KWO Boulevard – 34 kg(!) WINTERBAK & WIN een gratis visvakantie?!

Italië, Engeland, Duitsland én ons eigen kikkerlandje… Tja, waar gaan we eigenlijk niet naartoe in deze Boulevard? Dit weekend heb je weer een mooie mix aan kijk- en leesvoer over het wintervissen op karper, fantastisch mooie vangsten, bijzondere nieuwtjes en handige tips. En dat alles in één! Ga snel door de nieuwe KWO Boulevard heen…


Twincarp: INSTANT succes op een BEEK!

Hij kwam al wat eerder dan deze week online, maar hij is TE mooi om niet te delen. Een typische ‘beek-video’ van Jelmer Simmes. In deze video gaat hij INSTANT karpervissen op een STROMENDE beek! De watertemperatuur is nog mega laag, maar toch werd deze sessie een SUCCES. Kijkennn!


Redmire naar de Benelux?! – Monkey Climber

Je kent het misschien wel of je hebt er weleens van gehoord: het befaamde Redmire Pool in de UK. Een plek waar Britse records hebben gezwommen en het daarmee op iconische wijze de toon heeft gezet voor het hedendaagse karpervissen. Vissen om van te watertanden, die zwommen er genoeg. Bekijk het filmpje van Nash hieronder maar even…

Vet he?! Monkey Climber pakt door en gaat Redmire als het ware overbrengen naar de ‘Lage Landen’ oftewel de Benelux;-) Ze gaan namelijk originele spiegeltjes van de ‘Redmire-Leney stam’ naar de Benelux brengen. Zo heb JIJ de kans om in de toekomst één van dit soort unieke vissen te vangen! Voor meer info over dit gave project ga je naar de Insta-page van Monkey Climber…

Originele Redmire-Leney spiegeltjes…

Italiaanse monsterkarpers #2 – Betaalwater Challenge

Na de bizarre start op Ghost Park Lake met 3 dertig kilo plussers gaat de strijd met maximale inzet door. De 5 teams zijn aan elkaar gewaagd en de koppositie wisselt regelmatig (ondanks de 37,6kg spiegel van Thille). In het slot van deze Italiaanse Betaalwater Challenge wordt er niet alleen goed gevangen; Er worden ook veel tips & tricks gedeeld. Bekijk deze TOPFILM in de app óf de vernieuwde Community!

Reken maar dat er hevig GESTREDEN wordt tijdens de BTW Challenge deel #2!

PAREL van de week voor Mark Pansar!

‘Als je ergens veel moeite voor doet, ga je uiteindelijk ook de vruchten ervan plukken.’ En zo werkt het vaak ook bij het karpervissen. Als er iemand is die in de winter keihard doorgaat, is het Mark Pansar wel. En reken maar dat hij ‘vruchten aan het plukken’ is! Hij vangt zich namelijk helemaal scheel deze winter en de PAREL die je hieronder ziet is daar een mooi voorbeeld van. Als je het aan ons vraagt, de PAREL van de week!

Hier word je blij van!

WIN een GRATIS visvakantie bij The Carp Specialist!

Let op, dit wil je NIET missen! Je maakt vanaf nu bij The Carp Specialist kans op een GRATIS visvakantie, goodiebag én aaspakket. Doe mee met de SPRING CARP Quizzz en wie weet zit jij binnenkort gratis te vissen op Windmill Family Lake, één van de prachtige wateren van The Carp Specialist. Om mee te doen klik je HIERRR!

Beantwoord 3 vraagjes en WIN! Wie wil er nou niet op gratis visvakantie?!

Winter? Maden!

Vissen met MADEN in de winter kan serieus fantastisch goed werken! “Maar daar vang je toch alleen maar kleintjes mee…?” We snappen je gedachtegang, maarrr bekijk deze video van René Treffers maar eens. Deze topvisser vangt bizar goed op zijn maden-rig en in de video legt hij van A tot Z uit hoe het precies werkt en hoe hij ‘m in elkaar zet.

Kijk, leer en geniet! Bekijk HIER de hele video…

De maden-rig…
…heeft al veel bakken opgeleverd voor René!

MEGA-BAK voor Danny van Pinxten!

Oefff! Heb dit maar even op je matje liggen… Uit het niets kwam deze MEGA-BAK van 34(!) kilo bij Danny van Pinxten langs. Nou ja, misschien is dat niet helemaal waar. Er gingen namelijk ook al 8 veertigers en 2 vijftigers aan vooraf. Iets wat in één zin gezegd is, maar het is natuurlijk te BIZAR voor woorden wat een heerlijke wintersessie Danny heeft beleefd. Chapeau, echt knap gevist man! Wat een vis…

Gigantische WINTERBAK van 34,2 kilo!

SLIMME keuzes voor een WARMTEPAK van minder dan €200,-

We weten allemaal hoe belangrijk het is om jezelf warm te houden. Een goed warmtepak is dan ook een hulpmiddel dat ervoor kan zorgen dat je het langer volhoudt aan de waterkant. Maar wat is goed en wat zijn de verschillen? Nou, dat gaan de mannen in deze video vertellen!


Pilaar & Hofman in de PODCAST van NASH!

Hassan van Nash had ineens een goede ingeving: “laat ik die gekke Hollanders van KWO eens interviewen voor onze podcast…” Dat is natuurlijk helemáál geen gekke gedachte en het resultaat zien jullie hieronder. Smakelijke anekdotes, de liefde voor het openbaar vissen in Europa, de fantastische avonturen die P&H in de loop der jaren meegemaakt hebben en nog veel meer. En, pak je tissues er maar bij want er gaat gehuild én gelachen worden…;-)


Instagram tip: jimby_fish

Regelmatig tippen we een Instagram profiel uit die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account van Jimbobo Andersom onder de aandacht brengen. Deze fanatieke karpervisser heeft hart voor z’n hobby en dat straalt gewoon af van de prachtige plaatjes die je tegenkomt op z’n Instagram-profiel. Dus: geef Jim zeker even een FOLLOW!


Bakkenparade voor Christopher! – 28, 28 & 29 kilo…

Hij was er helemaal van ondersteboven: 3 unieke bakken achter elkaar als afsluiter van het jaar. Christopher Paschmans wist al niet wat hij meemaakte toen de eerste BRUTE spiegel zich aandiende…

Met zo’n vis ben je wel even sprakeloos…

Maar toen hij kort daarna terugkeerde naar het water voor de volgende sessie, was het direct wéér RAAK! Weer zo’n ongelooflijke bak van een wintervis, dit keer een schub. Hoe gaaf is dat?!

Bak no. #2 diende zich ook rap aan…

En ja, jullie weten het: drie keer is scheepsrecht, óók bij onze Duitse buren. Vandaar dat ‘Chris’ nog een keer voor de allerlaatste keer van het jaar terugging om, inderdaad, de derde MEGA-vis te vangen. En dat lukte nog ook: 29 kilo schoon aan de haak. Een fantastische afsluiter van het jaar voor Christopher!

Als afsluiter een droomvis van 29 kilo… #BIZAR

VIS-WEERBERICHT van UniFish: 17-23 februari

Het was de warmste 15 februari ooit afgelopen week en daarmee deed het bijzonder lenteachtig aan! Dat klinkt voor ons karpervissers natuurlijk alleen maar als ‘muziek in de oren’! Het weer is zacht en dat blijft ook zo de komende week. Perfect om je winteralbum eens lekker aan te vullen met een aantal mooie vissen! Het zonnetje laat zich dit weekend een aantal keer zien, maar schrik daarbij zeker niet van een spatje regen. Meer details zien jullie hieronder in het overzichtje…

Download de UniFish-app voor het meest actuele VISWEER!

Wil jij nu altijd op de hoogte zijn van het meest actuele VISWEER? Download dan de UniFish-app HIER voor Android en HIER voor Apple.

Ultra-zacht winterweer leverde redacteur Merijn Verhelst een hele rits Franse kanaalvissen op!

Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we middenin de winter zitten, is het vissen misschien wat lastiger. Maarrr, we krijgen zeker weten genoeg vangsten binnen! Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Marc Fae met een ’tonnetje-ronde’ winterschotel!
Een Franse betaalwater-beuker voor Tom Maker!
Mark Lambregts weet z’n uurtjes ook regelmatig te pakken én met succes!
JP Offermans was dik tevreden toen hij z’n eerste rivierkarper van het jaar over het netkoord mocht halen!
Mark Pansar vangt ‘steady’ door in de winter!
Bram Alting met een bijzonder mooi winterspiegeltje!

FOTO van de week: Hans Hellendoorn

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een leuk plaatje van Hans Hellendoorn. Weliswaar is het een vangstfoto, maar het laat toch ook veel van de beleving van het vissen zien. Met andere woorden: we hoeven het niet altijd zo serieus te nemen. Geniet van het vissen!

Genieten, daar draait het om!

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook