KWO gaat 24 uur op pad met Jelmer Simmes

We vroegen cameraman Wessel of hij 24 uur lang op pad wilde gaan met Deeper consultant Jelmer Simmes. Dit bleek een schot in de roos, want de sessie verliep erg goed. In dit artikel lees je de achterliggende gedachtes van de gemaakte keuzes tijdens de sessie en wellicht komen er nog wat handige Deeper tips voorbij!


De video bekijk je onderaan de update.

Het plan van aanpak

Om zo succesvol mogelijk te zijn werd besloten om twee verschillende wateren te bevissen. De sessie werd afgetrapt op een klein parkwater, om vervolgens de nacht te vissen op een ondiep riviertje. Volgens Jelmer moest het mogelijk zijn om binnen enkele uurtjes een vis te verschalken aan het parkwatertje. De voerboot werd uit de tas gehaald en de rigs werden nauwkeurig uitgevaren tegen de obstakels aan.

Er werd strak tegen de obstakels gevist.

Hoewel de Deeper Range Extender Kit vooral bedoelt is als uitkomst voor een beter bereik op lange afstand, gebruikt Jelmer hem ook op korte afstanden, maar waarom?

Waarom de Deeper Range Extender Kit?

Het vergroten van het bereik van de Deeper is niet het enige voordeel van de Range Extender Kit. Jelmer gebruikt dit hulpmiddel ook op korte afstand, omdat je door middel van de bevestigingsarm een veel secuurder en gedetailleerder beeld realiseert. Deze arm volgt namelijk de schommelingen van het water, waardoor je ten alle tijden de smalste breedtestraal kan gebruiken. Wanneer je de Deeper met een ‘los lijntje’ langs de voerboot laat dobberen, dan gaat ‘ie alle kanten op en krijg je geen secure weergave van de bodemgesteldheid. 

De Range Extender Kit van Deeper.

GPS punten opslaan

Een functie die Jelmer erg graag gebruikt is het opslaan van de stekken middels GPS punten. Deze GPS punten kunnen ter plekke worden opgeslagen, maar vaak kiest Jelmer ervoor om de stekken alvast uit te zoeken voordat de sessie begint. Dankzij het ‘Fish Deeper Premium abonnement’ zijn vrijwel alle viswateren ter wereld omgetoverd tot een gedetailleerde dieptekaart. Door deze dieptekaarten zeer goed te bestuderen, kunnen er interessante hotspots worden ontdekt en kan er alvast een GPS punt worden opgeslagen.

Het opslaan van GPS punten is super handig!

De Deeper overbodig?

De ochtenduren aan het parkwater verliepen helaas erg moeizaam. Het enige teken van leven waren de bloedirritante meerkoeten die het haakaas maar al te goed wisten te vinden. Inpakken geblazen dus, op naar het ondiepe riviertje!

Het ondiepe riviertje stond nog veel lager dan normaal!

Na het verkassen bleek dat het water nog veel lager stond dan hij normaal staat in het late voorjaar. De Deeper bleek hierdoor overbodig. De hengels konden worden uitgelopen met een waadpak en hierbij kwamen we nog niet eens tot onze knieën in het water. We konden zelfs overal tot op de bodem kijken en ook het voer werd nauwkeurig op zicht rondom het haakaas gevoerd.

De hengels werden uitgelopen met een waadpak, hoe vet is dat!

Nadat de hengels in lagen volgde er razendsnel een aantal aanbeten. Toch was Jelmer nog niet helemaal tevreden; er stond een flinke stroming en het drijfvuil maakte de visserij naar de overkant ietwat uitdagend. Hierom besloot Jelmer om alle hengels met lijnclips over het water heen te vissen. Dit zou resulteren in veel minder lijn in het water, en dus geen last meer van drijfvuil!

Met de aangepaste tactiek kon het wachten weer beginnen.

De ‘vroege’ uurtjes

De nacht verliep erg rustig; een typisch fenomeen bij dit soort ondiepe riviertjes. Vroeg in de ochtend werden de hengels na het vangen van wat witvis opnieuw gepositioneerd. Vlak na het inleggen van de rigs, mocht het waadpak snel weer aan, want een van de molens gierde het uit!

Wat een einde van de sessie!

Na het scheppen van de vis bleek dat het ging om de vis die Wessel en ik de dag ervoor zagen zwemmen tijdens het vliegen met de drone. Een absolute droomvis die al heel wat jaartjes mee gaat! Een mooier einde van de sessie konden we ons niet bedenken.

Wil je echt alles weten over hoe je de Deeper producten het beste kan inzetten? Lees dan het artikel dat Jelmer afgelopen jaar heeft geschreven.

KWO Redactie

ONDER ANDERE VERKRIJGBAAR BIJ:

Bekijk ook