KWO Boulevard – Bijzondere VOLSCHUBS & karpervissen met LEGO?!

Ieder weekend publiceren we weer een bomvolle KWO Boulevard en ook dit weekend is geen uitzondering. Waar kun je deze keer zoal op je gemak doorheen scrollen? Laat je onder andere informeren over een nieuwe productlaunch en toffe WEETJES, vissen met LEGO bijvoorbeeld. Ook hebben we weer een lading TIPS en bijzondere vangsten toegevoegd. Benieuwd? Lees maar snel verder!


Video BOMVOL tips om een BETERE karpervisser te worden!

Deze week kwam er een zeer INTERESSANTE video online: namelijk één van Daniel Jawadnya en Willem Kwinten. Twee gasten die barsten van de ‘karperkennis’ en precies dát gaan ze in deze video met elkaar uitwisselen. Op welke manier heeft het weer invloed op onze ‘gevinde vrienden’? Hoe vang je meer door welke voertactiek? Reken maar dat die zaken allemaal aan bod komen. Heel veel kijk- én leerplezier!


Productlaunch van Nash: NIEUW loodassortiment!

De mannen van Nash hebben eens even goed de bezem door hun loodassortiment gehaald en dat resulteerde in een mooie vernieuwing van dat assortiment! “Lood is lood”, denk je misschien, maar dat is zeker niet zo. Nash Tackle heeft zowel innovatieve ontwerpen geïntroduceerd én ze hebben vernieuwde klassiekers toegevoegd. Voor alle bodemtypes is er dus wat wils en of je je lijn nu uitvaart, -werpt of -zwemt, het is allemaal geen punt meer met de nieuwe loodjes van Nash.

Nieuwe modellen…
…zoals de superplatte varianten…

Ze zijn voorzien van een camo-coating en zijn verkrijgbaar in de afstand- en platte peervormige opties tot aan echt nieuwe ontwerpen: superplat, Solid bag-varianten en de ‘compact grippers’. Meer info vind je op de website!

…tot aan de vernieuwde klassiekers!
Meer info vind je op de website van Nash.

In de video hieronder leggen de mannen van Nash nog het één en ander uit over de nieuwe producten!


Stelma’s Quest #10: Franse frustratie & Spaanse zege(n)

In 2021 ving Joachim Stelma op een dunbezet water een gigantische spiegelkarper van dik 34kg. Een fish of a lifetime en in Stelma’s Quest 10 gaat hij terug naar dit unieke water. Opnieuw met vismaat Marik. Het doel; nóg een 30kg+ karper strikken. Of het lukt zien jullie in de KWO app en de Community! Hieronder alvast een voorproefje…

Hoe zou jij reageren als je na véél tegenslag het net kan steken onder een dikke Spaanse vijftiger? Joachim Stelma en zijn vismaat Marik gingen HE-LE-MAAL uit hun stekker toen ze op het einde van de trip de pot met goud vonden. Geloof ons; deze Stelma’s Quest wil je dus tot de laatste seconde zien! Kijk ‘m nu op de KWO Community!

Een avontuur die je niet wilt missen!

PAREL van de week!

OEFFF, bij deze vis moesten wij ook even een paar keer met onze ogen knipperen. Wat een BIZAR mooie VOLSCHUB mogen wij hier aanschouwen… Gevangen terwijl het hartje winter was. Een lot uit de loterij zullen we maar zeggen. Wie de vanger is? Dat is ons onbekend, maar dat neemt niet weg dat het een schitterende vangst is!

Wát een parel!

Casper op een pot met GOUD!

Casper van Amsterdam vist in de winter fanatiek door en ook dit jaar is succesvol voor hem begonnen! Volgens Casper was het daarentegen wel ‘bikkelen’ voor een vis, maar ja, dan is de voldoening mega groot. Zeker als je terug mag kijken naar zulke plaatjes!

Spiegels met potentie!

Het water is nog ijskoud, dus Casper moest z’n voerplan wel wat omgooien. Een beetje comfort aan de waterkant kan ook zeker geen kwaad en zo is het uiteindelijk prima uit te houden.

COOLE plaat!

En vanaf nu? Langzaam uitkijken naar het voorjaar! Mooie vangsten in ieder geval!

Winters genieten!

Wintertips van Alan Blair!

Het mooie weer begint er weer aan te komen, MAAR het is nog steeds winter. Op de meeste wateren zal de watertemperatuur daarom dus nog erg laag zijn. Heb jij nog geen winterkarper weten te vangen? Of kan er nog wel een runnetje bij? Lees dan snel de tien wintertips van Nash man Alan Blair in dit artikel!

Als er iemand iets af weet van het wintervissen, is het Alan Blair wel!

Kun je een karper vangen met LEGO? – Underfishing

Nieuwe dingen uittesten: dat is aan de mannen van Underfishing wel besteed! Zo nu en dan kregen ze weleens de vraag: “zou je een karper kunnen vangen met LEGO?” Tijd om het uit te testen. Het resultaat zie je hieronder!


Volschub-spektakel!

Ian Thiels, die vangt ze wel! De eerste van 2024 was dan ook gelijk een kers op de taart voor deze Belgische topvisser. Een PARELTJE om “U” tegen te zeggen. Een schitterende volschub. Die vang je niet iedere dag, zullen we maar zeggen. Gaaf hoor!

Het is altijd weer een verrassing wat er boven komt als je op karper vist!

Pilaar & Ossie On Tour

Frankrijk, Oostenrijk, Slovenië, Zwitserland en Italië… Dat zijn de landen waarin Michiel Pilaar & Remy van Os terecht zijn gekomen in hun zoektocht naar gave avonturen én grote karpers. In de videoserie Pilaar & Ossie On Tour neemt dit unieke duo jullie mee op al deze reizen waarbij humor en genieten centraal staan. Die (grote) karpers komen dan immers vanzelf🙂 Bekijk alle 16 afleveringen op de KWO Community!

Tijdens hun reizen door Canada, Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Slovenië hebben Pilaar & Ossie een heleboel beleefd!

Carp den Bosch – sfeerimpressie

Dé karperbeurs, oftewel Carp den Bosch, ligt alweer even achter ons. Maar wat was het geslaagd, vonden jullie niet?! Deze week lanceerde de organisatie nog een mooie sfeerimpressie met een heleboel mooie foto’s. Om na te genieten en uit te kijken naar volgend jaar alvast. Neem een kijkje op de website!

Meer foto’s van de beurs vind je HIER!

Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we middenin de winter zitten, is het vissen misschien wat lastiger. Maarrr, we krijgen zeker weten genoeg vangsten binnen! Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Een fraaie plaat van de Ebro waar nog altijd goed gevangen wordt!
Andre Boerner met een TOPSCHUB!
Rutger Brons stuurde ons dit fraaie visje door!
Een onbekende vanger, maar een prachtige IJSKOUDE winterplaat!
Ruud Hageman wist in een paar uur tijd meerdere dikke vissen te vangen!
Rik Helming was op het juiste moment op de juiste plek!
Een dikbuikige spiegel voor Davy Fonteyn!
Marco Pluymackers kon z’n geluk niet op met deze eerste vis van 2024!
Dave van der Valk reisde af naar Frankrijk én met succes!
Frank Tempelman vist door in weer en wind en dat wordt uiteindelijk beloond. Hele brute vangst!
Nicolas Perron is hekkensluiter van de ‘vangsten van de week’ met deze ‘February-Banger’!

Het VIS-WEERBERICHT van UniFish: 10 tot 16 februari

We zien het al aan de vangsten in deze Boulevard: het visweer zit op het moment best lekker mee. Zeker als je er een beetje tactisch mee weet om te gaan… Gelukkig ook deze week aan TIPS geen gebrek! Als we kijken naar de komende dagen dan zien we dat er een vrij stevige Zuid(westen)wind waait en dat kan nog weleens in je voordeel werken! Ook zijn de temperaturen vrij zacht, dus is het prima te doen aan de waterkant, voor februari-begrippen.

Download de UniFish-app voor het meest actuele VISWEER!

Wel kan er een spatje regen vallen, dus jongens: open lucht slapen is misschien nog een beetje voorbarig. Alle kans dus om een winterkarper te strikken, pak die kans! Tot zover het VIS-WEERBERICHT weer van deze week… Wil jij nu altijd op de hoogte zijn van het meest actuele VISWEER? Download dan de UniFish-app HIER voor Android en HIER voor Apple.

Rafael Sibbald met werkelijk een JUWEEL van een spiegel! Goed inspelen op de weersomstandigheden kan enorm helpen…

FOTO van de week: Lake Bled!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een prachtige SFEERPLAAT van Nicky Ramon van Fishing Lake Bled met, inderdaad, een foto van het meer van Bled. Het is en blijft een magisch water. Ben je er nog nooit geweest? Zorg dan dat je er een keer naartoe gaat, want het is op en top genieten!

Een heerlijk plaatje van het meer van Bled!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook