KWO Boulevard – Bazige video’s & visverbod in Amsterdam?!

We kunnen wel zeggen dat KWO Boulevard zelden zo gevarieerd was als deze week. Van een mogelijk visverbod in Amsterdam tot grote karperuitzettingen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!


Alarm: sportvissen staat op de tocht in Amsterdam

Op de Facebookpagina van Juul Steyn lazen we een alarmerend bericht dat de Partij voor de Dieren een herzien wetsvoorstel in wil dienen om sportvissen in de gemeente Amsterdam te verbieden. Als het voorstel wordt aangenomen door de gemeenteraad, dan is het afgelopen met de hengelsport in Amsterdam!

In Amsterdam zijn werkelijk fantastische vangsten te boeken.

De raadscommissievergadering op 7 september is de laatste gelegenheid dat we inhoudelijk van ons kunnen laten horen. Hier zullen de AHV en twee andere bevlogen sportvissers, waarschijnlijk Hans Sibbel (alias Lebbis) en Juul Steyn, inspreken.

KWO zal ook van de partij zijn!

We willen de publieke tribune dan ook VOL met sportvissers zien! KWO zal ook van de partij zijn in de vorm van onze redacteur Rik Aldenkamp. Het zou geweldig zijn als we de publike tribune helemaal kunnen vullen met betrokken sportvissers en zo laten zien dat we onze manier van leven niet zomaar laten afpakken!

Support jij de Amsterdamse visser en heb je tijd om 7 september je steun uit te spreken? Twijfel dan niet!

Dus als de hengelsport je lief is, zorg dan dat we donderdag 7 september om 9.00 uur massaal aanwezig zijn in de Willem Kraanzaal in de Stopera, Amstel 1 in Amsterdam! Voor meer informatie over het voorstel klik je hierrrr.


Jelmer Simmes verbreekt record in zomertrip!

Traditiegetrouw plaatsen we hoog in KWO Boulevard een bazige video en #holysh*t deze week hebben we écht een pareltje op YouTube gespot. Namelijk een movie van bijna 1 uur van Jelmer ‘TwinCarp’ Simmes met een aantal KANONNEN van schubs erin!

Een rivierbak als deze zal Jelmer nooit meer vergeten!

Samen met zijn vismaat Paul trapt hij zijn trip van bijna een maand af. In totaal zijn er 3 lange films uit deze sessie voortgekomen en hieronder kun je de eerste bekijken:


KWO For The Future: groter dan ooit!

Waar de hengelsport aan de ene kant onder druk staat zijn er ook mooie initiatieven om de karpervisserij te waarborgen. Eén van de projecten die flink leeft binnen het viswereldje is de For The Future actie. De afgelopen jaren heeft KWO samen met diverse partners al duizenden karpers uitgezet in Nederland en België.

Visplezier voor jong en oud, zowel nu als in de toekomst: dát is de kern van KWO For The Future.

Afgelopen week is bekend gemaakt dat het FTF project van komend najaar de GROOTSTE OOIT zal zijn. KWO legt €5.000,- in en met behulp de partners én de achterban is het doel om in totaal op een bedrag van €20.000,- te komen.

In bovenstaande video legt Michiel het een en ander uit. Belangrijk is dat er tot 14 oktober de tijd is voor projecten om zich aan te melden (om dit uitzetbudget te ontvangen). Wat de voorwaarden zijn én hoe de uitzetprojecten zich kunnen aanmelden lees je hierrrr.

Vorig jaar hebben we in totaal voor €10.000,- aan karpers uitgezet. Komende winter doen we er een schepje bovenop.

Ben jij als ondernemer actief in de hengelsport en wil jij met jouw bedrijf ook een steentje bijdragen? Dat kan! Zakelijk kan er ook gedoneerd worden, voor alle info klik je hierrrr!


Supersessie van Piet Vogel op de Lot

Als er één visser is waar we onvoorwaardelijk van houden, dan is het wel de Amsterdamse Piet Vogel. Ondanks dat zijn leeftijd al boven de 60 ligt is hij nog altijd BIZAR gemotiveerd én efficiënt. In zijn nieuwe film neemt hij de kijkers mee naar de machtige rivier de Lot.

Eén van de karpers die Piet in relatief weinig vistijd wist te strikken.

Tijdens zijn late-voorjaarstrip was Piet vooral op jacht naar brute spiegels van de rivier. Hoe hij zijn visserij aanpakt en welke tactieken hij gebruikt: dát zie je in onderstaande video. Voor meer moois van Piet volg je hem op Instagram.


Vakantiekarpers van Salagou

Succesvol vissen tijdens de gezinsvakantie is natuurlijk heel goed mogelijk. Maar als dit op een meer is van 750 hectare, zoals op Lac du Salagou in dit geval, is het toch wel een echte uitdaging te noemen. Na het uitpeilen van enkele stekken en een flinke voercampagne was het de eerste sessie al direct raak met 3 vissen.

Tijdens een gezinsvakantie telt iedere karper!

De 2 grootste hebben we in deze KWO Boulevard verwerkt. Zo zie je maar als je er voldoende tijd en moeite in steekt, kun je ook op een groot water als Lac du Salagou succesvol zijn. Volg Arno ook op Instagram: @arnovanegmond

Dankzij de recente uitzettingen heeft Salagou een enorm mooie toekomst.

Wil je meer Salagou actie zien? Bekijk dan de Keep Searching aflevering van onze eigen MH. Bekijk de film op de Keep Searching seriepagina.

Wat een heerlijke sessie mocht Hofman vissen op dit prachtige meer.

Duitse vijftiger voor vijftiger 😉

Happy birthday Raymond Hakkert! 🥳 Deze absolute struinbaas vierde afgelopen donderdag zijn 50e verjaardag 🎂 Bij die leeftijd past een 50 ponds spiegel meer dan uitstekend en in deze Insta post blikten we terug op een BIZARRE middag van Ray 😗

Wat een RUG!

Zijn eigen woorden: “Mein grosse got! Wat gebeurt mij nou vanmiddag?! Ik breng m’n jongste zoon naar een Duits vliegveld, ik denk neem ff een struinsetje mee… vang ik een pen-PB van 25,6kg. Zomaar een blauw stipje op de kaart uitgekozen. Gewoon een dikke vijftiger op de pen, met 25/00, wat een dril 😱💪🏻🍾🤩💫 Ik loop op wolken” … Holy moly, Wát een vangst, eentje om nooit te vergeten! Hakkert, proost kerel en op naar de volgende 50 jaar 😉

Een Duitse superbak voor struinbaas Hakkert! Dubbel gefeliciteerd!

Topfilm: Onderwater op Bled – Kwinten & Underfishing

Het meer van Bled zal bij iedere karpervisser inmiddels wel bekend zijn. De afgelopen jaren er tientallen karpervideo’s geschoten. Onderwater werd er echter nog NOOIT gefilmd, totdat… Willem Kwinten en de mannen van Underfishing er recent naartoe zijn gegaan!

Het werd een sessie om nooit te vergeten…

Rigs, (voer)tactieken, aasgedrag, wel of geen opvallend haakaas… Zomaar een aantal ingrediënten die in de topmovie van deze week naar voren komen. De onderwatercamera’s gaven vele inzichten en Willem Kwinten maakte van al deze beelden een waar meesterwerk! Check hieronder de trailer en bekijk de film in de KWO app (of klik hier).


Meer onderwatermovies van Willem

Op het YouTube kanaal van Willem Kwinten gaat hij nog even door met dikke onderwaterbeelden. Recent was Willem met Luc op het Zeeuws-Vlaamse betaalwater Hooked Lake. Rigs, tips


BAKKEN van de week: Hattrick voor Tino Musschoot

Op de Facebookpagina van Tino Musschoot zagen we een hele bijzondere hattrick, namelijk een drietal veertigers die hij wist te vangen op een Belgisch circuitwater.

Zo kennen we Tino inmiddels: met goed gevulde handen 😉
Hij ving afgelopen zomer een reeks topspiegels om van te watertanden.
Opnieuw kwamen deze vangsten van Tino op de door hem geliefde KB Boilies.

Al is het zéér de vraag hoe de visserij van Tino er de komende jaren uit gaat zien… Een weekje geleden postte hij namelijk deze foto op zijn socials… Dan dat zou kunnen betekenen; einde visserij 😉

Oeiiii, inmiddels is Tino getrouwd. Hopelijk mag hij ook in het najaar (en de rest van zijn leven) af en toe naar buiten 😉

Leestip: Veel voeren, weinig betalen!

Iedere maandag delen we een leerzaam artikel op KWO en deze week was dit een artikel waarin we een aantal tips & tricks gaven om een succesvolle najaars (voer)campagne op te zetten. En dan vooral gekeken naar de portemonnee; wat zijn slimme aassoorten om je budget aan te spenderen? Je leest het in dit artikel.

Een voerstek op basis van partikels is niet alleen voordelig maar vaak ook effectief. Al is het wel even oppassen op wateren met veel witvis 😉

Dit is de favoriete karpertent van Mark Hofman

In zijn DM krijgt Mark vaak de vraag “wat is jouw favoriete tent?” In een nieuwe YouTube video deelt Mark Hofman dat hij al jarenlang met de Titan Hide Pro vist. Waarom dit compacte en lichte tentje van Nash zo goed past in de visserij van MH? Bekijk dan de video:


Instagram tip: Marco in ’t Hout

Iedere week tippen we een Instagram profiel die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account van Marco in ’t Hout onder de pseudoniem @marco_carpangler_. De oplettende lezer kent hem wel; Marco heeft al vaker in KWO Boulevard gestaan én een kleine 2,5 jaar geleden zijn we met hem wezen filmen in Drenthe.

Marco is ondanks alle fysieke tegenslagen nog altijd zeer regelmatig aan de waterkant te vinden.

De reden dat hij afgelopen week opviel was omdat hij zijn PB flink wist te verpulveren. Samen met vismaat Mathijs wist hij een zandafgraving te kraken na een korte voercampagne met de Sweet Temptation van BFP.

Groot haakhaas, grote karper 😉
Wat een team! Credits ook aan vismaat Mathijs!

Een tijdje geleden is onze eigen Pilaar met Marco gaan vissen. Die video kun je hierrr terugvinden op de KWO Community (in de 12 Provincies Challenge). Check hieronder de trailer:


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we aan het einde van de zomer zitten krijgen we aan de lopende band toffe inzendingen binnen. Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Iemand die blijft strijden, ook als het niet mee zit, is Harald van der Graaf. Deze vis was een ultieme beloning na een aantal blanks!
Deze Nederlandse spiegel van Keano Bego maakte zijn zomer extra speciaal.
Deze vijftiger maakte de trip van Mandy Zupansic naar Carpfarm Lake compleet.
Wouter van Asch kon z’n ogen niet geloven toen deze prachtige 20+ spiegel over zijn netkoord gleed.
Een rijenkarper als deze vangen op een doordeweekse avond: Davey van der Jagt deed het!
Onze vaste gast in het rijtje met vangsten: Jordy Op ’t Hof. Ook deze week dropte hij weer een parel op zijn Insta page.
Nélio Evers ving deze vis tijdens een Centerparcs vakantie in ons eigen kikkerlandje.

Darrell & Danny op jacht naar Franse betaalwater bakken

Als Darrell Peck én Danny Fairbrass samen in een video verschijnen hebben ze onze aandacht. Afgelopen week dropte Korda een leerzame (en vermakelijke) nieuwe aflevering van Thinking Tackle. De mannen bevissen het betaalwater Gigantica en nemen de kijkers van A tot Z mee in hun tactieken om de XXL bewoners van dit water te strikken.


FOTO van de week: Alpenview van Gio

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een prachtige sfeerplaat van onze Belgische makker Giovanni Vanhooren. Afgelopen voorjaar viste hij een heerlijke sessie tussen de bergen en eigenlijk is een foto als deze véél mooier dan welke man-vis plaat dan ook! Volg hem op Insta voor meer strakke foto’s, klik hier.


Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

De beste karperfilms check je op de KWO Community.

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook