waar “alleen kleintjes zwemmen”. Vervolgens ging ik vissen en pakte ik als eerste karper een lekkere 23 kg vis! Door de jaren heen zijn er veel gedenkwaardige karpers geweest, maar ik denk meer aan momenten. Die blijven hangen! Laat me een foto van mijn eigen vangst zien en ik weet het gewicht echt niet meer hoor.

Wat vind je van de grote opkomst van de betaalwateren?

Jaren geleden gruwelde ik ervan, maar inmiddels realiseer ik me dat het niet meer te stoppen is. Daarnaast ben ik zelf ook ‘om’ en ook ik ondervind soms het gemak, de rust en veiligheid van een betaalwater. Zoals ik eerder al zei heb ik meer begrip gekregen voor alle facetten van de visserij, maar vooral ook hoe ieder die beleefd. Als aasfreak kun je je op een betaalwater echt helemaal uitleven, door het veelal minimale bestand aan witvis en de conditionering bij de populatie karpers.

Hier een puntgave vis van Domain de Tournizet Caillats. E

Hier een puntgave vis van Domain de Tournizet Caillats. En van de betaalwateren die ik reeds bezocht.

Er is flink wat discussie geweest over ‘freezers versus ready mades’. Als aasfabrikant zul je hier ongetwijfeld een mening over hebben…

Dat klopt, zoals ik in dit artikel al schreef vis ik zonder zorgen met ready made boilies. Ik begin dat artikel met de volgende quote:

" Allereerst knal ik de deur open als het gaat om de bewering dat freezerbaits kwalitatief beter zijn en beter de voedingsstoffen behouden dan ready?s. Nonsens! Een goede houdbare bol is net zo goed als een goede freezer."

Wil je meer weten? Lees dan het stuk en wie weet vertrouw jij ready’s binnenkort net zoveel als dat ik dat doe! Er is een grote kans dat ik dit onderwerp nog laat passeren in 2016.

Interessant! En ga je ons ook je ’top secrets’ vertellen?

Haha, als ik dat zou doen, dan zijn ze niet meer top secret toch? Ik geloof dat ik in mijn hele ‘carrire’ niet echt geheimzinnig ben geweest. Ik heb altijd geprobeerd om mijn kennis te delen. Jaren geleden was ik de eerste met Krill, tegenwoordig heeft elk merk het wel. Zo gebruik ik ook het product ‘Cell’ al tien jaar. Was het ooit een ‘secret’, uiteindelijk hebben of krijgen anderen het ook.

Gelly Baits; Signaal versterker en verspreider, maar ook geschikt om 4

Ik gebruik vaak boilies, maar als aasmaker vind ik het heerlijk om creatief te zijn. Hier heb ik mijn eigen ‘Gelly Baits’ gemaakt. Aas dat ik gebruik als signaal versterker en verspreider, maar ook geschikt om 4 5 uur instant mee te vissen.

Wat kunnen de KWO lezers van je verwachten de komende maanden?

Wat ik vooral ga doen is mijn kennis over aas en specifieke ingredinten delen. Ook wil ik een aantal fabeltjes ontkrachten en een aantal geruchten over aas bevestigen. Ik kijk er erg naar uit en over 2 weken kunnen jullie mijn eerste bijdrage verwachten. Deze zal gaan over n van de meest populaire toevoegingen aan de boiliemix aller tijden… Stay tuned 😉

Gemalen vliegen en maden meel als vismeelvervanger. The sky is the limit.

Gemalen vliegen en maden meel als vismeelvervanger. The sky is the limit.

Bedankt Chris, we kijken er naar uit! Veel succes met het schrijven n uiteraard met het vissen (mocht je de komende periode tijd kunnen vrijmaken).

Bekijk ook