Sneakerfanaat of hardcore outdoorschoen: zo vindt je de perfecte HAIX schoen!

Als je nu meteen denkt: “Zo’n outdoorschoen? Mij niet gezien in de zomer, ik draag wel slippers tijdens het vissen!”, lees dan even verder. Als je waarde hecht aan je voeten tenminste! 😉 HAIX heeft een perfecte range aan schoenen voor het karpervissen en doordat we als KWO team al een hele tijd gebruik maken van deze ‘carpy’ outdoorschoenen kunnen we dat 100% beamen!


HAIX: Kwaliteit, comfort én veiligheid!

Team HAIX aan het woord: Zoals jullie wellicht wel weten zijn wij specialist in het maken van functionele schoenen voor tal van disciplines! Zo hebben wij ook schoenen in de range voor outdoor-fanaten zoals jullie, de ‘carpisten’. We verzorgen tegenwoordig wel vaker updates voor KWO en dat is niet voor niets. Wij staan voor hoogwaardige kwaliteit én willen een einde maken aan het tijdperk van slipper-dragende karpervissers, blaren, onnodig ‘zeiknatte’ sokken en vervelende uitglijders! Zoals we hebben begrepen begint karpervissen met het zoeken van vis. Veel zoeken betekent veel lopen. En veel lopen, dat vergt een goede schoen uit de range van HAIX!

‘KEEP SEARCHING’ begint met HAIX!

Duurzaamheid hebben we hoog in het vaandel staan: we maken de schoenen van hoogwaardige materialen, zodat de levensduur optimaal is! Dit kunnen we garanderen omdat al onze producten in Europa worden gemaakt. Zo wordt het maatschappelijk verantwoord ondernemen ook gewaarborgd. Kwaliteit, comfort én veiligheid, dáár staan we voor. Perfect voor het karpervissen! En het mooie is, de keuze is reuze. We maken diverse modellen, zodat je in tal van situaties ‘uit de voeten’ kan! 😉 We lichten er een vijftal uit.

Voor verrassingen komen te staan is verleden tijd met de uitgebreide range van HAIX!

#1: Black Eagle Adventure 2.1 GTX olive-rock

Mega-functioneel én sportief: deze labels kunnen ongetwijfeld aan de Adventure serie gehangen worden! Functioneel, omdat deze schoenen super stevig zijn. Stel je het volgende scenario voor: het regent pijpenstelen, je krijgt een run en je moet als de brandweer naar ‘de plek des (on)heils’ toestormen. Hét ideale moment om eens lekker uit te glijden, natte voeten te krijgen en vervolgens veel te laat, als een boer met kiespijn bij je hengel aan te komen. Vergeet het maar met de Adventure serie. Deze schoenen zijn voorzien van een anti-slipzool, waardoor je grip als nooit tevoren hebt. Ook zijn ze volledig waterdicht dankzij het GORE-TEX membraan. Geen uitglijders en geen natte voeten meer!

Het lage model uit de Adventure serie is van alle markten thuis!

Ook zijn deze modellen voorzien van elastische veters die je maar één keer hoeft vast te zetten. Hierna is het alleen maar een kwestie van in- en uitstappen. Het bovenmateriaal van textiel zorgt ervoor dat je voeten ademen omdat het waterdamp doorlaat en vocht naar buiten afvoert. De modellen zijn sportief omdat ze ontzettend veel weg hebben van gewone sneakers en ze een gave ‘carpy’ uitstraling hebben! Oh ja, ze zijn verkrijgbaar in een low- en mid versie. Het mid-model is net wat hoger en steviger, zodat je ook net een stapje verder kan gaan.

Wil je ze een tikkeltje steviger? Dan komt het mid-model goed uit!

#2: Black Eagle Athletic 2.0 V GTX

Ben je sowieso op zoek naar een wat hoger model? En wil je nóg iets steviger in je schoenen staan? De Black Eagle Athletic Mid is dan een uitkomst. Net zoals de Adventure serie heeft deze schoen een rotsvaste grip, is deze waterdicht en ademend. Bij dit model hebben we gekozen voor een unieke, moderne combinatie van leer en textiel zodat deze nog duurzamer wordt! Heb je zwakke enkels? Of wil je net dat stapje verder in het water kunnen zetten? Voor stabiliteit, comfort en bewegingsvrijheid kies je voor dit model! Uiteraard is het lopen van grote afstanden met deze schoen geen enkel probleem.

Schoeisel wat tegen een stootje kan!

#3: Black Eagle Nature GTX

De Black Eagle Nature GTX, dé schoen die het meest gedragen wordt bij het team van KWO. Een ietwat duurder model in de outdoor-range van HAIX, maar dat heeft dan ook zo zijn redenen. Deze schoen is ontzettend robuust en tegelijkertijd extreem licht van gewicht! Dit komt door het gebruik van een ander soort materiaal, namelijk nubuckleer. Dit materiaal komt de eigenschappen van de schoen nóg beter ten goede dan het ‘normale’ dunne leer. Overigens is uiteraard ook in deze schoen GORE-TEX verwerkt, zodat deze volledig waterdicht blijft. Ook de anti-slip ontbreekt niet, zodat je iedere situatie de baas blijft!

Michiel Pilaar zou deze ‘stappers’ voor geen goud meer willen missen!

In de zomerperiode is actief vissen vaak de sleutel tot succes. De Black Eagle Nature GTX komt dan geweldig van pas! De verlichtende demping in de schoen zorgt voor een optimaal draagcomfort en ook bij dit model zorgt de bovenlaag voor een uitmuntend ademend vermogen, zodat je in de zomer niet meer zonder deze schoenen kan.

Extreem robuust en ontzettend licht van gewicht! Het speciale nubuckleer zorgt voor deze unieke combi!

#4: Nature One GTX

Last, but not least: de Nature One GTX. Hét paradepaardje uit onze outdoor-range die de ruigste omstandigheden aankan! Rotsachtige grond, steile oevers, onverharde ondergrond, stenen in de rivier en wandeltochten waar je ‘U’ tegen zegt. Daar draait dit model zijn hand niet voor om, in tegenstelling zelfs! Het mooie is dat je nóg verder het water in kan lopen zonder dat je natte voeten krijgt. Dit omdat we de Nature One GTX iets hoger hebben gemaakt dan de voorgaande modellen. Een extra voordeel hierbij is, is dat de schoen nog een tikkeltje steviger wordt! Uiteraard met deze high-end outdoorschoen voor karpervissers, komen ‘uitglijders’ niet in het woordenboek voor. Wat daar wel in voorkomt zijn ‘optimaal draagcomfort’, ‘perfecte demping’ en ‘ademend vermogen’. Wat wil je nog meer?

Met de Nature One GTX ben je werkelijk iedere situatie de baas!

Uiteraard staat karpervissers de normale versie van de Nature One GTX zeker niet verkeerd! Maar voor degenen die voor 100% ‘carpy’ willen gaan is er ook een camouflage uitvoering verkrijgbaar, de Nature Camo GTX. Hier maak je natuurlijk helemaal de blits mee aan de waterkant!

In het kader van ‘het oog wil ook wat’. Die ‘camo’ versie is toch wel heel gaaf!

Anyway, de keuze is reuze en de keuze ligt volledig bij jou. Hopelijk hebben we je wegwijs kunnen maken in onze uitgebreide range aan kwalitatief hoogwaardige outdoorschoenen! Ben je al zeker van je zaak? Bestel dan direct een paar op onze website!

Team HAIX


Ben je benieuwd en wil je nog meer info over de producten van HAIX? Bekijk dan de website en volg ze op hun Facebookpagina en Instagrampagina! Nog niet helemaal overtuigd? Check dan onze XXL fieldtest met de verschillende schoenen van HAIX!

Bekijk ook