SUCCESVOL op drukbevist (betaal)water

Een BIZARRE sessie met meer dan 50 (!) aanbeten, het aanpakken van een (betaal)water en zijn karpers slim?! In dit panel met BTW-experts Bas en Thimon worden een aantal interessante onderwerpen besproken die jouw veel meer succes kunnen opleveren!


Het ontstaan van The Carp Specialist, leerzame punten uit het verleden VOLOP tips en tricks voor het vissen op een betaalwater! Zomaar een aantal punten uit het onderstaande panel. Luister mee met Bas, Thimon en Michiel!

“Alle stekken op een betaalwater moeten bezet zijn én karpers zijn moeilijker te vangen dan openbaar”, zomaar twee stellingen die hierboven worden besproken.

Waar moet een betaalwater aan voldoen?

In het gamma van The Carp Specialist vind je maar liefst 80 (!) betaalwateren. Deze wateren worden secuur uitgekozen door Bas en zijn collega’s. Maar waar moet een water aan voldoen? Er wordt wordt o.a. gekeken naar het ’type’ karpervissers zodat er voor iedereen een goed aanbod is! Meer hierover hoor je in het panel.

Een INTERESSANT panel met Michiel, Bas en Thimon!

Een BIZARRE sessie op Livardiere met 50 (!) aanbeten

We willen allemaal zo veel als mogelijk karpers vangen op een betaalwater. Iets wat steeds moeilijker wordt door de toenemende drukte op deze wateren. Toch is het zeker mogelijk om succesvol te zijn, maar… daar moet je wel de juiste aanpak hanteren. Zo viste Thimon een sessie op Livardiere waar hij de eerste dag en nacht niet eens viste, vervolgens voerde hij de andere dagen soms tot wel 10 keer per dag. Waarom? Dat hoor je in dit PANEL.

Op betaalwateren zwemmen zeker GROTE karpers.

Onder de EIGEN kant vissen en VOEDSELNIJD

Je komt aan op een (betaal)water én vaak vis je dan direct tegen de overkant, maar waarom niet onder de eigen kant? Sommige karpervissers zweren erbij en óók Bas weet dat dit juist EXTRA karpervissers kan opleveren. Vaak komen dan zelfs de GROTE of onbekende karpers op de kant. De tactiek? Dat wordt uitgelegd in dit panel.

Tips en tricks over het vissen op een betaalwater? Thimon weet er wel een paar ;-).

Iets wat Thimon Dokter veel doet, is heel subtiel vissen! Hiermee creëer je voedselnijd onder de vissen. Betekent niet dat je dat persé grote vissen gaat vangen, maar wel de aantallen. Combineer boilies (indien de witvis het toelaat) met partikels als hennep, mais en/ of tijgernoten. Uiteraard moet dit wel mogen op het desbetreffende betaalwater.

Op sommige wateren kun je óók in de winter heel succesvol zijn.

Oja, en nog een tip van Thimon; PRAAT met andere vissers! Zo kom je er vooral achter wat je NIET moet doen, speel daar op in ;-). Een haring “keihard” in de grond slaan kan namelijk al funest zijn… Meer van dit soort voorbeelden worden in het panel besproken.

KWO Redactie


Bekijk alle 80 (!) betaalwateren van The Carp Specialist HIER!

Bekijk ook