Eenvoudig al je haakaas uitbalanceren met de Bait Balancer!

Het vissen met uitgebalanceerd aas kent vele voordelen. Je aas valt extra op, zal niet in de bodem of in het wier zakken en de vis kan het makkelijker opnemen. Het uitbalanceren kan nog wel eens lastig zijn, maar dankzij de Bait Balancer is dat voorgoed verleden tijd! Hoe dat precies werkt lees en zie je hieronder.


Video

In de onderstaande video zie je in één oogopslag wat deze uitvinding zo bijzonder maakt. Meer weten? Lees dan de tekst onder de video!

Het idee

Ton van Carp Snatcher vertelt: Ik probeer bijna altijd met een uitgebalanceerd haakaasje te vissen, maar dat boren vanuit de hand ging mij vaak niet goed af. Het aas scheurde en ik boorde vaak te diep of te ondiep waardoor het haakaas niet het juiste drijfvermogen had. Ik ben daar toen over gaan nadenken en heb de Bait Balancer uitgevonden en gepatenteerd.

Inmiddels is de Bait Balancer in een complete en kant-en-klare set te verkrijgen!

Het grote voordeel van de Bait Balancer is dat je haakaas niet meer uitscheurt, je geen wafters en pop-ups meer nodig hebt, je een dressuur doorbrekend aasje in kunt maken én gegarandeerd bent van een perfecte inhaking!

De set bestaat uit een Bait Balancer, boortje met RVS handvat…
…RVS doordrukker (push-bar) en 5 stuks high density foam staafjes.

De beide Bait Balancers zijn afgestemd op het type haakaas dat je gebruikt. Zo krijg je bij de kleine variant een 6mm boortje en 6.5mm foam staafjes en bij de grote variant een 8mm boortje en 8.5mm staafjes.

De Bait Balancer wordt geleverd inclusief foam.

Pop-ups maken

Om je haakaas extra drijfvermogen te geven kun je gebruik maken van de Doordrukker (Push Bar). Hiermee druk je de bus uit het boorgat zodat je een grotere diameter boortje kan gebruiken en een dikker stuk foam in je haakaas kunt plaatsen. Verkrijgbaar in twee maten: klein (van 6mm naar 8mm) en groot (van 8mm naar 10mm). Om de grotere diameter gaten uit te boren zijn losse boortjes te verkrijgen in 6mm, 8mm en 10mm.

Bij ieder boortje wordt standaard een staafje foam meegeleverd.

Je kunt naast de foam ook voorgeboorde kurk gebruiken die nóg meer drijfvermogen aan je aas geven. Verkrijgbaar in 6.5mm, 8.5mm en 10.5mm.

Geef je haakaas nóg meer drijfvermogen door kurk te gebruiken!

Zo werkt het

Hoe handig of onhandig je ook bent: met de Bait Balancer balanceer je je haakaas keer op keer perfect uit! Naast boilies zijn ook allerlei andere soorten aas uit te balanceren, zoals tijgernoten of pellets. Hieronder lees je stap voor stap hoe het werkt:

Stap 1
Kies de Bait Balancer die past bij het formaat van jouw haakaas (klein voor 15, 16 en 17mm en groot voor 20, 21 en 22mm).

Stap 2
Druk je haakaas in het gat die het beste aansluit bij de maat en druk de bovenkant van het kunststof doosje dicht. Als je tijgernoten gebruikt kun je de plastic staafje gebruiken om het nootje op z’n plek te houden en bij pellets gebruik je de ronde plastic insert.

Stap 3
Gebruik de bijgeleverde RVS boor om een gaatje te maken. Blijf boren tot je niet meer verder kunt gaan.

Gebruik de Bait Balancer klein om bijvoorbeeld tijgernoten uit te balanceren.

Stap 4
Druk het bijgeleverde foampje in het uitgeboorde gat. Met behulp van de achterkant van het boortje kun je hem stevig aandrukken.

Stap 5
Haal de bovenkant van het kunststof doosje eraf en pak een boilie naald. Via het kleine gaatje aan de achterzijde kun je precies recht door het foampje en je haakaas heen prikken.

Stap 6
Bevestig je hair aan de boilienaald, trek hem terug door het aas heen en voila: je uitgebalanceerde haakaas is klaar! In de onderstaande video kun je nog een keer zien hoe het werkt.

Succes met het maken van jouw pop-ups en wafters!

Team Carp Snatcher


Bestel de Bait Balancer op de website van Carp Snatcher en bekijk ook het YouTube-kanaal voor meer tips en tricks!

Welk aas ga jij uitbalanceren?

Bekijk ook