KWO Boulevard: Oer-Hollands karpergeweld

Hij is er weer: de nieuwe KWO Boulevard met vangsten, visvideo’s en verhalen van over de hele wereld! Zo gaan we naar Thailand, kom je een aantal UNIEKE vangsten tegen uit ons eigen kikkerlandje en er wordt je heel wat waardevolle KENNIS voorgeschoteld… Benieuwd? Scroll maar snel verder!


Familie BLAIR in THAILAND! – Family Fishing Holiday

Zover waren ze nog nooit met z’n allen geweest… THAILAND! Alan Blair en zijn gezin beleven in deze video een geweldige vakantie en reken maar dat er gevist én gevangen wordt;-) Een super resort, heerlijk eten en vissoorten die je niet iedere dag tegenkomt maakten het een ‘Family Fishing Holiday’ om nooit te vergeten. Geniet van de video!


Oostenrijkse Superschubs – Messi & Nappie op Zomertour #

10 dagen, 2 landen, tientallen karpers en eindeloos veel visplezier… Zomaar een paar ingrediënten uit de Zomertour van onze eigen Marco Nap met de #legendarische James ‘Messi’ de Koker! Vol motivatie trappen ze deze trip af met een sessie op misschien wel het mooiste water van Oostenrijk!

De Zomertour van ‘Messi’ en ‘Nappie’ speelt zich af in een schitterende omgeving!

Als jij houdt van prachtige meren en héérlijke karpers moet je dus zeker de Zomertour van Marco Nap en de Belgische Messi bekijken. Het eerste deel van deze roadtrip door Slovenië en Oostenrijk kun je HIER bekijken of in de KWO app!

Bekijk HIER de nieuwe aflevering!

BAK(ken) van de week: Nederlandse 50’ers voor Pascal

30 jaar grootwateravonturen in Nederland… Dat had Pascal Philippi er al op zitten totdat hij pas wel iets HEEL bijzonders meemaakte! Op één van de grootste wateren van Nederland ving hij kort achter elkaar twee uitzonderlijke BAKKEN.

Dik 47 én 50+ pond…

Dat moeten momenten geweest zijn om nooit meer te vergeten. Kort achter elkaar een 47 én 50+ pond vis vangen van een Nederlandse ‘binnenzee’… Van harte Pascal! Het verhaal, de fantastische vissen én de mega-brute platen maken het niet tot één BAK van de week, maar nog meer tot de BAKKEN van de week. Vind jij deze platen nu ook BRUUT? Volg Pascal dan op Instagram voor nog meer grootwateravonturen om van te watertanden!

…dat ving Pascal Philippi op een NEXT LEVEL water in Nederland!

[NIEUW] KWO Boosted Pellets & Wafters

Haal het maximale uit je instant visserij en blijf concurrentie op dressuur- en betaalwateren een stap voor met de Boosted Pellets & Wafters van KWO! In deze update stellen we de nieuwe producten aan jullie voor.

Lees HIER hoe je moeilijk vangbare vissen tóch kan vangen!

De nieuwe Boosted Pellets is het voer om zwaar beviste karpers te verleiden tot een aanbeet. De 4, 6 en 8mm vismeel en krill pellets hebben we verrijkt met extra olie en een mix van squid en krill poeder. In combinatie met de 12mm pellet wafter heb je een presentatie die de karper niet kan weerstaan…LEES HIER VERDER!

Met de nieuwe Boosted Pellets & Wafters ben jij de concurrentie sowieso een stap voor!

Vissen tegen trauma’s – Sportvisserij Nederland

Hoe kun je door middel van het vissen mensen helpen die last hebben van bepaalde trauma’s zoals PTSS? Marco Kraal komt er in deze mooie video achter als hij veteraan Theo opzoekt en een cursus vliegbinden bijwoont. Vissen kan super waardevol zijn voor mensen die heftige dingen hebben meegemaakt. Benieuwd? Bekijk dan de video waarin je veel te weten komt en er met de vliegen ook nog eens mooie karpers worden gevangen!


PAREL van de week: lederkarper voor Glenn Labie!

Een bijzondere PAREL van de week in deze Boulevard! Deze prachtige lederkarper kwamen we namelijk van de week tegen op de socials van Glenn Labie. Echt een bloedmooie vis want ‘leders’ van dit formaat zijn zeldzaam. Niet voor niets dus dat dit echt een ‘bucketlist-exemplaar’ voor Glenn was.

Lederkarpers zijn bijzondere vissen!

Hij heeft ook nog een aantal interessante weetjes over deze ‘PAREL van de week’ voor ons: “lederkarpers zijn zo zeldzaam omdat hun overlevingspercentage om verschillende redenen lager is dan dat van andere ‘soorten’ karpers. Ze kunnen slechter tegen ziektes en ze beschikken ook niet over een zogenaamde vinregeneratie, dus daarom blijven de staart en vinnen klein. Als er eentje, net zoals deze, het overleeft én nog eens groot wordt is het een bijzondere.” Prachtig man!


Zo start je met succes op BETAALWATER | KWO How To 🛠

Ieder jaar trekken duizenden KWO Members naar Frankrijk om te vissen op een betaalwater. Een veelgehoorde vraag is “hoe begin ik, hoe pak ik het goed aan?” Deze kwesties hebben we bij Thijs Last neergelegd en in onderstaande video deelt ‘Mister How To’ zijn masterplan! En reken maar: na het bekijken van deze How To heb je weer een HOOP bijgeleerd. Benieuwd naar meer How To’s? Klik dan HIER!


De PERFECTE (karper)gezinsvakantie in NL?!

De zomervakanties zijn weer voorbij en misschien ben je alweer op zoek naar een toffe vakantiebestemming in Nederland voor 2024. Dan is deze leuke video het bekijken meer dan waard. Robert Grootenboer gaat weer lekker op gezinsvakantie, geeft daarbij de nodige tips en laat je alles weten over het park. TIP: kijk heel de video want Robert biedt jullie ook nog een korting aan die geldig is bovenop alle andere kortingen die het vakantiepark heeft. Die kan je dan weer mooi besteden aan je visspullen!


Instagram tip: carpfishing.patrick

Iedere week tippen we een Instagram profiel die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account van Patrick de Lange onder de aandacht brengen. Patrick is een jonge, gepassioneerde karpervisser die z’n vangsten ook nog eens haarfijn op de gevoelige plaat weet vast te leggen. Een visser om te volgen dus. Geef ‘carpfishing.patrick‘ dan ook gauw een ‘follow’ op Instagram!


Alan Blair over productontwikkeling

We kennen Alan Blair vooral als hardcore karpervisser, maar wisten jullie dat hij ook productontwikkelaar is? Zo komt o.a. de Scope range uit zijn creatieve brein. Nieuwsgierig hoe dit is ontstaan? Check dan de outtake hieronder en bekijk het volledige XXL interview bij Cypography.


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we aan het begin van het najaar zitten krijgen we aan de lopende band toffe inzendingen binnen. Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Gideon van der Peijl met een bak van een Alpenschub!
Johan van Liere is z’n najaarscampagne ook succesvol begonnen!
Peter-Jaap Nordholt wist in korte tijd…
…z’n PB twee keer te verbreken. En hoe!
Arno van Egmond met een prachtig gekleurde spiegel!
Wow! Hele gave schub Martijn Marijnisse!
Prachtige BAK voor Jurgen Lievens die ook nog eens tonnetje rond is!
Op de eerste dag in Kroatië trapte Aaron van Vugt z´n sessie direct af met een nieuw PB!
Bonjour! Een dikke VIJFTIGER voor Hielke Mallens!
Een uurtje was genoeg voor Bram Alting om deze mooie vis te vangen.
Sven Menzel is deze week niet de minste ‘hekkensluiter’: een pareltje om van te watertanden!

FOTO van de week van ‘sfeermaker’ Jurrien!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een sfeervol plaatje van Jurrien Zanderink. Wát een plek om te zijn en te vissen. Hier zouden wij ook wel een karper willen vangen;-)

Heerlijk toch?!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Er staan een aantal vette films voor je klaar.

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook