KWO Boulevard: XXL KARPERS uit Frankrijk en dit zijn de WINNAARS!

Een 35 (!) KILO spiegelkarper, waardevolle TIPS & TRICKS en een dikke WINTERBAK in de sneeuw. Deze week hebben we weer volop karpernieuws voor jullie op een rijtje gezet in deze gloednieuwe KWO Boulevard. Tevens vind je daar toffe vangsten en de WINNAARS van afgelopen week.


Franse XXL karpers vangen in de WINTER

In deze video gaat niemand minder dan Jelmer Simmes, samen met vismaat Roy, karpervissen in Frankrijk! Ze zoeken bewust een MEGA taai avontuur op aan de grotere wateren die het land rijk is. Door keihard te bikkelen in de winter, weten de mannen er een schitterende trip van te maken met XXL karpers.


KWO brengt een ZOETE boilie op de markt

“Een unieke Scopex boilie met een extreem breed scala aan attractors”… Dat was ons uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze nieuwe KWO Special. Het maken van een zoete boilie die nét zo hoogwaardig is qua attractie en ingrediënten als een goede vismeel boilie was een hele puzzel. Maar… het is gelukt!

Bestel de Scopex Specials nu snel met 15% korting!

De combinatie van drie zoete flavours en een volle, romige smaak bleek tijdens de testperiode een WINNENDE te zijn. De grove structuur door het toevoegen van kelp en gemalen hennep maakt deze boilie uniek én EXTREEM instant. Maak HIER kennis met de nieuwe Scopex Special!


All About The Journey #3 – Riviersessie en 35kg spiegel

Extreme obstakelvisserij en Spaanse monsterkarpers. Dat is in het kort waar deze aflevering van All About The Journey om draait. Samir krijgt dit keer bezoek van zijn Engelse vriend Henry Lennon en dat blijkt de basis voor een onvergetelijke trip. De mannen bevissen een stuk rivier waarvan de oevers bezaaid liggen met omgevallen bomen. Een veilig thuis voor de nostalgische karpers die op dit stuwstuk zwemmen.

Hoe Henry en Samir dit aanpakken op het gebied van rigs, montage en manier van vissen wordt van A tot Z uitgelegd in DEZE VIDEO! Daarnaast vertelt Henry over de twee Spaanse dertig kilo plussers die hij vlak voor deze riviersessie wist te strikken. Een verhaal waarin vriendschap, strategie en extreme blijdschap de boventoon voeren. Kortom, deze derde aflevering van het tweede AATJ seizoen is het bekijken meer dan waard.


Karpervissen op een Kasteel?!

In de vijfde aflevering van VIS TV 2023 – aanstaande zondag 29 januari om 09:30 uur op RTL 7 – viste Tamme en Marco op karper in Limbricht. Tamme en Marco vissen in een kasteelvijver met een goed bestand aan karper. Er is genoeg vis aanwezig en het water bruist letterlijk van de azende vis. De vismaten beleven een vliegende start met diverse mooie vissen in een middeleeuws decor. Bekijk de aflevering terug op tv!


WINTERBAK van de week voor Rowan Reijnen

Een bak vangen is één, maar midden in de winter met SNEEUW?! Dat zie je niet vaak, maar deze keer bij Rowan wel. Hij stuurde ons dan ook het volgende bericht: “deze winterbak wil ik jullie niet onthouden” en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. Heb jij nou ook een BAK gevangen? Stuur deze dan naar boulevard@karperwereld.nl


Morgen op de KWO Community: Brabo’s in the Bush

Een tiental dertigers en meerdere veertigers van openbare putten en rivieren… Onze vrienden Daan Biemans en Sjoerd Buijks wisten BIZARRE resultaten te boeken tijdens hun Franse zomertrip. De film van 1 uur is zaterdag te zien op de KWO Community! Hieronder alvast de trailer.


Vanaf welke watertemperatuur eten karpers boilies?

Het antwoord hierop vind je HIER én helpt jou bij het kiezen van een voertactiek! Zo leggen we onder andere uit wat de watertemperatuur voor invloed heeft op het aasgedrag van een karper. Maarrrr voordat we het over boilies gaan hebben, is het belangrijk om te begrijpen welke invloed de watertemperatuur heeft op het aasgedrag van karpers.

Mede dankzij onderwater opnames weten we nu veel meer over aasgedrag. Foto: Ed Cremers.

Een karper is namelijk koudbloedig, wat inhoudt dat de temperatuur van zijn lichaam gelijk is aan het water waar hij/ zij in zwemt. Wanneer het water boven de 10 graden komt, worden de enzymen in het spijsverteringskanaal geactiveerd. Oftewel: de vis krijgt prikkels die hem aanzetten om te gaan azen! Lees hier verder…


PAREL van de week voor Ricardo Koster

Dat een karper niet groot hoeft te zijn om mooi te wezen, bewijst Ricardo Koster wel met deze vangst! Wat een bruut schubbenpatroon heeft deze spiegel. Heb jij nou ook een vangst die de titel “parel van de week’ verdient? Stuur hem dan naar boulevard@karperwereld.nl

Lekker gevist Ricardo!

Wil jij meer succes op drukbevist water?

Een BIZARRE sessie met meer dan 50 (!) aanbeten, het aanpakken van een (betaal)water en zijn karpers slim?! In dit panel met betaalwater-experts Bas van Klaveren en Thimon Dokter worden een aantal interessante onderwerpen besproken die jouw veel meer succes kunnen opleveren.


Dit was CARP DEN BOSCH 2023!

Ben je nog niet eerder bij Carp Den Bosch geweest en wil je graag zien hoe het is, of lijkt het je leuk deze beurs te herbeleven? Speciaal voor jou heeft de organisatie de foto’s van 2023 op een rijtje gezet. Dit om je alvast een voorproefje te geven van wat je kan verwachten op Carp Den Bosch 2024. Geniet ervan! 


Dit zijn de WINNAARS van de laatste winactie

Afgelopen week liep er weer een vette winactie op de KWO Community. Karpervissers met een actief KWO Membership maakte namelijk kans op een Navigator voerboot en beetmeldersets van Nash, Fox en Delkim. Zit jij er niet bij? Niet getreurd! Er komen nog veel meer vette (win)acties dit jaar en we verklappen je direct wat je de komende weken nog aan content kunt verwachten.

Zit jij al klaar voor de volgende winactie?

Uiteindelijk draait de KWO Community natuurlijk om de allervetste karpercontent en daarom zie je hier de video’s die er de komende weken nog allemaal aankomen. Dit bovenop de tientallen video’s die onlangs zijn uitgekomen en de honderden video’s in het KWO Archief. Eerlijk is eerlijk: ook wij zijn en blijven dol op vette winactie’s met grote prijzen. We gaan jullie dan ook niet teleurstellen en zijn nog dit voorjaar terug met een nieuwe actie.


Instagram tip: WINTERSE platen van Jan Nijgh

Iedere week tippen we een Instagram profiel die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account van Jan Nijgh onder de aandacht brengen. Kijk hieronder mee naar een aantal fraaie platen en geef ‘m zeker een ‘follow’.


De vangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we middenin de winter zitten loopt het niet storm met de inzendingen, maar tóch hebben we een aantal voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Een prachtige schub voor Tom van Oosterhout.
Bram Elting met wintersucces!
Een mooier dertiger voor Frederik Vanerman.
Rudie blijft maar vangen dit jaar!
Karper Opa met de eerste van 2023

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Hieronder check je één van de best bekeken video’s van de KWO Community, namelijk het eerste deel van serie ‘Pilaar & Ossie On Tour 2020‘! Na een eerste sessie in Oostenrijk en Slovenië was het namelijk wel duidelijk: de combinatie van Michiel Pilaar & Remy van Os is #GOUD waard. In de videoserie “On Tour” staan humor en vriendschap centraal, maar uiteraard worden er ook de nodige karpers gevangen!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook