KWO Boulevard – Tsjernocarp, ONGELOFELIJKE dubbelvangst en de mooiste vis van het jaar?!

Wat vliegt de tijd toch dames en heren, we zitten alweer in december! Niet de gemakkelijkste maand om onze geliefde karpers te belagen, maar de voldoening is des te groter! In deze ijskoude editie van de KWO Boulevard check je onder andere enkele mega strakke video’s, een karper met twee borstvinnen, één van de mooiste vissen van het jaar en nog veel meer!


Sinterklaas spelen dit weekend? Geef je maat een gratis KWO Membership!

Dit weekend hebben we een exclusieve actie op onze KWO Community! Je kan maar liefst twaalf uur lang gratis genieten van alle Community video’s. Je hangt dus nergens aan vast en je kan de strakste video’s checken. Denk bijvoorbeeld aan de Pilaar en Ossie video’s of de laatste Keep Searching reeks waar onze Hofmeister zijn nieuwe record vangt, opties genoeg dus! 😉


Verdrietig nieuws: Piet Vogel hengelsport in de as gelegd

Helaas, helaas. Afgelopen vrijdag is de iconische winkel Hengelsport Amsterdam van Piet Vogel en Henk van Berkel in vlammen opgegaan. Extreem zuur is dat de vuurzee is ontstaan bij de buren. Ondanks grote inzet van de brandweer bleken beide panden niet te redden. Hieronder wat beelden voordat het vuur oversloeg naar het pand van Henk en Piet.

Uiteindelijk bleek er geen redden aan te zijn en stortte zo de wereld van deze sympathieke ondernemers in. Het pand én de voorraad zijn volledig verwoest. Dat de ravage groot was zal jullie dan ook niet verbazen!

Het bedrijventerrein is veranderd in een oorlogsgebied.

Gelukkig is er ook iets positiefs te melden. Al vrij snel nadat bleek dat Hengelsport Amsterdam grote schade zou gaan lijden bij deze brand is er een online donatie actie gestart. Wil jij Henk en Piet met een gift supporten? KLIK DAN HIER!

Klik op de afbeelding om naar de doneeractie te gaan.

Big River, Big Carp – Karpervissen in Frankrijk – Bas van den Broek

Deze keer koos onze makker Bas van den Broek om zijn avonturen eens anders op beeld vast te leggen. Geen ‘vlog’ maar maar een sfeerimpressie met enkele ERG gave shots ertussen. Bas ging vol voor het avontuur op een rivier in Zuid-Frankrijk en zoals we van hem gewend zijn, heeft hij er weer iets heel moois van gemaakt! Enjoy!


KWO Community video – All About The Journey #9 – Samir & Claire – Rijenkarper jacht

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de negende aflevering van All About The Journey waarin Samir op jacht gaat naar een grote rijenkarper!

Klik op de afbeelding om de jacht op de grootmoeder van deze vis te zien… 😉

In het vorige deel zagen we het welbekende karperkoppel verhuizen, een tweede hond erbij nemen en veel gasten ontvangen. Nu is het tijd voor wat meer ontspanning en een nieuwe uitdaging. Samir botst op een meertje waar enkele gigantische rijenkarpers zitten. Hij neemt ons mee op avontuur en de bovenstaande foto belooft al veel goeds! Check hieronder alvast de trailer en bekijk hier de complete video!


BAK van de week: Dikke targetschub van ruim 22 kilo voor Dennis Steegh

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is deze dikke targetschub voor Dennis Steegh.

Een heerlijke oerhollandse veertiger!

KWO For The Future uitzetting in Friesland!

Afgelopen weekend gingen Nappie en Bulters een kijkje nemen op een MEGA uitzetting in Friesland. Er werden maar liefst 2000 (!) karpers uitgezet die ongetwijfeld nog voor heel veel plezier gaan zorgen. Dit project hebben we door middel van onze actie gesteund met €2.000 en wij vonden het in ieder geval elke cent waard! Wij zijn alvast benieuwd naar de terugmeldingen, jullie ook? Check hieronder de video om te zien hoe deze reusachtige uitzetting verliep!


TikTok Finest – Tsjernocarp?!

De vaste lezers van de KWO Boulevard kennen het concept van de Insta Finest waar we iedere week weer een top 3 aan platen showen. Tegenwoordig zien we ook dat steeds meer vissers de weg naar TikTok gevonden hebben. Hoog tijd om ook hiervan iedere week de beste video in de KWO Boulevard te droppen! Deze week stuitten we op onderstaande TikTok.

@cuytenboilies

##cuytenboilies ##weirdfish ##release ##catchandrealese ##runningwater ##truestorysonly ##carprotterdam ##fy ##fyp ##foryou ##trending ##carp ##karper ##karpfen ##riverfishing ##biglakefishing ##vissen

♬ origineel geluid – cuytenboilies

PAREL van de week: Dé parel van 2021?!

Afgelopen week kwamen wij een GEWELDIGE vis tegen op de Facebookpagina van Monkey Climber. Gio vertelde ons dat een vaste klant hem opbelde omdat hij iets heel bijzonders in zijn net had liggen. Ondanks zijn drukke agenda reed hij speciaal voor onderstaande vis naar Frankrijk om hem op de gevoelige plaat te zetten. Yves Demeulemeester is de gelukkige vanger van misschien wel DE parel van 2021!

Ongelofelijk wat een kleuren en wat een schubbenpatroon! Je bent semi-verplicht om deze foto in te lijsten en boven je bed te hangen, Yves! 😉

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er twee voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Ruim 43 kilo spiegelvlees uit België, check het goudeerlijke interview met Ruud Schoefs door op de foto te klikken!
In deze update zie je hoe de GIGANTISCHE For The Future uitzetting van 2000 karpers verliep!

Carl & Alex op Carpfarm Lake

Afgelopen maand bezochten de Engelse YouTube lengends én gebroeders Smith ons kikkerlandje! Ze gingen hun lijnen natmaken op Carpfarm Lake van The Carp Specialist. Zoals we van hun gewend zijn, hebben ze hier een strakke video over gemaakt van ruim 20 minuten. Veel kijkplezier!


Tip van de week: Bekijk deze video van Peter Vlasveld

De aankomende tijd zullen er veel karpervissers een stuk minder gaan vissen. Dat is uiteraard wel HET moment om je foto’s en gemaakte beelden van het afgelopen seizoen te bekijken. Je hebt fragmenten verzameld die waarschijnlijk heel veel waard zijn en hoe gaaf is het dan om hier iets mee te doen?! Videobaas Peter Vlasveld heeft voor ons in het verleden twee artikels gemaakt met tips en tricks voor het maken van video’s. De eerste update is een video waar hij tips en tricks geeft en de andere is een artikel waar hij MEGA veel zaken verduidelijkt!

In deze updates verduidelijkt Peter heel wat technische ‘camerashit’. 😉

Vis zonder staart 2.0!

In de KWO Boulevard van vorige week, stond een foto van een schubje dat geen staart meer had. Kevin Szameit zag dit en moest gelijk terugdenken aan een heel speciale vis. Deze forse schub heeft ook geen staart meer, maar hij lijkt er eigenlijk weinig last van te hebben! Mooi dat zulke vissen ook overleven, laat maar weer eens zien dat ons geliefkoosd dier wel degelijk strijders zijn! 😉

Het blijft heel apart om te zien…

Comfortabel en efficiënt blijven vissen in de winter – Geert Ooms

De mannen van Fox publiceerden afgelopen week weer een video bomvol met tips en tricks. Deze keer zat niemand minder dan Geert Ooms voor de camera en deze Belgische legend geeft jullie zeven (!) TOP wintertips. Check de video en laat je inspireren, wie weet leer je wat bij!


Instagram tip: @mark_pansar_nashtackle

Wat deze legend afgelopen jaar allemaal heeft meegemaakt is met geen pen te beschrijven. Meerdere vijftigers passeerden de revue en die staan ook nog eens prachtig vastgelegd op beeld. Vanmiddag komt er een artikel live op de KWO Community waarin Mark het verhaal achter één van de bruutste sessies ooit uit de doeken doet.

Hij deed een sessie van 60 uur voor hij op vakantie vertrok en dit waren wellicht de 60 meest intense uren in zijn hele vissersleven. Hij ving onder andere een vis die over de 70 pond heen ging en in diezelfde sessie wist hij ook nog een vijftiger te vangen…


Karpervissen in Frankrijk – TWINCARP OP JACHT!

Jelmer Simmes plaatste afgelopen week een outtake van 20 minuten van zijn betaalde karperfilm op zijn YouTube kanaal. In deze video staat avontuur voorop en daarnaast laat hij heel duidelijk zien hoe hij zijn visserij in het ‘beloofde’ land aanpakt. Benieuwd? Check dan de video hieronder!


Topvangsten van afgelopen week

De maand december brengt ijskoud weer met zich mee en enkel de ‘diehard’ karpervissers blijven over! Gelukkig zitten er onder onze KWO Members genoeg van die doorzetters want de afgelopen week zagen we heel wat fraaie vangsten passeren. We hebben er tien geselecteerd die zeker het bekijken waard zijn!

Bij deze plaat van Casper Heuver hoeven we uiteraard niet veel te vertellen… Wat een vis!
Niels Traa vond de vissen en dan kan het hard gaan!
Koen Berns ving een last-minute blanksaver!
David Wouters met een PERFECTE rijen!
Roy Driesen met een prachtige twotone van de rivier!
Djayden met een prachtige spiegel, goed bezig!
Mark was meer dan tevreden toen hij deze prachtige najaarsbeuker mocht netten.
Onze Belgische makker Niels Van Vooren trok samen met zijn grootvader naar Frankrijk, hoe mooi is dat?!
Florian met een ziekelijke rijen!
Niels met een parel van jewelste!

Wintervissen op Glory Carp Lake

Afgelopen week ging Rik Helming samen met zijn maatjes Randy Muts en Ryan van Ginkel een weekendje wintervissen op Glory Carp Lake. Ondanks de vriestemperaturen wisten ze toch enkele visjes te vangen!

De boys wisten allemaal hun visjes te vangen…
…en dat in zulke koude omstandigheden, respect!

Wat ook leuk is, is dat de mannen er een film van hebben gemaakt en die is te zien op het YouTube kanaal van Rik. Veel kijkplezier


#TBT: Winterbeer van een jaartje terug!

Deze week spoelen we de tijd een jaartje terug. Toen wist onze Emiel tijdens een ijskoude decembersessie deze BAK te vangen. Na een stroeve start werd er een ondiep stekje gevonden waar het water net een tikkeltje warmer was. De runs kwamen ook enkel in de namiddag, voor de rest was het akelig stil. Zo zie je maar dat je in de winter niet altijd dieper moet gaan vissen. De ondieptes blijven trekpleisters omdat deze sneller warm worden, ook in de winter! 😉

Vetgemest en in fantastische kleuren… Wintervissen is mooi!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu vijf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

December, misschien wel één van de lastigste maanden van het jaar… ‘Carpchick’ Mandy Zupansic geeft in deze ‘Master de maand’ haar beste adviezen!
In november verschenen er heel wat strakke video’s, in deze Community Recap kunnen jullie die allemaal achter elkaar checken!
Ed Cremers vertelt in deze update hoe een karper optimaal foerageert, lees aandachtig want het staat vol met mega interessante wetenschappelijk onderbouwde feiten.

Insta finest top 3

Instagram, het Social Media kanaal dat bij de meeste van jullie niet meer weg te denken is. Vele uren worden er gespendeerd aan het bekijken en liken van de beste platen. Scrol snel verder voor de drie tofste platen die wij de afgelopen week tegen kwamen op Instagram!


Foto van de week: Bruut, bruter, bruutst!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor deze ziekelijke plaat van Corentin Boucheix. Soms zeggen beelden VEEL meer dan woorden… 😉

WAUW, wat een omstandigheden en omgeving!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Hieronder check je één van de best bekeken video’s van de KWO Community, namelijk het eerste deel van serie ‘Pilaar & Ossie On Tour 2020‘! Na een eerste sessie in Oostenrijk en Slovenië was het namelijk wel duidelijk: de combinatie van Michiel Pilaar & Remy van Os is #GOUD waard. In de videoserie “On Tour” staan humor en vriendschap centraal, maar uiteraard worden er ook de nodige karpers gevangen!

Hele video zien? Bekijk ‘m dan snel op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook