KWO Boulevard – VISVERBOD in NL en de MOOISTE spiegelkarper?!

Meer dan 5 (!) GRATIS video’s, BIZZARE vangsten tot wel 34 kilo, karpers uit Denemarken en dreigt er een visverbod in Nederland?! Lees snel de KWO Boulevard om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit karperland. Geniet daarnaast van alle vangsten en video’s!


Karpervissen in Denemarken met de Bas en Davy

Is Denemarken het nieuwe karper mekka? Je denkt bij dit land niet direct aan karpervissen, maar precies daarom wilde Bas en Davy dit gaan uitzoeken. Met wat hulp van een local zijn de mannen op adembenemende plekken terechtkomen. Bekijk snel de video om erachter te komen of er ook karpers zwemmen!


KWO Winter Specials: dé range speciaal voor koud water!

Attractief, smaakvol, gebalanceerd en goed verteerbaar: vier eigenschappen waar een winterboilie te allen tijde aan moet voldoen om jou succes op te leveren! De Winter Special heeft de optimale samenstelling voor het vissen bij lage watertemperaturen. Daarnaast zijn er nu ook Winter Pellets, Wafters en Pop-ups verkrijgbaar! Bekijk de range hier.


Veel RUNS in de achtertuin van gebroeders Simmes

In deze video gaat Jelmer Simmes samen met mijn tweelingbroer Julian karpervissen in de achtertuin. Het werd een prachtige dag met mooie live runs en schitterende vangsten!


Visverbod in NL? Vanaf vandaag is jouw hulp nodig!

Roy van Balen, namens de Stop Visverbod Task Force: De PvdD (Partij voor de Dieren) wil een landelijk visverbod. De meeste partijen nemen geen concreet standpunt in. Dit is een groot risico. Zo houden ze de ruimte om het visverbod van de PvdD te steunen, in ruil voor steun van de PvdD op eigen standpunten. Daarom is het belangrijk dat de vissers van Nederland op 22 november niet per ongeluk stemmen op een partij met een hoog risico. Wat zegt jouw partij? Dat lees je hier!

Klik op de afbeelding om naar de stemwijzer te gaan.

Deel twee van Samirs epische karpervisavontuur staat LIVE

Maak je klaar voor het meest epische avontuur dat je ooit hebt gezien – “The Final Stretch” – deel twee van Samir Arebi’s. In deel één begon Samir aan een ongelooflijke reis die iets meer dan drie weken duurde. Hij leidde ons langs rivier de Guadiana en maakte ons klaar voor deel twee terwijl hij verder stroomafwaarts ging naar de uiteindelijke bestemming; Alqueva, het grootste meer van West-Europa.


On The Move #18 – Verkennen, blanken & vangen

September… normaal gesproken de maand waarin het najaar begint maar tijdens de On The Move trip van Mike Thille was het subtropisch heet. Het gevolg: passieve karpers waardoor Mikey véél kilometers asfalt moest wegtrappen voordat hij de Franse puzzelstukjes in elkaar kon leggen!

Mike begint de trip op nieuwe visgronden in de Alpen. Geloof ons; ook jij hebt deze bergmeren nog nooit in een karpervideo voorbij zien komen. Natuurschoon en potentiële monsterkarpers: die combinatie zag Mike natuurlijk wel zitten.


Speel je vals als je gaat voorvoeren tijden het vissen?

Wat is de makkelijkste manier om grote karpers te vangen? De boys van Underfishing laten met onderwaterbewijs zien waarom en hoe je meer karpers kunt vangen.


Dit is ABSOLUUT de BAK van de week

Op Instagram kwamen we de volgende plaat tegen van Arnaud Juillard. Hij wist een MEGA BAK te vangen vangen van groot water op maar liefst 28 (!) kilo. Als dat geen motivatie geeft om dit najaar te knallen aan de waterkant… Succes!


KWO Specials visser Ricardo Koster gaat kanaalvissen in Frankrijk

Karpervissen op de Franse kanalen, Ricardo Koster & Bart Hoes zijn er in de loop der jaren behoorlijk verslaafd aan geraakt. In deze video gaan de heren voor een korte sessie richting het Franse land en halen ze alles uit de kast om succes te boeken. Diverse stekken worden bekeken en aangevoerd maar zoals wel vaker het geval is, moeten de plannen al snel weer gewijzigd worden.


Piet Vogel & Willem Kwinten bij De KSN meeting

Het jaarlijkse evenement van De KSN komt er weer aan! Volgend weekend, op zondag 26 november, openen de deuren van La Place De Meern zich weer voor een middag vol gezelligheid. Diverse winkeliers zullen met een standje present zijn en zowel Willem Kwinten als Piet Vogel fleuren de dag op met een presentatie.

Spraakmakende anekdotes en leerzame tips & tricks: de presentatie van Piet zal weer top worden!

Rond de klok van 17.30 uur zal de dag worden afgesloten met een grandioze tombola met mooie prijzen. Al bij al is deze middag weer een mooi vooruitzicht en een mooie gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten. Ennnn natuurlijk om plannen te maken voor 2024. 

Verder nog wat belangrijke info:

Gebouw: La Place de Meern 
Adres: Meerndijk 59 
Postcode: 3454 HP  
Plaats: Utrecht (De Meern) 

Zaal open om ongeveer 12.30 uur.
Aanvang van de middag rond 13.00 uur 
Einde na afsluiting door Tombola 18.00 uur 

Willem Kwinten zal o.a. enkele wintertactieken delen in zijn presentatie.

Leden van De KSN hebben gratis toegang en kunnen een introducee meenemen (ook gratis toegang). Uiteraard is het mogelijk om lid te worden aan de deur.


Leer van Mark Hoedemakers: topsessie in België

Van een karperverslaafde twintiger tot een veertiger die vooral geniet van zijn tijd aan de waterkant; Mark Hoedemakers heeft een mooie ‘karper carrière’ achter de rug. In deze 24 uur met video volgen we Hoedie in zijn jacht op de Belgische targetvis met de naam ‘Castro’. Bekijk het videoverslag van deze trip op YouTube of in de KWO App.


De 5 FTF uitzetprojecten zijn bekend!

Met ‘For The Future’ zet KWO zich, namens de Community, in voor een gezonde toekomst van de karpervisserij in Nederland en België. Ieder jaar wordt er budget beschikbaar gesteld voor lokale verenigingen en organisaties om karper uit te zetten. En dit jaar hebben we gekozen voor de onderstaande projecten. Draag jij ook bij aan het uitzetbudget, doneer dan hieronder.


Net als voorgaande jaren legt KWO dit jaar alvast €5.500,- in de pot. Dit bedrag willen we door diverse acties op laten lopen tot €7.500,-. Ook werken we dit jaar samen met diverse bedrijven en zodoende streven we erna ook hier €7.500 op te halen, dus in totaal €15.000,-.

  • The Carp Specialist; € 2.000,-
  • Carp den Bosch; € 1.000,
  • PB Products; € 750,-
  • KCB International; € 750,-
  • Monkey Climber; € 500,-
  • Extreme Tackle; € 250,-

Nieuwsgierig welke 5 uitzetprojecten zijn gekozen (4 Nederlandse en 1 in België)? Klik dan hierrr!

Vrolijke gezichten tijdens een uitzetting in Limburg van afgelopen winter.

3500 nieuwe uitzetters rond laten zwemmen in de Benelux; daar gaan we voor! Help jij mee om dit fantastische doel (en daarmee de toekomst van het karpervissen) te halen? Klik HIER en support de actie met een kleine donatie!


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we middenin het najaar zitten krijgen we aan de lopende band toffe inzendingen binnen. Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Kevin Diederen met een gave schub van Carplantis.
Een BAK van een schub uit de Franse Alpen voor Aaron van der Vught.
Ruim 34 (!) KILO voor onze Messie.
Een robuuste schub voor Sebastiaan de Roode.
Super dikke vangst van Herve!
Oldprikard met een mooie najaarsschub.

FOTO van de week: is dit de mooiste spiegelkarper?

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een prachtig uitzetter!

“Is dit de mooiste skp spiegel ooit?”

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook