KWO Boulevard – Italiaanse stormkarpers, najaarsbakken en meerdere topvideo’s!

6 vette video’s, prachtige vangsten tot ruim in de 30 kilo, het grootste uitzetproject OOIT, Italiaanse avonturen en een Instagram profiel welke je niet wil missen! Ook dit weekend is hét karperjournaal van de Benelux weer ruimschoots gevuld met leuke weetjes en de beste karpercontent. Lees snel verder en als je naar de waterkant gaat: veel succes!


‘Stormkarpers’ voor Elmer in Italië

Jullie zagen al een heeeeeerlijke foto bovenaan deze KWO Boulevard: een brute schub in handen van een avonturier. Die man is #livinglegend Elmer Koevoets en de afgelopen jaren maakt hij ieder najaar een trip naar de grote Italiaanse wateren. Al die sessies hebben één ding gemeen: het is vaak AFZIEN!

Een Italiaanse beauty voor Elmer.

Dit keer was het niet anders; diverse dagen hingen Elmer en zijn vismaat Ralph in de baleinen van hun bivvy om te voorkomen dat deze door de wind zou worden weggebeukt. Deze stormachtige omstandigheden maakten het vissen niet altijd gemakkelijk, eenmaal werden zelfs de rodpods omver geblazen en ontbraken er 2 hengels.

Stilte voor de storm… Even later zouden er 2 hengels #vermist zijn!

Gelukkig werden deze stokken teruggevonden en kon er hardcore gevist worden. Het resultaat zien jullie hieronder, een mooie mix van prachtige spiegels en schubs waren de beloningen voor deze avonturiers!

Een flinke schub die een geweldige strijd gaf vanuit de boot.
Een droomvis om een droomsessie mee af te sluiten!

Wil jij het volgende avontuur van Elmer van dichtbij meemaken? Volg hem dan op Facebook want tijdens zijn sessies gaat hij regelmatig live. Hieronder een kort telefoon filmpje waarin je een impressie krijgt van de storm die de mannen moesten doorstaan:


TOPVIDEO van de week: wintertips van Danny

Laten we eerlijk zijn; we zijn allemaal opgegroeid met de leerzame video’s van Danny Fairbrass. Na al die jaren weet hij ons nog steeds te verbazen met bazige content. In de nieuwe MASTERCLASS vist Danny in de koude maanden op een day ticket water. In de video van bijna 1 uur is er aandacht voor rigs, aas, werpen en algemene (winter) tips. Veel kijkplezier!


De 5 FTF uitzetprojecten zijn bekend!

Met ‘For The Future’ zet KWO zich, namens de Community, in voor een gezonde toekomst van de karpervisserij in Nederland en België. Ieder jaar wordt er budget beschikbaar gesteld voor lokale verenigingen en organisaties om karper uit te zetten. En dit jaar hebben we gekozen voor de onderstaande projecten. Draag jij ook bij aan het uitzetbudget, doneer dan hieronder.


Net als voorgaande jaren legt KWO dit jaar alvast €5.500,- in de pot. Dit bedrag willen we door diverse acties op laten lopen tot €7.500,-. Ook werken we dit jaar samen met diverse bedrijven en zodoende streven we erna ook hier €7.500 op te halen, dus in totaal €15.000,-.

  • The Carp Specialist; € 2.000,-
  • Carp den Bosch; € 1.000,
  • PB Products; € 750,-
  • KCB International; € 750,-
  • Monkey Climber; € 500,-
  • Extreme Tackle; € 250,-

Nieuwsgierig welke 5 uitzetprojecten zijn gekozen (4 Nederlandse en 1 in België)? Klik dan hierrr!

Vrolijke gezichten tijdens een uitzetting in Limburg van afgelopen winter.

3500 nieuwe uitzetters rond laten zwemmen in de Benelux; daar gaan we voor! Help jij mee om dit fantastische doel (en daarmee de toekomst van het karpervissen) te halen? Klik HIER en support de actie met een kleine donatie!


Diepgang en anekdotes met Daniël Jawadnya

Iemand die al jaren op ons lijstje stond om te interviewen is de gepassioneerde filmmaker én karpervisser Daniël Jawadnya. Al ruim 20 jaar maakt hij prachtige video’s en tijdens al zijn visavonturen heeft hij enorm veel kennis opgedaan. In de nieuwe KWO Studio Talk gaat Daniël met onze eigen MP de diepte in en komt er een breed scala aan onderwerpen aan bod!

Ruim 15 jaar geleden viste Daniël op een machtig Turks stuwmeer. Anekdotes van die trip ontbreken natuurlijk niet!

Van superspiegels vangen op een groot stuwmeer in Turkije tot de leerzaamste momenten over azende karpers voor een onderwatercamera… Deze Studio Talk met karpervisser, bioloog, visstandbeheerder, filmmaker en teamplayer Daniël Jawadnya wil je simpelweg niet missen. Bekijk de volledige film op de KWO Community of check de YouTube outtake van 30 minuten hieronder:

Voor 25 diepgaande gesprekken ga je in de KWO app naar de serie KWO Studio Talk.


Beauty van de week: Belgische parel voor Ruud

Op de Instagram page van onze Vlaamse kameraad Ruud Schoefs zagen we een parel voorbij komen die we wel MOESTEN delen met jullie! Verdere informatie over de vangst ontbreekt, maar soms is het kijken naar een foto al meer dan voldoende…

Wauw, wát een beauty!

Balkan Bak voor Remco Akkermans

Onze Brabantse vriend Remco Akkermans is net terug van een mooie sessie in de Balkan. Op een ‘casting only’ water wist hij samen met z’n vismaat een bizarre reeks fraaie karpers te strikken. Zowel zijn maat als Remco zelf wisten hun PB scherper te stellen.

Een vijftiger die al op de eerste visdag geland werd.
Maar het werd nog veel mooier want aan het einde van de trip wist Remco z’n PB naar dik 31kg op te krikken!

Om deze Boulevard nog wat extra op te fleuren droppen we ook de video van deze bizarre trip:


Bizar: zo ziet een vidange eruit!

De Franse kanalen zijn rete-populair bij de Nederlandse en Belgische karpervissers, maar hebben jullie ooit een ‘leeg’ kanaal gezien? Na het bekijken van onderstaande YouTube video weten jullie het wél. Een Franse karpervisser legde namelijk vast hoe een ‘vidange’ in zijn werk gaat. Een vidange is het laten zakken van het waterpeil zodat er werkzaamheden aan oevers en damwanden gepleegd kan worden. Zoals wel vaker moet het visbestand in veiligheid gebracht worden. Afijn, kijk zelf maar!


Instagram tip: Europese avonturen van ‘Brothercarp’

Iedere week tippen we een Instagram profiel die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account van Jamie Bellhouse onder de aandacht brengen. Jamie is een Engelse topvisser met een grote liefde voor het vissen ‘op het vaste land’, dat wil zeggen: EUROPA!

Holy moly, wát een achtergrond op deze plaat.

Frankrijk, Oostenrijk én Slovenië stonden al regelmatig op zijn navigatie en op zijn ‘Brothercarp’ account deelt hij zijn avonturen met zijn volgers. Hieronder nog wat plaatjes die het bekijken meer dan waard zijn.

Wauw, een uitzicht als dit gaat niet snel vervelen!
Ook het vangen van een Bled karper stond op Jamie z’n bucketlist.

Mocht je liever video’s kijken, dan is de Crossing Borders serie van Jamie zeker een must watch:


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we middenin de voorjaar zitten krijgen we aan de lopende band toffe inzendingen binnen. Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Tijdens je eerste Franse openbare trip een veertiger vangen; Pieter Smith deed het!
Iemand die altijd een glimlach op zijn gezicht heeft is Sebastiaan de Roode. En met zo’n vangst in zijn pollen snappen we waarom!
Baitworld frontman Patrick Groenewegen wist deze prachtig spiegel te vangen op zijn vertrouwde Krill bolletje!
Mr. Monkey Climber, Giovanni Vanhooren, kan ook terugkijken op een geslaagd najaar!
Onze Limburgse vriend Mitch Koster ving 2 weken geleden een hooggebouwde spiegel die we jullie niet wilde onthouden.
Een Belgische koi als deze was zeer welkom bij Tom Franck.
A november to remember voor Jari van de Vijver; hij kon weer een targetvis afstrepen van zijn lijstje.
Bram Drost en Martijn Verweij kunnen terugkijken op een prachtige sessie in het land van pizza en pasta!

Piet Vogel & Willem Kwinten bij De KSN meeting

Het jaarlijkse evenement van De KSN komt er weer aan! Op zondag 26 november openen de deuren van La Place De Meern zich weer voor een middag vol gezelligheid. Diverse winkeliers zullen met een standje present zijn en zowel Willem Kwinten als Piet Vogel fleuren de dag op met een presentatie.

Spraakmakende anekdotes en leerzame tips & tricks: de presentatie van Piet zal weer top worden!

Rond de klok van 17.30 uur zal de dag worden afgesloten met een grandioze tombola met mooie prijzen. Al bij al is deze middag weer een mooi vooruitzicht en een mooie gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten. Ennnn natuurlijk om plannen te maken voor 2024. 

Verder nog wat belangrijke info:

Gebouw: La Place de Meern 
Adres: Meerndijk 59 
Postcode: 3454 HP  
Plaats: Utrecht (De Meern) 

Zaal open om ongeveer 12.30 uur.
Aanvang van de middag rond 13.00 uur 
Einde na afsluiting door Tombola 18.00 uur 

Willem Kwinten zal o.a. enkele wintertactieken delen in zijn presentatie.

Leden van De KSN hebben gratis toegang en kunnen een introducee meenemen (ook gratis toegang). Uiteraard is het mogelijk om lid te worden aan de deur.


Toffe social op een zandput in Nederland – Ruben Pels

Op het YouTube kanaal van Ruben Pels is weer een leuke video gedropt. Samen met een aantal vrienden bevist Pelsmeister een zandput in het zuiden van Nederland. Tijdens de social is het volle maan en je zou denken “hét moment voor een dikke BAK!” Of het de mannen is gelukt zien jullie in de video hieronder:


FOTO van de week: terugzetplaat van Oli Davies

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een prachtige release foto van de Engelse topfotograaf Oli Davies op een prachtig stuwmeer. Misschien moeten we wél even een waadpak of laarzen voor hem aanschaffen 😉

Tricky tricky zo met Nikes een vis terugzetten!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Op de KWO Community kun je de de vetste films bekijken.

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook