ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Rebelcell kennisbank: Q&A over elektronica binnen jouw visserij!

Anno 2022 zijn er heel wat technologische snufjes in de karperwereld te vinden. Uiteraard horen daar ook tal van vragen bij en de mannen van Rebelcell geven in deze update antwoord op de meest gestelde vragen. Haal daar je voordeel uit! 😉


De mannen van Rebelcell aan het woord: Veel mensen vragen zich vast af, wat heeft deze titel te maken met karpervissen. Eerlijk, voor een gedeelte van de vissers die veel op KWO rondstruint zal dit misschien een artikel zijn waar je niet veel mee kunt. Voor een ander deel zal het het leven met de verschillende elektronische producten binnen de visserij echter een stuk aangenamer kunnen maken. 

mogelijkheden kabels accu
Technische snufjes brengen vaak vragen met zich mee, die willen ze in deze update en met hun kennisbank verduidelijken!

Wij krijgen als producent van lithium accu’s enorm veel vragen over de aansluiting van onze accu’s aan verschillende producten. Die vragen zijn divers en lopen uiteen van: “Hoe lang gaat mijn accu mee?” tot “Wat heb ik nodig om mijn accu’s aan te sluiten aan bijv. een dieptemeter?”

rebelcell outdoorbox lithium accu
Accu’s brengen hoe dan ook vragen met zich mee.

Door de jaren heen hebben we de meeste vragen gebundeld en alle informatie die antwoord geeft op vragen toegevoegd aan onze kennisbank. Deze kun je hier terugvinden!

Rebelcell Stabilisators

Het gros van de vissers hoeven we niet meer uit te leggen hoe onze Rebelcell lithium accu werkt en wat de voordelen ervan zijn. De meeste vissers weten ook wel dat een accu een plus -en een minpool heeft en dat een dieptemeter twee kabels heeft die daarop aangesloten moeten worden. Echter, als we wat verder ingaan op deze materie, dan blijkt al gauw dat de meeste vissers weinig verstand hebben van ampères, voltages en watturen. 

kennisbank rebelcell
De kennisbank van Rebelcell staat bomvol met informatie.

Dit is ook niet zo gek, want je krijgt dit niet standaard uitgelegd op school. Als je het al wel eens uitgelegd hebt gekregen is dat kans groot dat je het weinig gebruikt in je dagelijks leven. Handig om te weten: als je weet hoeveel ampère en volt een batterij levert, kun je berekenen hoeveel watt je hebt. Als je een product hebt waar een accu voor nodig is kun je vaak ook zien hoeveel stroom dit product verbruikt. Dit houdt in dat je een berekening kunt maken om erachter te komen hoe lang een accu meegaat!

plus minpool accu's rebelcell
Als je weet hoeveel ampère en volt een batterij levert, kun je bereken hoeveel watt je hebt.

Door de jaren heen hebben wij van 90 procent van de A-merk dieptemeters berekend hoe lang een specifieke accu van ons meegaat. Dat hoef je dus zelf niet meer te doen! Al deze info is terug te vinden in de bovengenoemde kennisbank

Interessant snufje

Een interessant snufje wat de meesten van jullie waarschijnlijk nog niet kennen is een stabilisator. Deze stabilisator zorgt voor een stabiele output waardoor je accu veel langer meegaat. Als voorbeeld nemen we even een Dragonfly 5 Pro, populair onder de karpervissers. Stel je koppelt deze aan een 12V18 AV accu. Zonder stabilisator gaat de accu 19 uur mee, met stabilisator verhoog je dit naar 36 (!) uur.

dieptemeter accu stabilisator rebelcell
Een stabilisator is een erg handig item dat de batterijduur verhoogt.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een stabilisator kijk dan even op deze link. Mocht je willen weten hoeveel langer jouw dieptemeter draait met stabilisator, check dan even de kennisbank!

Rebelcell’s kabels en aansluitingen

De meeste vissers die al een tijdje meedraaien kennen ze nog wel: de zware loodaccu’s met twee polen waarop je klemmen zet. Of je draait, zoals ik het vroeger deed, twee ouwe moeren open en bloot aan de kabels en draaien maar. Gelukkig is dat niet meer van deze tijd en hebben we overal passende en waterdichte aansluitingen voor die door iedere hampelman/vrouw bedient kunnen worden. 

loodaccu vs lithium accu
Zware loodaccu’s zijn verleden tijd!

Voor de dieptemeter is er een universele set verkrijgbaar waarbij je de dieptemeter aansluit op allerlei mogelijke accu’s. Verschillende verloop stukjes maken het mogelijk om met verschillende accu’s te werken zonder dat je alles weer los hoeft te halen. Ringetjes, klemmetjes of een sigarettenplug, allemaal geen probleem en met een simpel plug en play systeem aan te sluiten. Hieronder een aantal foto’s die aantonen hoe het functioneert. 

zekering technisch snufje
Tegenwoordig is er heel wat mogelijk wat betreft kabeltjes.

Uiteraard hebben we dezelfde soorten kabelsets voor grotere accu’s en bijvoorbeeld elektromotoren. Bij de kabelsets valt het misschien op dat er nog een klein detail toe is gevoegd: er zit namelijk een ingebouwde zekering tussen. Mocht er onverhoopt iets misgaan, je blijft natuurlijk bezig met elektronica op het water, dan beschermt de zekering de accu en het product wat je op dat moment gebruikt. 

zekering veiligheid
De ingebouwde zekering zorgt voor meer bescherming als er iets mis zou gaan.

Hopelijk konden we jullie met deze uitleg een heleboel bijbrengen. Is jouw vraag nog niet beantwoord? Neem dan een kijkje in de kennisbank!

Vang ze dit jaar!

Team Rebelcell


Interesse in één van bovenstaande, interessante producten? Check dan zeker hun website waar je ook hun kennisbank terug kan vinden!

ONDER ANDERE VERKRIJGBAAR BIJ:

Bekijk ook