ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

LIVEBLOG WCC | Engelse winnaars, Nederland op plek 2 – Volg het laatste nieuws hier!

Afgelopen maandag is 24e editie van World Carp Classic van start gegaan op het magische Lac de Madine in Frankrijk. In deze BLOG blikken we terug op de hoogtepunten van de afgelopen dagen en voorzien we jullie van het laatste nieuws tot het eindschot op zaterdag 1 oktober 2022! Wie gaat er dit jaar winnen?

Alle informatie + foto’s zijn afkomstig van de (social) mediakanalen van World Carp Classic. Voor de actuele tussenstand klik je hier!


Zaterdag 1 oktober, 19 uur

De winnaars van de World Carp Classic 2022 zijn bekend. Het zijn de Engelse vissers Paul Sharman, Stephen Payton en Paul Butler. Hun 3 grootste vissen waren samen goed voor 62,3kg (22,8, 20,0 en 19,5kg).

Dankzij 2 veertigers en een hoge dertiger ging de titel naar Engeland.

De tweede plek is geclaimd door drie Nederlandse vrienden: Dennis van Helmond, Michel van Bokkem en Patrick van der Heijden. Helaas voor ons kwamen de boys een krappe halve kilo tekort om de meest prestigieuze karperwedstrijd ter wereld te winnen. Toch een dikke shout-out naar dit uitermate gemotiveerde trio!

Tot het einde werd er hard gestreden en met een tweede plaats kunnen deze Dennis, Michel en Patrick dik tevreden zijn.
Een typische Madine spiegel in handen van Michel van Bokkem.

Het podium werd compleet gemaakt door een team uit Oostenrijk. Met een totaalgewicht van 60,4kg kwamen zij ook dichtbij de winst maar uiteindelijk kunnen Stefan Eisenberger, Gernot Hofer en Rainer Jager ook terugkijken op een fantastische week op Lac de Madine!

Dit trio Australiërs ging ervandoor met de derde prijs!

Ondanks dat er minder karpers werden gevangen in vergelijking met vorig jaar was het toch weer een gaaf evenement! Op naar de editie van 2023!


Zaterdag 1 oktober, 12 uur

Het zit er op! De World Carp Classic op Lac de Madine werd vanochtend door Ross Honey (de man achter dit event) afgevlagd. In de laatste uren werden de deelnemers nog even getrakteerd op bizar najaarsweer. Slagregens en snoeiharde wind zal niet bij iedereen een glimlach op het gezicht hebben getoverd…

Een screenshot uit de livestream van vanochtend! De World Carp Classic zit er op!

Rond de klok van 15 uur zullen de winnaars bekend gemaakt worden tijdens de officiële prijsuitreiking. De organisatie is terughoudend met updates over de gevangen karpers in de laatste uurtjes. Waarschijnlijk om de spanning er nog even goed in te houden. Zodra er meer nieuws is lezen jullie het op KWO!

Nog even geduld op de officiële uitslag.

Vrijdag 30 september

Vrijdagochtend, 08:00: de laatste 24 uur van World Carp Classic 2022 is ingegaan! ⤵️

Algemene statistieken

  • Aantal vissen gevangen: 60 karpers
  • Totaal gewicht: 893,2 kilo
  • Gemiddeld gewicht: 14,9 kilo

Een drukke nacht op Lac de Madine

Afgelopen nacht werden er in totaal 12 vissen gevangen tot een gewicht van 23,7 (!) KILO. Hieronder een aantal foto’s ter impressie. We wensen de mannen succes in de laatste 24 uur!

Het team uit Nederland begint de dag goed!

Gisteravond wisten Michel, Patrick en Dennis hun eerste karper te vangen op Lac de Madine, maar deze ochtend was het weer raak! Ze wisten eerst een 16,4 kilo karper te vangen, daarna een 20,8 kilo en als kerst op de taart een 21,1 kilo. Dat betekent dat de mannen hiermee op de derde plek staan en dus een GROTE kans maken op de titel. Hiervoor moeten ze nog wel een vis van boven de 18,6 kilo te vangen #staytuned. Succes mannen!


Donderdag 29 september

Dag nummer vier van de World Carp Classic is aangebroken! De mannen (uit Frankrijk) op stek 17 wisten vroeg in de ochtend een spiegelkarper te vangen van 16,2 kilo.

De GROOTSTE vis tot nu toe!

Op stek 20 wisten David, Joe en Craig de grootste vis tot nu toe in de competitie te vangen: een spiegel van 25,9 KILO! Later die dag wisten ze nog een vis te vangen van 20,7 kilo wat goed was voor een vijfde plek in het klassement. Potentiële winnaars?

De tussenstand op dag nummer 4

Nog maar twee dagen te gaan! Jacob, Albert en Pieter staan nog steeds op nummer twee. Hopelijk weten ze nog een aantal grote vissen te vangen zodat het gemiddelde gewicht nog hoger wordt ;-).

Nederlands team vangt hun eerste karper

Donderdagavond wisten Michel, Dennis en Patrick hun eerste karper van de competitie te vangen! Een mooie schubkarper van 10,3 kilo was het startschot van de eindsprint, want er staat nog maar 36 uur op de planning.


Woensdag 28 september

De nacht van dinsdag op woensdag wisten Stefan, Gernot en Rainer uit Oostenrijk een mooie spiegelkarper te vangen van 17,4 kilo! Later die nacht wist ook stek 84 van Frederic, Chirstian en Lauren een spiegel te vangen van 15 kilo. De eerste vis voor het team uit België.

Team uit Oostenrijk.
Team uit België.

Grootste vis van de nacht

Stek nummer 42 van Paul, Stephen en Paul uit Engeland, ving de grootste karper van de nacht. Een schubkarper van 20 kilo, eindelijk na de vele spiegels die er worden gevangen.

Veel actie op de stekken

Het was een drukke nacht en ochtend op Lac de Madine. Er werden maar liefst zeven vissen gevangen tussen de 7 en 16,1 kilo! Zie hieronder een kleine impressie:

De eerste 48 uur zit erop

Na bijna 48 uur zit het event er voor 43% op, tijd om naar het klassement te kijken. Zoals je kunt zien bestaat 66,7% van de vangsten uit spiegelkarpers.

De eerste vis voor het team uit Nederland

Woensdag was het zover: het eerste team uit Nederland dat in het klassement terecht komt! Jacob, Albert en Pieter wisten deze dag een spiegelkarper te vangen van net geen 20 kilo (19,9). Uiteraard zijn de mannen super blij met deze vangst, want ze doen weer mee aan de competitie! En met nog drie dagen voor de boeg moet dat wel goed komen, toch?

Het begint te leven op Lac de Madine

Op stek 43 wisten Paul, Stephan en Paul weer een mooie spiegelkarper te vangen van 22,8 kilo en staan daarmee weer op de eerste plaats in het klassement. Met nog 2,5 dagen wordt het nu heel spannend, wie gaat WCC’22 winnen?!


Dinsdag 27 september

De tweede dag werd de organisatie wakker gebeld door Thomas, Rafal en Dominik uit Polen. Zij wisten bij het eerste licht een spiegelkarper te vangen van 25 (!) kilo. Top gedaan mannen!

Nieuw leider van het klassement

Niet veel later wist het team van Karel, Jan en Jakub uit het Tsjechië hun tweede vis van de competitie te vangen en daarmee gingen ze opnieuw aan de leiding. De mannen zitten op stek 71 waar vanaf het hoofdeiland wordt gevist.

Een mooie 40’er voor het team uit Duitsland

Bruno, Justin en Arnaud wisten vanaf stek 91 hun eerste karper te vangen van ruim 20 kilo!

De middaguitslagen zijn bekend!

Na 24 uur ging stek nummer 72 (team uit Tsjechië) aan kop met twee vissen, welke goed waren voor ruim 33,5 kilo in totaal!

Drie vissen op één dag

Niet één, twee maar drie vissen voor het team uit Canada op de tweede dag van World Carp Classic 2022! De mannen veroveren hiermee de eerste plek in het klassement, chapeau! De laatste vis was zelfs een nieuw PB voor Andrew.


Maandag 26 september

De World Carp Classic 2022 is van start gegaan! Dat wordt gedaan met een vuurwerkknal dat over heel het water te horen is. Vissers van over de hele wereld zijn naar Lac de Madine gekomen voor dit fantastische evenement vol talent, passie en DIKKE KARPERS. We zijn benieuwd naar de eerste vangsten.

Met een flinke knal heeft de organisatie…
… de World Carp Classic gestart!

De eerste karper van WCC22

Michel, Julien en Alexandre uit Frankrijk wisten de eerste karper te vangen van World Carp Classic 2022. Met een gericht van 16,5 kilo een prima start!

Zwaarste karper van de dag

Karel, Jan en Jakub uit Tsjechië wisten de eerste dag een karper te vangen van 19,5 kilo en gingen daarmee als nummer één de eerste nacht in!


Nog meer informatie over World Carp Classic vind je hier!

Bekijk ook